Članek
Zaliti DOBROTO v srcu
Objavljeno Jan 20, 2014

Nekega dne je človek posadil rožo, jo vsak dan zalival in opazoval. Pred cvetenjem je podrobno opazoval popke cvetov  in tik pred razcvetom  zagledal po celem steblu tudi trnje. To ga je spravilo v slabo voljo, rožo je nehal zalivati, nanjo pozabil in v nekaj dnevih je ovenela in se posušila še predno je uspela zacveteti.
To se velikokrat dogaja z našimi življenji! V globini vsakega izmed nas se skriva prelep cvet. Naši darovi, ki smo jih dobili ob rojstvu rastejo med trnji naših napak. Mnogi med nami, ko razmišljajo o sebi, vidijo le trnje - svoje napake.
Obupujemo misleč, da nam nikoli ne bo nič dobrega uspelo v življenju. A pozabljamo zaliti DOBRO, ki je v nas samih...in na koncu to ovene, umre. Ne zavedamo se svojih darov, mnogih sposobnosti. Mnogokrat ne vidimo cveta,  ki se skriva v nas in je potrebno, da nam ga pokaže nekdo drug.
Nekaj najboljšega je to, da zmoreš iti preko trnja in poiskati prelepi cvet, ki se skriva v duši bližnjega! To je prava ljubezen do bližnjega, da kljub vsem njegovim slabostim vidiš tudi tisto dobro v njem. Da mu pomagaš, da premaga te svoje napake, da uresniči svoje sanje, da odkrije to prečudovito rožo, ki se skriva v njem med trnjem in ji pomaga, da se skozi to trnje prebije in zacveti v vsej svoji lepoti s stoternimi cvetovi!
Naša naloga na tem svetu je pomagati drugim pokazati cvetove v njihovih dušah in ne trnje, le tako lahko damo in občutimo pristno ljubezen do vseh ljudi. Če nam to uspe, bo tudi v našem lastnem vrtu vzcvetela prečudovita roža!

<3