Članek
Vam je pomembna hitrost? Pridite k nam!
Objavljeno Sep 02, 2016

V današnjem hitrem načinu življenja je pomembno, da do informacij pridemo hitro. To velja tudi na spletu. Če imate spletno stran, je pomembno, da se ta v brskalniku naloži čim hitreje, v nasprotnem primeru boste izgubljali obiskovalce. Hitro nalaganje spletne strani pa vpliva tudi na boljše uvrstitve v iskalnikih.

Teh pomembnih prednosti se zavedamo tudi pri NEOSERV.si. Zato vam ponujamo optimizirano gostovanje, ki se izvaja na najhitrejši razpoložljivi strojni opremi.

Optimizirano gostovanje

Vsi naši strežniki uporabljajo SSD diskovna polja, ki so v primerjavi s klasičnimi HDD diskovnimi polji tudi do 40x hitrejša. Testi so pokazali, da se spletna stran, ki gostuje na HDD strežniku, naloži v 1,3 sekunde, če gostuje na SSD strežniku, pa se lahko naloži že v 0,3 sekunde.

Vsi naši strežniki imajo vgrajene Intel XEON procesorje in 64+ GB delovnega pomnilnika, kar pomeni, da so sposobni izvesti veliko število operacij v kratkem času, obenem pa zagotavljajo stabilno delovanje spletnih strani in aplikacij.

Hitra spletna trgovina

Hitrost nalaganja je pomembna tudi pri spletnih trgovinah. Poleg uvrstitve v iskalniku, kot to velja pri spletnih straneh, pa hitrost vpliva na še dva zelo pomembna dejavnika.

Obdržite obiskovalce

Opravljenih je bilo veliko raziskav, kako čas nalaganja vpliva na uspešnost spletne trgovine. 25 % obiskovalcev spletno trgovino zapusti, če se nalaga 4 sekunde. V primeru, da se nalaga 10 sekund, pa odide že skoraj 40 % obiskovalcev. Če ste lastnik spletne trgovine, si zagotovo ne želite takšnega osipa že po nekaj sekundah. Tukaj vam naproti pridemo mi s svojimi hitrimi paketi gostovanja.

Povečajte zaupanje

Obiskovalci počasne spletne strani smatrajo kot manj kakovostne, kar posledično negativno vpliva na njihovo odločitev o nakupu. Najbolj zgovorne podatke je prinesla študija spletnega trgovca Amazon, kjer so ugotovili, da vsakih dodatnih 100 ms časa, ko se nalaga spletna trgovina, prodajo zmanjša za 1 %.

Kako hitra je trenutno vaša stran?

Na to, kako hitro se nalaga spletna stran, vpliva več dejavnikov. Poleg gostovanja je pomembno tudi, da so slike na vaši strani ustrezno optimizirane, da uporabite sistem za shranjevanje datotek v predpomnilnik in da je HTML koda strani čim krajša. Dodatno prednost predstavlja tudi, da minimizirate CSS in JS datoteke, ki jih shranite izven HTML kode.

Da preverite, kako hitra je trenutno vaša spletna stran ali trgovina, vam priporočamo, da uporabite Googlovo orodje PageSpeed Insights.

Obstaja torej veliko argumentov, da se odločite za optimizirano gostovanje. Pri NEOSERV.si vam ponujamo več različnih paketov in verjamemo, da boste našli pravega za svojo spletno stran oziroma trgovino.