Članek
Preobrat na nebu - preobrat tudi v glavah?
Objavljeno Feb 27, 2014

Na fb se je znašel zapis o opozorilu pred kemičnim zapraševanjem, objavljenem na spletni strani Agencije za okolje RS, ARSO. (Gl. priloženo sliko, izsek z ekrana.) Skupaj z nastopom in pozivi g. Antona Komata pred dvema dnevoma na RTV SLO, ki so bili prav tako posvečen tej pereči tematiki, bi lahko rekli, da je prišlo do pomembnega preobrata. Doslej uradno chemtraili niso obstajali, s strani uradnih inštitucij se je dalo dobiti kvečjemu lakonične izjave ali pa izmikanje. Posledično se je dalo na forumih in fb brati degradirajoče in ignorantske zapise/komentarje posameznih uporabnikov v stilu "to so samo letalske sledi", "zakaj vedno iščete zarote", "saj nič ne veste o letalskih izpuhih, to je pa ja nekaj normalnega" in podobno.  

Na tej točki bi lahko rekli, da je zdaj v redu. Prej smo sumili, da "nam nekaj spuščajo", zdaj pa to vemo, ker je bilo napisano, priznano. A ni čisto tako.

Če vsaj kaj vemo o (izhodiščnih) razlogih za kemično zapraševanje, potem smo morali že slišati za nanodelce in zniževanje učinka toplogrednih plinov. Kot dobra osnova za tako seznanjenje lahko služi naslednja spletna stran:

http://www.holmestead.ca/chemtrails/r+z.html

kjer lahko med drugim najdemo tudi citat:

In March 1991, two US research scientists of Chinese descent, David Chang and I-Fu Shih, submitted an application to the United States Patent Office, for a patent with respect to `Stratospheric Welsbach Seeding for Reduction of Global Warming` (the `Welsbach Patent`: Footnote 2, and Supplement).

Iz zapisanega sledi, da uporaba nanodelcev znižuje temperaturo ozračja za do 7 stopinj Celzija. Zato tudi ni nenavadno, da se sledi po nebu razmnožijo prvi dan po deževnih ali hladnih dneh (spremljajte sami!).

Toda tu se problem šele začne. ČE namreč kemične sledi na nebu so, potem ohladijo ozračje za nekaj stopinj, morda 2, 3, 5 ali 7. Logično. A če je res tako, kako je potem mogoče, da napoved temepratur le-te "zadene"?! Ne bi jih smela. Logično bi bilo, da bi nam napovedovalci rekli, da bo 27, mi pa bi sredi poletja "zmrzovali" pri komaj 20°C. Pa ni tako! Dokaj točni so. Tu sta možnosti dve: ali Welsbach patent ne deluje ali pa "vremenarji" VEDO, da bo zapraševanje in kdaj! (Prva opcija je žal smešna, saj ne bi nekdo vlagal milijard dolarjev v nekaj, kar ne bi delovalo, ni se za bati. "Vremenarji" torej vedo.)

In so ves čas tudi vedeli. Vnaprej, kajpak, drugače ne more biti. Sicer bi grešili pri napovedih. Rečeno drugače, bili so obveščeni, vsakič sproti. Tako kot so zdaj, ko so objavili tole opozorilo.

Kriviti zdaj ARSO za nekakšno sprenevedanje nima smisla. Fantje in dekleta so v službi in lahko le upamo, da v taki, ki jo imajo radi, in če ta ista služba od njih zahteva, da molčijo, je pač to del plačilne liste; vsi mi drugi bi naredili isto. OK, tu in tam lahko kdo od njih "faše" raka zaradi kopičenja napetosti, vse večjega razkoraka, etike in še česa, hujšega od tega pa ne bi smelo biti. "Krivca" je očitno treba najti drugje.

Gre namreč za mednarodne pogodbe pa za naš zračni prostor, tudi v ustavo bi se morda dalo kaj pogledati, kaj naj bi nam ljuba država nudila in zagotavljala, morda kaj piše tam. Zato je treba začeti izpraševati. Vsaj to, zakaj je bilo vse toliko časa tiho, če pa prebivalci že leta opazujemo, poročamo, pišemo, se pritožujemo. Tudi je treba iti na splet in o zadevi izvedeti še več. Izkazuje se, da slike letalske opreme za zapraševanje sploh niso "krneki" niti ne gre za teorije zarote – zaprašujejo nas čisto zares! S ČIM, to pa je že drugo vprašanje.

Osnovni gradniki so iz aluminija (ki je dokazano vpleten v razvoj alzheimerjeve bolezni – se po počasi kdo spravil povezovat krivuljo rasti razširjenosti te bolezni in razmahom prakse zapraševanja? zna biti zanmiva …), tudi iz stroncija in barija, ki ne za okolje ne za organizem nista ravno prijazni kovini (več o tem je moč najti na spletu, saj stric Google ve vse …). A v tistih rezervoarjih je še vse kaj drugega. In ker gre v času med oktobrom 2012 in januarjem 2015 (z malim dodatkom na koncu 2015) za "čas padanja okostnjakov iz omar", bomo izvedeli še marsikaj. Spoznali bomo na primer, da občasna netipična in kratka krvavenja iz nosu ("kaj se to zdaj dogaja, včasih tega ni bilo?!") niso povsem slučajna; da paradajz ne dobiva črnih pik kar sam od sebe; da Pula pred nedavnim ni bila iz čistega miru poplavljena zaradi nekakšnih Pozejdonovih muh in da tudi "slovenski žled" ni bil niti najmanj naključen, kot na primer nekakšen božji štraf. (Če pa kje preberemo še to, da je aluminij glavno hranilo za nanobakterije v visokih plasteh atmosfere, ki jih potem vdihnemo z njim, postane zadeva že kar precej 'skeri' (scarry, po krajnsko: srhljiva …)

Čas je za vprašanja IN odgovore. Ker če ne bomo vprašali, ne moremo pričakovati odgovora. Preobrat mora biti tudi v mišljenju. Nekateri o kemičnem zapraševanju pišejo in nas seznanjajo že leta. Ne pustimo jim, da ostanejo sami. In ne postanimo podobni nojem!

(Za tiste, ki jim angleščina ne leži najbolj, lahko poglavitne informacije o zadevi najdete tudi na spletni strani

http://www.ajda-vrzdenec.si/l2.asp?L1_ID=26&L2_ID=32&LANG=slo

ki mi je s prijaznostjo avtorjev služila pred leti za serijo člankov na to temo, objavljenih v reviji Karma plus.)

* * *