Članek
Krizni dodatek na položnicah za obnovo elektro omrežja
Objavljeno Feb 08, 2014

DELIM, ker moji prijatelji/ce ne vedo....

Ledena doba, ki smo jo bili priča v zadnjem tednu je razkrila, kje in kako stoji naše elektro gospodarstvo, ki je znano predvsem po tem, da si vodstveni kadri izplačujejo bajne plače in še po tem, da nam vsakih nekaj mesecev podražijo elektriko. 

In pazi, za elektriko gospodinjstva plačujemo samo 30% celotnega zneska na računu, vse ostalo gre za omrežnino, oziroma za vzdrževanje elektro omrežja. Za ta denar, ki smo ga plačevali državljani v zadnjih 23 letih, bi lahko Elektro bil neprimerno bolje pripravljen za to krizo, kot vidite so pa veliko bolje pripravljeni Avstrijci in ostali, ki so nam posodili agregate. Naš Elektro je s svojim delovanjem bil v zadnjm tednu v posmeh, podobno kot predsednica vlade, če odštejemo nič krive elektrikarje, ki so morali v tem hudem vremenu na teren. Kako se je za enega to končalo, vemo. 

Kdo bo naredil red v elektro gospodarstvu? Nihče, kajne. Stanje enako kot vsepovsod drugje, kjer se živi od državljanov. Elektro se obnaša podobno kot naša vlada, sodišča, zdravstvo, ipd..