Članek
Zgodba, ki sem jo nekoč prebrala
Objavljeno Feb 21, 2017

Nekoč je živel človek, ki je imel 5 otrok. Vsak dan se je pritoževal Bogu zaradi težkega življenja in slabih ljudi, ki so ga obkrožali. Vedno je za vse to krivil Boga.
Boga je spraševal zakaj dovoli te in one krivice, zakaj ne kaznuje hudobnih ljudi, zakaj ne očisti zemlje od tatov, lažnivcev, posiljevalcev, morilcev, prevarantov...., da bi tako lahko dobri živeli v miru. Zakaj Bog ničesar ne ukrepa?
Nekega dne se Bog odloči, da ga obišče in ga poprosi, da mu pomaga očistiti zemljo vseh slabih ljudi. Bog ga pozdravi in mu reče: " Težko že poslušam, ko me vsak dan obtožuješ in kriviš za vse zlo, ki se dogaja okoli tebe, zato imam prošnjo in predlog zate!
Prosim te, da mi pomagaš, jaz pa bom očistil zemljo od vseh hudobnih ljudi."
Človek je bil ves navdušen in vpraša Boga, kaj naj naredi, da bo končno živel v miru. Bog mu pove, da mora od svoji 5 otrok 4 izbrati za raj, enega pa za v pekel. Njemu popolnoma prepušča odločitev. Človek je bil ves zaprepaščen, le kako naj med svojimi otroci, ki jih neizmerno ljubi izbere nekoga, ki bi moral iti v pekel! Le kako lahko Bog zahteva od njega nekaj tako nemogočega, on tega ne more, ne želi....
Bog mu predlaga, da mu pomaga pri izbiri in mu predlaga, naj bi bila to najstarejša hči, s katero ima itak neprestano same težave, ker je neposlušna, dostikrat zlonamerna, kar ona naj gre v pekel.
NEEEEE reče človek, ona je vseeno moj otrok in jo ljubim, ne glede na to, kakšna je, pa kaj če je zlonamerna, neposlušna, pa če bi bila celo morilka, še vedno je moj otrok in jo ljubim tako kot ostale otoke, res bi raje videl, da bi bila boljša, toda ne želim se je odreči, tudi ona je MOJ OTROK!
Bog, ne zahtevaj od mene, da žrtvujem svojega otroka, kajti njihov oče sem in jih ljubim, tudi najstarejšo, kljub vsemu!
Bog ga objame in mu reče, da je vesel, da ima vse otroke enako rad ne glede na to ali so dobri ali slabi. Tako tudi Bog ne more uničiti svojih otrok, čeprav so mnogi izmed njih slabi, kajti vsi smo njegovi otroci in vse enako ljubi!
Tudi Bog bi tako kot vsak oče, rad videl, da bi bili vsi dobri a na žalost niso, pa naj zato dvigne svojo roko nanje?
Tako kot ti nisi mogel izbirati med svojimi otroci, tudi jaz ne morem, mu poreče Bog.
Človek se je zamislil nad besedami, ki jih je izrekel Bog in bilo ga je sram, ker je vsa leta krivil Boga,za vse, kar je bilo slabega v njegovem življenju in ga neprestano spraševal, zakaj ne uniči slabih ljudi.....