Članek
Človek, kam greš?
Objavljeno Nov 23, 2016

Ob gledanju posnetka video kamere iz stolnice v Kopru, ko pride moški in začne brez zadržkov tolči po kipu Matere Božje se v meni poraja polno vprašanj.

Kaj je tega človeka privedlo do tako primitivnega izživljanja? Če že iz verskih razlogov ne spoštuje takih stvari, bi se moralo v njem zbuditi vsaj spoštovanje do kulturne dediščine, saj je bil ta kip tudi to. S svojim dejanjem ni ranil le kristjane, zadal je rano tudi slovenski kulturni dediščini. Kakšna družba postajamo, ko nam ni ničesar več sveto?

Kaj se ob takem dejanju dogaja v glavi storilca? Jeza? Sovraštvo? Zamera? Norost?

Naj bo kar koli, dejanje se mi zdi skrajno podlo. Že tako so cerkve premalo odprte in glede na taka dejanja bodo še manj. Žalostno. In hudobec bo zopet dosegel svoje, saj, vsaj meni osebno, obisk cerkve veliko pomeni. Zame je to zatočišče v težkih trenutkih, počitek, po utrujajočem delu, studenec žive vode, ki me napoji, umije, nahrani.....

Bog, odpri nam oči za vse dobro in nam pomagaj ločiti hudo od dobrega.....

Ne vem Dajana, po vseh teh objavah, ki so bile prve dva dni je vse potihnilo.....rečeno je bilo samo, da so ga prijeli, zakaj je to storil, če je kaj v njegovi duševnosti narobe ali kar koli drugega pa ni bilo govora. Določene cerkvene ustanove imajo denar, a večina, še posebno na vaseh so pa zelo uboge. Zato mi je sedanji papež tako všeč, ker želi, da bi bogati dali revnim, da bi tako duhovniki, kot navadni ljudje častili in ljubili Boga, ne pa denar!

Anka... povsod obstajajo duševni bolniki, motnje take in drugačne... mene to sploh ni presenetilo. Mene je presenetilo to, kako ima lahko Cerkev, pri vsem svojem denarju take narodne umetnine nezavarovane... Ja, kamero imajo, super. In kaj zdaj? A bo ta človek poplačal škodo tako, da bo šel v zapor?