Članek
Zapoved ljubezni
Objavljeno Nov 29, 2014

Ljubi Gospoda svojega Boga z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem

Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe
Na nek način zelo težka zapoved, po drugi strani pa povsem preprosta. Ljubiti Boga z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem ni tako težko, saj je Bog sam LJUBEZEN in je neizmerno dober, sprejema me tako kot sem. 
Težje je ljubiti svojega bližnjega, še posebno če me le ta rani, zasmehuje, ponižuje, če ni po mojem "okusu". A še vedno se nekako v duhu te zapovedi potrudim, da mu odpustim, ker tudi Bog meni vedno znova odpušča. Da ga sprejemam, ker tudi Bog mene sprejema ne glede na vse. Da ga ljubim, ker tudi Bog mene ljubi. 
Tudi Jezus nam je s svojim življenjem in s svojim neizmernim usmiljenjem do vsega človeštva, čudovito pričevanje ljubezni, ki jo moramo živeti! 
Najtežje mi je, ko moram sprejemati, odpuščati in ljubiti sama sebe! Kako naj se ljubim tako kot sem, če od drugih poslušam le kritike, če mi neprestano očitajo take in drugačne napake in slabosti!? Poleg vsega tega se pa še sama zavedam, kako daleč stran sem od tistega kar si želim biti! 
A ko kljub temu zavedanju pomislim, da me Bog ljubi tako kot sem, se globoko v svojem srcu zavedam, da moram potem takem tudi jaz ljubiti sebe, pa čeprav težko. Konec koncev sem tudi jaz Njegov ljubljeni otrok in če me On ljubi, se moram tudi sama. Po tej ljubezni zmorem vse okoli sebe še bolj sprejemati in ljubiti, jim odpuščati ne glede na vse!
Jezus, hvala ti, ker si mi pokazal kako ljubiti, ker me ljubiš, ker po tvoji ljubezni zmorem ljubiti tudi druge!