ČE BOSTE MOLČALI, BODO KAMNI GOVORILI - 6. del

Objavil/a Anton Komat, dne 2015-11-29 ob 18:33:33

Peti del...

Človek živi v dveh svetovih. Svet notranjega je tako neskončen kot svet zunanjega. Človek ne spada samo v zunanji svet, ampak tudi v čudežni svet svoje duše. Stvari same nič ne pomenijo, pomen imajo samo v nas. Mi ustvarimo pomen stvari.

Potikam se skozi gozd in upogibam mladje, občudujem mogočna drevesa, nagovarjam gozdna bitja in kamni mi kažejo pot. Veter šelesti v krošnjah in sonce migota v rosi jutra. Če sem žejen, grem k izviru, kjer slap šumi po skalovju. Če sem lačen, si poiščem sadeže zemlje, ki v polnosti rojevajo zlata semena. Na tej poti ne gre nihče z mano in jaz nikomur ne prečkam poti. Samoten sem, a svojo samost izpolnjujem s svojim življenjem. Ptica duše se me je dotaknila.

Človek ne bo srečen in zdrav, dokler ne bo skupaj z naravo živel v sedanjosti, iznad časa.

Jung v »Rdeči knjigi« piše: »Toda, kaj je to, kar prinaša rešitev? Vedno je nekaj prastarega in prav zato novega, kajti nekaj davno minulega, kar se danes znova vrne v spremenjeni svet, je nekaj novega. Roditi v neki čas to, kar je prastaro, je stvaritev. To je stvaritev novega in to me odreši. Duša človeštva je kot veliko kolo, ki se kotali po poti. Nobenega dela kroga ni, ki se ne bi vrnil. Zato spet priteče vse, kar je kadar koli bilo, in kar je kadarkoli bilo, bo znova obstajalo. K bitju, ki se premika naprej, spada, da se to, kar je preteklo spet vrne. Ni smisel v neskončnem vračanju enakega, ampak v načinu njegovega ponovnega stvarjenja v času.« To je zapisal verjetno največji poznavalec človeškega duha.

Tistim, ki želijo osvajati in potrebujejo orožje, sporočam: »Ničesar ne boste osvojili za dolgo. Že jutri se bo vaša moč spremenila v prah, kajti smrti ne boste nikoli premagali! Ne bodite norci in odložite orožje, kajti vsak, ki si za cilj vzame uničevanje, bo pokončan zaradi samouničenja!« Nehajte že enkrat, to je blaznost!

Imeti moramo moč živeti sami s sabo, in ne na račun svojega bližnjega.Če živite po zgledu, živite življenje svojega zgleda, toda kdo bo živel vaše življenje, če ne vi sami? Zatorej živite sami sebe in na pot življenja naj vas vodi hrepenenje. Vsak naj išče in najde svojo pot. Pot človeka pa vodi k vzajemni ljubezni v skupnosti. Edini napredek je napredek srca. Ni bolj pokvarjenega stvora, kot je intelekt, ki nadomesti srce.

Čutiti se moramo tesno povezani z vsem, kar je. V tem je olajšanje, ki ga prinašajo ideje velikih združitev. Seveda je idej združitev cela pahljača, od rodbinskih in rodovnih prek družbenih tja do velikih panteizmov in pojmovanj kozmične zavesti, kjer je vse živo in neživo – VSE.

Začutimo naravo, sledimo ji in jo vzemimo kot učiteljico. Tu je, vsepovsod okrog nas, velikanski muzej brez urnikov in čuvajev, univerza življenja, odprta za vse in s predavanji ob vseh urah dneva in noči. V naravi najdemo rešitve za vse naše probleme. V njej je nekaj intimno svetega, česar se človek še ni dotaknil, da bi izkoristil za svoje namene. Narava vzbuja občutke veličine, njena neizmerna lepota je tu za vse. Kdo lahko odnese barve sončnega zahoda ali lepoto gorske pokrajine? Vse, kar smo pozabili, bo v nas ponovno oživelo. Vse, kar se nam zgodi, ima nek pomen, čeprav ga pogosto ne zmoremo prepoznati. Priznati moramo, da obstaja skrivnost in da je naš um ne zmore doumeti. Zavest, ki je nad vsemi zavestmi, kozmična zavest, ki povezuje vse vesolje in brez katere ne bi bilo ničesar.

Upanje je zadnje ostalo v Pandorini skrinji, vendar je upanje najhujša izmed vseh nesreč.

Lažno upanje, da bo kdorkoli karkoli postoril namesto nas. Lažno upanje samo podaljšuje človekovo trpljenje. Ne moremo nazaj k staremu, kajti zažgali smo ladje, na katerih smo pripluli v sedanjost, preostane nam le, da smo pogumni, ne glede na to, kaj se bo izcimilo iz tega.

profileimage
Všeč mi je
8
Komentarji
1
haapy
0
Jun 01, 2017
hoj
Tile škorc, pardon kamni bodo začeli z govori.
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/06/01/danas-pocinje-sastanak-koji-odlucuje-o-vasim-sudbinama-konferencija-bilderberg-grupe-2017-agenda-i-popis-sudionika/

DANAS POČINJE SASTANAK KOJI ODLUČUJE O VAŠIM SUDBINAMA: KONFERENCIJA BILDERBERG GRUPE 2017. - AGENDA

Objavljen je dnevni red, točke razgovora kao i popis sudionika za 65. godišnje okupljanje ozloglašene Bilderberg grupe
#1
Anton Komat
Anton Komat
Objavil/a 2015-11-29 18:33:33 (Nov 29, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Anton Komat: predstavitev nove knjige, intervju na knjižnem sejmu (VIDEO)
Anton Komat: Posvetilo duhovni aristokraciji V.
Anton Komat: Posvetilo duhovni aristokraciji IV.
Anton Komat: Posvetilo duhovni aristokraciji III.
Anton Komat: Posvetilo duhovni aristokraciji II.
Anton Komat: Posvetilo duhovni aristokraciji I.
ČE BOSTE MOLČALI, BODO KAMNI GOVORILI - 6. del
ČE BOSTE MOLČALI, BODO KAMNI GOVORILI - 5. del
Vabim vas na predstavitev moje nove knjige
ČE BOSTE MOLČALI, BODO KAMNI GOVORILI - 4. del
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

  dober dan,   tu se prijavite za vse vrste posojil, ne glede na vaše finančno stanje, naše posojilo se giblje od 2.000 do 1.000.000 evrov, poskus pa vas bo prepričal. naš edini cilj je pomagati ljudem, zato nam pišite preko e-pošte na hopkinsonloan@outlook.com in izpolnite spodnje informacije.   polno ime: znesek posojila: trajanje posojila:   hvala.  

Kategorija: Ostalo

Cena: 10 €

6917.) juliette justine - marki de sade imam še ostale knjige te zbirke

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5124.) kaj je mojemu otroku - sabine pauki andrea kisch

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 18.99 €

4453.) pot v hlapčevstvo - hayek friderich august

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

2067.) trije prašički

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj