Članek
Še ena blamaža desničarjev. Matjaž Rogelj povezan s Petrom Jambrekom. Za fakulteto prejeli 6 mio €
Objavljeno Mar 17, 2014

Slovenci hodimo okoli vroče kaše že leta in leta. Nočemo si priznati in posledično kar naprej glasujemo za tiste, ki nas kradejo. 

En lep primer tega početja: 

kopiram iz dnevnika: 

Matjaž Rogelj, ki je pred leti za nos potegnil vso Slovenijo, ko se je lažno predstavljal za zmagovalca svetovnega računalniškega tekmovanja v brazilskem Riu de Janeiru, je sedel na zatožno klop ljubljanskega sodišča zaradi domnevne poslovne goljufije, težke 50.000 evrov. »Nimam kaj priznati, ker tega nisem storil, prav tako tudi ne priznavam nobenih dejstev iz obtožnice,« je odgovoril na vprašanje sodnice Helene Vidic Bizjak, ali se izreka za krivega ali ne. Tudi na nadaljnji pravni pouk, da svojo izjavo lahko na sojenju, ki ga čaka, kadar koli spremeni, je Rogelj gladko odvrnil, da tega ne bo storil.

Kopiram komentar v nadaljevanju: 

zanimive povezave so tole! Po mojih izkušnjah iz teh državnih skladov ne dobiš niti tolarja niti centa, če nimaš strica iz ustrezne stranke v ustrezni komisiji! Tale model pa je uspel pokasirat kar lepe denarce... ker priimka Rogelj med takratnimi ministri, sekretarji, podsekretarji in podobnimi sralci na ministrstvih, agencijah, skladih in direktoratih ne najdemo, se gremo malce raziskovalnega novinarstva po javno dostopnih podatkih. Za začetek poglejmo na bizi.si!


Dolgo ime PRS MAIUS, podjetje za svetovanje in posredovanje d.o.o.
Kratko ime PRS MAIUS d.o.o.
Naslov Ljubljanska cesta 13D
Naselje Trzin


Ustanovitelji ROGELJ MATJAŽ
ZPSS, ZAVOD ZA PRAVNO IN POSLOVNO SODELOVANJE

Zakoniti zastopniki ROGELJ MATJAŽ, direktor

Ok, kdo je Rogelj že vemo, kaj pa taje ZPSS ... Google vam takoj predlaga KPK suprevizor, ki vam pove, da je ZAVOD ZA PRAVNO SVETOVANJE - TRZIN sicer že zaprt subjekt, je pa podjetje soustanovilo naslednje pravne subjekte:

FDŠ - Fakulteta za državne študije, 17.6.2002 direktor Peter Jambrek, Tone Jerovšek
NU - 4.4.2007, direktor Lovro Šturm
CESTRA - 20.9.2005, direktor Peter Jambrek

Supervizor vam še pove, da je t.i. fakulteta pokasirala za cca 6. mil. EUR državnih sredstev, zanimivo, levji delež po letu 2008. 

Skratka, zdi se, da bo tale Matjažek bo s takimi strici še daleč prišel ... prezir do države in njenih inštitucij, o katerem govori moj predhodnik in ki je potreben za tako ravbarsko akcijo je pa v zvezi z omenjenimi priimki tudi že znan... spomnite se posmehljivih izjav o "sproščenosti", pa Šturmovega posmehovanja pravosodju... pravzaprav manjka samo še Rupel ...