Članek
Ni vedno tako kot je videti.....
Objavljeno Mar 07, 2014
Dva angela sta se na poti ustavila pri bogati družini, da tam prenočita. Družina ni bila prijazna in ju ni hotela prenočiti v sobi za goste.Namesto tja so ju namestili v hladno sobo v kleti.
Ko sta se nameščala v posteljo, je starejši angel opazil luknjo v zidu in jo popravil. Mlajši angel ga je vprašal zakaj to dela, pa mu je le ta odgovoril, da ni vse videti tako kot se zdi.
Naslednjo noč prenočita v revni hiši. Ljubezniv gospodar in žena delita z njima skromno večerjo in jima odstopita svojo posteljo, da si dobro odpočijeta.
Naslednje jutro ko vstane sonce in ju prebudi, zagledata moža in ženo vsa v solzah. Njuna edina krava in edini vir prihodkov je ležala mrtva na njivi.
Mlajši angel je bil ves besen in vpraša starejšega angela, kako je lahko dovolil tako zlo, prvi gostitelj je imel vse, pa mu je celo zid popravil, ta, ki nima nič, pa še dober je bil do njiju, je pa ob edino kravo in mu ni pomagal, da bi jo obdržal.
Drugi angel mu je spet odgovoril, da ni vse tako, kot je videti. Ko sta spala v hladni kleti bogatina je videl, da je v luknji zlato in ga je raje zazidal, kot da ga pohlepni bogatin najde in porabi v slabe namene namesto da bi ga delil z drugimi.
Prejšnjo noč ko sta spala v topli postelji je angel smrti prišel po ženo dobrega moža, pa mu je angel raje ponudil kravo.
Stvari niso vedno take kot se zdijo.
Neznani avtor.