Članek
Anton Komat: Posvetilo duhovni aristokraciji I.
Objavljeno Nov 08, 2017

Dragi bralec, ki te določajo EMŠO, številka osebne izkaznice in potnega lista, številka TR in davčna številka, ZZZS številka, uporabniško ime in geslo, PIN koda in druge kode ter mnoge registracijske številke, evidence, imeniki, zapisi, popisi, izpisi in izbrisi.

Tvoje življenje, ki se razteza od krsta do krste, naj bi bil voden projekt, strogo nadzorovan od številnih institucij, ki so ti izdale rojstni list, te oštevilčile, označile, potrdile, overile, fotografirale in ves čas snemale s skritimi kamerami, ti prisluškovale in odvzele prstni odtis, te spremljale na vsakem koraku, pri vsakem nakupu in prodaji, te davile z davki in grozile z izvršbami, in ki ti bodo na koncu izdale mrliški list, edini papir, za katerega ti ne po treba stati v vrsti pred okencem. Prisilili so te, da za vsak zidek in prizidek, gradnjo ali rušenje, dejavnost ali opustitev dejavnosti, odselitev in priselitev, nakup ali prodajo zemlje, vodovod, vodno zajetje ali vodnjak, priklop ali odklop elektrike, prodajo pridelkov, semen in zdravilnih zelišč, potrebuješ dovoljenje, sklep, odločbo, potrdilo, soglasje ali mnenje pristojnih organov.

Ob tem moraš poznati vseh 20.000 zakonov, predpisov, uredb, odlokov, pravilnikov, poslovnikov in statutov. Veš, da te nepoznavanje zakonov ne odreši odgovornosti, zato drago plačuješ odvetnike, notarje in ostale grajske pisarje, da ti povedo, kje si ga nevede polomil, in te rešujejo pred sankcijami, denarnimi kaznimi in zaporom. Moraš obdržati kakršnokoli službo, torej služenje nekomu, da sploh lahko preživiš. Ob tem trepetaš, da se ne znajdeš na cesti in to dobesedno, kajti brez mezde ni možno odplačevati hipotekarnih kreditov niti pokriti večnega minusa na kreditnih karticah. Bojiš se za svoje zdravje, ker veš, da hujša bolezen ali telesna poškodba lahko privedeta do konca kariere in invalidnosti. Ko pridejo otroci, te skrbi njihovo zdravje, možne stranpoti, šolanje in kasnejša zaposlitev. Skrbi te zdravje staršev, ker veš, da njihove oskrbe ne moreš plačevati, razen, če prodaš njuno stanovanje ali domačijo.

Nenehno ti pridigajo, da potrebuješ več znanja za večjo konkurenčnost, zato vse ljudi, tako sodelavce kot prijatelje in znance, gledaš kot tekmece, ki te ogrožajo. Ob vseh teh grozotah sodobnega sveta si sam, prekleto sam, s svojimi tesnobami in strahovi. Življenje ti postaja nočna mora. 

članek se nadaljuje jutri zvečer ob istem času

VABILO: 

Vabim vas na predstavitev moje nove knjige po imenu ZEMLJA VODA SEME. Predstavitev knjige bo na Forumu 33. Slovenskega knjižnega sejma v Cankarjevem domu, v soboto, dne 25.11.2017, ob 16. uri. Pogovor s pisateljem bo vodil pater dr. Karel Gržan.

https://youtu.be/YFycplsS1Gg Alternative za človeško meso pravzaprav ni več ( asociacija na prispevek *DAJANE Babič)

vse to je res, ampak to nima nobene povezave s smislom tcojega in mojega življenja. Najin smisel je, da v sebi odkriješ energijski izvor, se zaveš svojega poslanstva in mu po svoji najboljši volji služiš. http://besedemiru.net/šeč so mi besede Nelsona Mandele, ki je izjavil; "Naš najgloblji strah ni ta da smo neprimerni Naš najgloblji strah je, da smo močni nad vsemi merami. Naša luč, ne pa tema je je tista, ki nas najbolj straši. Ti si otrok Boga. Tvoje igranje majhnosti ne služi temu svetu. Ničesar razsvetljujočega ni v takem prikrajševanju pri katerem se drugi ob tebi počutijo negotovo. Rojeni smo, da manifestiramo slavo Boga, ki je znotraj nas. Bog ni samo v nekaterih od nas; je v vsakem od nas. In ko dovolimo naši luči, da sije, damo drugim nezavedno dovoljenje, da počno isto. Ko smo osvobojeni od naših strahov, naša prisotnost avtomatično osvobaja tudi druge." Nelson Mandela

Ali se je v treh letih kaj spremenilo? (na boljše?)

Smo "svobodni sužnji". Dokler bo kritična masa zadovoljna s tem stanjem, se ni bati upora sužnjev. Boditevmirucvetju

V življenju imaš dve možnosti; gledaš na vse tisto, kar je v vsemu slabo, ali pa na vse tisto, kar je v vsemu dobro; svetujem ti, da gledaš več na tisto, kar je v vsemu dobro, Ko bova midva odplavala v onostranstvo se nama bo pojavilo vprašanje, kaj dobrega sva midva storila za človeštvo. V vseh nas je tista ljubeča svetloba, ki nas živi. Eni jo konkretno vidijo v sebi, drugi pa ne. Prisluhniti tej intuiciji notranje svetlobe, pomeni stopati po poti osvoboditve. Želim, da vsak prisluhne svojemu srcu in se osvobaja od vseh obremenitev življenja. Način je pa vedno isti in se nahaja v prihajanju in odhajanju tega diha, v pozitivnih mislih, besedah in dejanjih. Mahatma Gandi je rekel; "Spremeni sebe in spremenil boš svet." Njegova misel še kako drži. lp