Članek
Naše zdravstvo bi 2 letnemu otroku amputiralo nogo, ker ni denarja za operacijo
Objavljeno Apr 27, 2014

Ja, prav ste prebrali ... pri vseh lumparijah in milijardah, ki so jih odnesli čez meje naši tajkuni, politiki in ostali "prijatelji" naroda, se mora danes v Sloveniji mamica boriti za svojega otroka tako, da prosi po socialnih omrežjih za pomoč, njenemu 2 letnemu sinčku bi namreč kar odrezali nogo, ker ni denarja za operacijo v tujini, ki bi bila sicer 100% uspešna. 

Tukaj je komentar mamice, pod njim pa link do objave, kjer se išče pomoč za Reneja. Prosim delite dalje in pomagajte

Pozdravljeni, sem Amela, mamica od Reneja. V kolikor poznate koga, ki bi zgodbo objavil, sem pripravljena objaviti vse izvide, še posebej zadnjega, v katerem nam kot edino možnost zdravljenja svetujejo amputacijo! Prav tako Paley-ev izvid, v katerem 100% garantira uspešno rekonstrukcijo noge. Na mnenje ZZZS ne morem vplivat, tako kot ne na mnenje ljudi, res nas je vse sorte, ampak vseeno kolikor poznam osebno starše s podobnimi težavami, se zaenkrat ni uspel okoristiti še prav nobeden! To so spet ena grda namigovanja, ki krožijo ter blatijo takšne akcije. V vsakem primeru dvomim, da bi nekdo javno izpostavil izvide, svojega otroka, vse osebne podatke zato, da bi šel potem na počitnice na Havaje. Otroci s posebnimi potrebami potrebujejo vsakodnevno ogromno denarja. Navedla bom banalen primer: mi imamo plačano obutev s strani ZZZS en par čevljev na 9 mesecev in še to z doplačilom 40€! Mi imamo od rojstva še vedno prvi prilagojen par čevljev, pa je otrok star skoraj dve leti! Koliko parov čevljev so vaši otroci v takem obdobju že zamenjali, copat, škornjev,...? Da ne govorimo o otrocih, ki imajo hujše težave, kot je cerebralna paraliza in podobno. Če mi kdo garantira s strani ZZZS, da bodo poravnali vse stroške operacije (180.000€) + rehabilitacije + bivanja v tujini + potni stroški, podpišem takoj in ves denar, ki se je do sedaj nabral isti moment doniram društvu Vesele nogice (otroci s cerebralno paralizo), ali še kakšnemu drugemu otroku, ki potrebuje operacijo in mu jo ZZZS ne krije. Jaz imam čisto vest, upam, da kaj takega lahko rečejo tudi ostali. Za predstavitev zgodbe sem se odločala več časa, ko sem preučila vse možne scenarije, ki nas lahko doletijo v tem času - od zavrnitve, do delnega sofinanciranja, celo upam si sanjati, da se bo našel nekdo, ki bo vse plačal in bom končno lahko mirno zadihala in se posvetila naslednjemu koraku brez tega finančnega bremena, ki mi stoji za vratom. Gre se za otroka, hvala vsem, ki nam pomagate in ki nam še boste, če pa kdo potrebuje še kakšen papir, dokument, dokaz, je zgoraj objavljen moj kontakt, naslov, telefon, mail, brez težav pošljem. Lep pozdrav, Amela

Sredstva se zbirajo tukaj: TRR SI 56 2900 0003 2052 246 pri UniCredit Banka Slovenija d.d., Rene Muhamed Talić, Martinuči 2, 5292 Renče. Swift: BACXSI22 (za nakazila iz tujine), kot namen pa navedete ZA OPERACIJO. Iz srca se zahvaljujem vsem, ki bodo pomagačli! Amela Talić (040723408)