Članek
Po novem nudimo tudi registracijo domene .HR
Objavljeno Feb 01, 2017

Med najnovejšimi domenami, ki so na voljo pri NEOSERV, je nacionalna domena Hrvaške .HR. V nadaljevanju si bomo podrobneje pogledali značilnosti te domene ter razložili, zakaj je dobro, da se odločite za njeno registracijo.

Dejstva o .HR domeni in njene prednosti

1. Domena .HR je na voljo od leta 1993. Ker je med hrvaškimi prebivalci že dobro poznana in predstavlja zaupanja vredno domeno, se boste z njeno registracijo enostavno približali lokalnim spletnim obiskovalcem. Ponuja vam tudi možnost za uspešno grajenje spletne prepoznavnosti na hrvaškem trgu.

2. Gre za eno najdražjih nacionalnih domen. Čeprav je za .HR domeno potrebno plačati več, lahko visoko ceno obrnete sebi v prid. Z njeno registracijo lahko prehitite konkurenco, ki se zanjo ne bo odločila. Pri NEOSERV jo lahko registrirate po konkurenčni ceni 99 €.

3. Iskalnik Google daje prednost nacionalnim domenam. Če boste spletno stran postavili na domeno .HR, se bo med rezultati iskanj na Google.hr uvrščala višje. Na ta način boste hitreje prehiteli konkurenčne strani, ki namesto omenjene domene uporabljajo katero od generičnih ali tematskih domenskih končnic.

4. Z domeno .HR torej lahko pričnete širiti svojo spletno prisotnost na ozemlju Balkana. Poleg te domene vam omogočamo tudi registracijo nacionalne domene Srbije (.RS), Albanije (.AL), Makedonije (.MK) in Črne gore (.ME). V kolikor želite svojo ponudbo približati prebivalcem katere izmed naštetih držav, vas vabimo, da si ogledate našo ponudbo.

Kdo lahko registrira domeno .HR?

Načeloma lahko .HR domeno registrirajo:

  • fizične osebe z osebno identifikacijsko številko (OIB) ter
  • pravne osebe, ki imajo sedež podjetja na ozemlju EU ter DDV številko.

Brez skrbi - pri NEOSERV vam lahko pomagamo tudi pri tem. Svetujemo vam, da nas za podrobnosti kontaktirate na info@neoserv.si.