Članek
Nikoli ne obsojaj drugega
Objavljeno Mar 08, 2014

Zdravnik je prihitel v bolnico takoj, ko je bil poklican na nujno operacijo. V nalici se je preoblekel in odhitel proti operacijski sobi. Tam je naletel na moškega, ki je nestrpno hodil dol in gor po hodniku...čakajoč zdravnika....ko ga je zagledal je vzkliknil: " Zakaj prihajate tako pozno? Potrebovali ste celo večnost...življenje mojega sina je v nevarnosti, ali nimate nobenega čuta odgovornosti?!"

Zdravnik se je nasmehnil in rekel: "Žal mi je, nisem bil v bolnici, a prišel sem takoj, ko so me poklicali, zdaj pa želim, da se pomirite, tako da jaz lahko opravim svoje delo!"

"Pomirim se naj!? Kaj če bi bil vaš sin v operacijski, a bi se vi pomirili? Če bi vaš sin umiral, kaj bi naredili?" je spraševal ogorčeni oče.

Zdravnik se je ponovno nasmehnil in rekel : " A veste kaj piše v Svetem Pismu?  Iz praha smo nastali in v prah se povrnemo....Blagoslovljeno naj bo ime Božje...Zdravniki ne moremo podaljšati življenja, če to ni v našii moči...odgovoren sem za vašega sina in naredil bom vse, kar je v moji moči!"

"Dobri nasveti....še posebno če nismo sami zaskrbljeni....ko se ne govori o lastnem otroku...lahko je modrovati!" je zamrmral oče.

Operacija je trajala nekaj ur. Zdravnik je prišel zadovoljen iz operacijske sobe. " Bogu hvala, vaš sin je rešen!" In brez da počaka očetov odgovor zdravnik odhiti in mu reče, da če ima kakšno vprašanje, naj vpraša osebje.

"Zakaj je tako aroganten? Mar ni mogel počakati par trenutkov, da ga vprašam kaj in kako?...Če bi bil predsednik države ali kak drug pomembnež se ne bi obnašal tako...a sem le običajen človek..." je komentiral oče, ko je k njemu pristopila sestra nekaj minut zatem, ko je odšel zdravnik.

Sestra mu je s solzami v očeh odgovorila: " Zdravnikov sin je umrl v prometni nesreči...na operacijo je prišel iz njegovega pogreba,,,in zdaj, ko je rešil vašega sina je odšel nazaj, da se še zadnjič poslovi od njega..."

Večina izmed nas bi odreagiralo tako kot ta človek...še posebno, če gre za življenje našega otroka....vendar...NIKOLI ne obsojajmo drugih, ker ne vemo kakšno je njihovo življenje in skozi kakšne boje se prebijajo....za vse obstaja nek razlog...