Članek
Nudimo vam že več kot 65 nacionalnih domen!
Objavljeno Mar 23, 2017

Poleg generičnih in tematskih domen poznamo tudi vedno bolj priljubljene nacionalne domene. Tega se zavedamo tudi pri NEOSERV, kjer vam ponujamo že preko 65 tovrstnih domen z vseh koncev sveta. Med domačimi uporabniki je seveda daleč najbolj priljubljena domenska končnica .SI, ki predstavlja nacionalno domeno Slovenije.

Posebnosti nacionalnih domen

V primerjavi z generičnimi in tematskimi imajo nekatere nacionalne domene svoje posebnosti. Med njimi so npr. tiste, ki so na voljo samo lokalnim prebivalcem in podjetjem. To pomeni, da je njihova registracija mogoča le, če imate državljanstvo določene države ali če je v tej državi sedež vašega podjetja. V nekaterih primerih zadošča že administrativni kontakt znotraj države. Med takšne domene spadajo .DE, .RS, .MK, .UK, .US in druge.

Nekatere nacionalne domene so na voljo le državljanom Evropske unije in podjetjem, ki imajo sedež podjetja na tem območju. Takšne domene so na primer .EU, .HR in .IT.

Na voljo pa so tudi nacionalne domene, ki pri registraciji nimajo omejitev. Nekatere med njimi so precej priljubljene, predvsem zaradi svoje zanimive dvočrkovne oznake. Ena takšnih je nacionalna domena Črne gore – .ME, ki se uporablja predvsem za osebno naravnane spletne strani. Priljubljena je tudi nacionalna domena Kolumbije – .CO, Britanskega otočja – .IO in otoške države Tuvalu – .TV.

Prednosti nacionalnih domen

Se sprašujete, zakaj registrirati nacionalno domeno? Glavni razlogi so predvsem v njenih prednostih. Poglejmo si najpomembnejše:

  • Vse nacionalne domene so dvočrkovne, zato se že na daleč razlikujejo od ostalih vrst domen.
  • Večina spletnih obiskovalcev takoj prepozna, kateri državi pripada posamezna domena in s tem tudi vsebina na spletni strani.
  • Nacionalne domene veljajo za zaupanja vredne, zato lahko z njihovo registracijo povečate obisk na svoji strani.
  • Z nacionalno domeno se boste tudi lažje približali lokalnemu prebivalstvu.

Razlogov za registracijo nacionalne domene je torej več kot dovolj. Svojo lahko poiščete in registrirate na naši strani NEOSERV – nacionalne domene. V primeru kakršnih koli vprašanj se obrnite na našo ekipo, ki vam bo z veseljem vse podrobno razložila.