Prijatelji (16)
Bojan Ahlin
Tamara Kranjec-Laganin
Alenka Zagorc
Marjana Skalic
Almira Catovic
Mojca Žugman
Milena Matko
Ksenija Malia Leban
Spremljevalci (11)
Jerneja Ksir
Ursa Zupan
Sabina Drobnic
Dajana Babič
Branko Gaber
Boris Cemej
ZADNJE OBJAVE
Tebi, ki si me ljubil
Zgodba, ki sem jo nekoč prebrala
Kaj je ljubezen
Prstan
JERNEJKI
Človek, kam greš?
Danes ima moja mami 80 let, v zahvalo za vse sem ji napisala par besed
Človek, kam greš?
Moj ati......
Zgodba o kači
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2017
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Tebi, ki si me ljubil

Anka Klemenčič
21.02.2017 22:17 (Feb 21, 2017)

Spet je tu obletnica, ko si odšel, mene pa pustil samo z otrokoma, ker Bog te je k sebi vzel. Kako leta hitijo...... 19 let je že tega, a vse je v srcu tako sveže, kot bi bilo včeraj......

Rada bi se ti zahvalila za vso tvojo ljubezen, ki sem jo od tebe dobila, za vse tri otroke, ki sem jih, spočete iz najine skupne ljubezni, rodila. Ko si odšel, brez da bi me še enkrat lahko objel, je moje srce hrepenelo po tvojih poljubih. Postelja prazna spominja me na tvoj topel objem, ko sem se k tebi stisnila.......tako mrzla in prazna je vse od takrat, ko si odšel v nebesa, ko ni več ob meni tvojega toplega telesa, ki je pogrelo moje mrzle noge, dalo veselje v moje od preizkušenj življenja večkrat potrto srce....

Otroka sta rasla, moja hrepenenja in žalost ob tvoji izgubi je ob skrbi zanju zakrilo delo in vsakdanje obveznosti......zdaj, ko je Blaž že poročen, Urška pa v Ljubljani študira, pa so dnevi brez tebe še bolj prazni.....noči še bolj mrzle......srce hrepeni in trepeče......želi si ljubez

Zgodba, ki sem jo nekoč prebrala

Anka Klemenčič
21.02.2017 10:20 (Feb 21, 2017)

Nekoč je živel človek, ki je imel 5 otrok. Vsak dan se je pritoževal Bogu zaradi težkega življenja in slabih ljudi, ki so ga obkrožali. Vedno je za vse to krivil Boga.
Boga je spraševal zakaj dovoli te in one krivice, zakaj ne kaznuje hudobnih ljudi, zakaj ne očisti zemlje od tatov, lažnivcev, posiljevalcev, morilcev, prevarantov...., da bi tako lahko dobri živeli v miru. Zakaj Bog ničesar ne ukrepa?
Nekega dne se Bog odloči, da ga obišče in ga poprosi, da mu pomaga očistiti zemljo vseh slabih ljudi. Bog ga pozdravi in mu reče: " Težko že poslušam, ko me vsak dan obtožuješ in kriviš za vse zlo, ki se dogaja okoli tebe, zato imam prošnjo in predlog zate!
Prosim te, da mi pomagaš, jaz pa bom očistil zemljo od vseh hudobnih ljudi."
Človek je bil ves navdušen in vpraša Boga, kaj naj naredi, da bo končno živel v miru. Bog mu pove, da mora od svoji 5 otrok 4 izbrati za raj, enega pa za v pekel. Njemu popolnoma prepušča odločitev. Človek je bil ves zaprepaščen, le kako naj med svojimi otroci, ki

Kaj je ljubezen

Anka Klemenčič
14.02.2017 10:38 (Feb 14, 2017)

Mami in sinko se sprehajata po plaži. V nekem trenutku sin postavi vprašanje:
''Mami, kako se čuva ljubezen?''
Mami ga pogleda in mu reče: ''Vzemi malo peska in ga stisni v pest.''
Sin stisne pest in bolj ko je stiskal, bolj mu je pesek polzel med prsti.
''Ampak mami, pesek mi beži.''
''Vem, no sedaj pa odpri dlan.''
Sin jo posluša, a v tem trenutku zapiha veter in mu odnese ves pesek z dlani.
''Tudi tako mi ni uspelo zadržati pesek.''
Mami pa mu z nasmehom reče: ''Sedaj pa vzemi malo peska v roko, kot bi ga dal v žličko. Dovolj zaprto, da ga zaščitiš in dovolj odprto, da je svoboden.''
Sin naredi, kot mu reče mami in pesek je ostal na dlani. Dovolj zaščiten od vetra in dovolj svoboden, da ne polzi med prsti.
''No, tako se čuva ljubezen.''

Fotografija osebe Anka Klemenčič.

Prstan

Anka Klemenčič
07.01.2017 17:07 (Jan 07, 2017)

Prstan
To je stara zgodba o mladem možu, ki je odšel k mojstru po nasvet.

“Mojster, prišel sem, ker se počutim tako ničvrednega, da sem povsem brezvoljen. Pravijo, da sem nekoristen, da ničesar ne naredim prav, da sem neroden in precej neumen. Kako bi se lahko poboljšal? Kaj naj storim, da me bodo bolj cenili?”

Ne da bi ga pogledal, mu je mojster odvrnil: “Zelo mi je žal, mladenič, ne morem ti pomagati,najprej moram rešiti svojo težavo. Morda potem …” Malo je pomolčal, nato pa dodal: “Če bi mi priskočil na pomoč, bi svojo težavo rešil hitreje in potem bi ti mogoče lahko pomagal.”

“Da … z veseljem, mojster,” je zajecljal mladenič, a je čutil, da so ga spet dali v nič in zanemarili njegove potrebe. “Dobro,” je pokimal mojster. Snel je prstan, ki ga je nosil na levem mezincu, ga dal fantu ter mu rekel: “Vzemi konja, ki je zunaj, in odjezdi na tržnico. Ta prstan prodajam, ker moram odplačati dolg. Zanj moraš dobiti kar največ, nikakor ne manj kot zlatnik. Zdaj pa hitro pojdi in se čim prej

JERNEJKI

Anka Klemenčič
12.12.2016 13:45 (Dec 12, 2016)

JERNEJKI
12.12. je dan, ko si se poslovila,
svoje zemeljsko življenje zapustila.
Me tvoj odhod je žalostil
srce je moje v solzah utopil.
Ko zdaj že toliko je let minilo
vseeno zdi se mi, kot včeraj bi se to zgodilo.
Me tolaži misel, da pri Bogu te zdaj nič več ne boli,
da z angeli neškimi se tvoje srce veseli.
Skupaj z atkom zagotovo nad nami z Bogom bedita
se skupaj z nami veselita in žalostita.
Upam, da nekoč se skupaj snidemo v nebesih
brez žalosti v srcih in brez bolečin v telesih......

Človek, kam greš?

Anka Klemenčič
23.11.2016 16:25 (Nov 23, 2016)

Ob gledanju posnetka video kamere iz stolnice v Kopru, ko pride moški in začne brez zadržkov tolči po kipu Matere Božje se v meni poraja polno vprašanj.

Kaj je tega človeka privedlo do tako primitivnega izživljanja? Če že iz verskih razlogov ne spoštuje takih stvari, bi se moralo v njem zbuditi vsaj spoštovanje do kulturne dediščine, saj je bil ta kip tudi to. S svojim dejanjem ni ranil le kristjane, zadal je rano tudi slovenski kulturni dediščini. Kakšna družba postajamo, ko nam ni ničesar več sveto?

Kaj se ob takem dejanju dogaja v glavi storilca? Jeza? Sovraštvo? Zamera? Norost?

Naj bo kar koli, dejanje se mi zdi skrajno podlo. Že tako so cerkve premalo odprte in glede na taka dejanja bodo še manj. Žalostno. In hudobec bo zopet dosegel svoje, saj, vsaj meni osebno, obisk cerkve veliko pomeni. Zame je to zatočišče v težkih trenutkih, počitek, po utrujajočem delu, studenec žive vode, ki me napoji, umije, nahrani.....

Bog, odpri nam oči za vse dobro in nam pomagaj ločiti hudo od dobreg

Danes ima moja mami 80 let, v zahvalo za vse sem ji napisala par besed

Anka Klemenčič
06.11.2016 18:51 (Nov 06, 2016)

 Draga naša mami, žena, babica, prababica, sestra, teta, svakinja, prijateljica....Ja, kar veliko nazivov si si v svojem življenju prislužila, v letih, ki tekla so, da si zdaj že kar 80 jih napolnila.

In kakšna je bila med tem zgodovina?

Na današnji dan pred 80timi leti je hladnega novembra Smoličeva mati izmed osmih otrok peto dete  povila. Vsa drobna, bolehna in slabotna je pri krstu ime Ana dobila. Življenje v majhni hiški v Straži ni bila pravljična idila, ko skupaj z brati in sestrami se je v boju z lakoto in revščino borila. Tudi vojna vihra jim je gorja prinesla, življenja trpkost in grenkoba  sabenka ni nikomur izmed njih prizanesla.

Ko odraščali so, so odhajali od doma vsak po svoje, s trebuhom za kruhom bili so življenja boje.

Tako tudi mlada Anica odšla je v širni svet, morala tako kot drugi v tistih časih, veliko grenkega kruha pojest. Je otroke pazila, v Kolinski nekaj denarja prislužila, potem pa v rojstni vasi v Novolesu za trakom delo dobila.

Ko odšla je v brigado

Človek, kam greš?

Anka Klemenčič
23.07.2016 11:50 (Jul 23, 2016)

Prebrala sem in tudi na svojem zidu objavila pogovor s p. Gržanom. Kako prav ima, ko pove, da smo zavedeni od vseh medijev in političnih intrig in tako sprti, sovražni drug do drugega. Barabe manipulirajo z nami, hudič pa si ob tem mane roke. Žalostno!
Groza me je, ko berem o do smrti mučenem in pretepenem otroku, o očetu, ki je zabodel sina, o turistu, ki se je z nožem spravil na otroke, ki so bili v hiši poleg na počitnica, o mladeniču, ki je včeraj brez vzroka v fanatičnem streljanju pobil nedolžne....
Kam gre ta svet?
Ljudje, a se sploh zavedate, da nas ne ogroža to, kar nam govorijo mediji, politiki??? Ogrožamo se sami! Nič več nam ni sveto, niti človeško življenje in kar je najbolj žalostno, pozabili smo na Boga!
Brez slabe vesti se gre narediti splav, se muči človeka....
Po drugi strani skoraj nihče ne zna več pozdraviti človeka, ki ga sreča, ga gledati v oči, ko se pogovarja z njim....
Nataknili smo si temna očala s katerimi hodimo zastrti celo po veletrgovskih

Moj ati......

Anka Klemenčič
20.05.2016 23:08 (May 20, 2016)

Danes praznuje svoj rojstni dan moj ati......star je 78 let, a žal zaradi hude demence niti dobro ne ve kakšen dan je danes. Ko sva prišli z Urško k njemu in mu voščili rojstni dan, mu je rahlo zasijalo v očeh....Morda pa le ve, da se nekaj dogaja......da je danes malo drugačen dan.....le tiho sedi in opazuje kaj delamo, kako se pogovarjamo.......Gleda kavo pred seboj, ki mu jo je skuhala Urška, pa ne ve kaj bi z njo. Ko mu rečem, naj pije kavo, stegne roko, a roka gre proti piškotu v skodelici, ki je na mizi......sproti pozabi, kaj je hotel.......Moja snaha mu je spekla torto, z užitkom je pojedel en kos.....Na njegov obraz nariše nasmeh le moja vnukinja, njegova pravnukinja Klara, ko kakšno pogrunta in se ji vsi nasmejimo......Ko skupaj s Klaro zapojeva pesmico : "Ti si moj sonček" ...se mu oči orosijo in poskuša spregovoriti besedilo......Skupaj gremo na kratek sprehod in opazujemo cvetje in vso naravo okoli nas.........Posedem ga na stol pred hišo, da opazuje mamo pri delu v vrtu  

Zgodba o kači

Anka Klemenčič
30.01.2016 11:39 (Jan 30, 2016)

V srednjem veku je v Indiji živela žena, ki je imela za hišnega ljubljenčka kačo pitona, ki jo je imela zelo rada. 
Ta kača je bila dolga 4m in nekega dne je prenehala jesti. Po nekaj tednih neuspešnega poskušanja gospodarice, da jo nahrani, s tem, da ji je prinašala njene najljubše jedi, pitona odnese k veterinarju.
Veterinar posluša vso zgodbo in ženo potem vpraša:"A vaša kača ponoči spi z vami, se ovija okoli vas in se raztegne po vaši dolžini?"
Žena je s polno upanja odgovorila pritrdilno. Povedala je, da jo vse to žalosti, saj vidi, da kača nekaj želi od nje, ona pa ne ve kaj.
Veterinar ji zaskrbljeno pove, da piton ni bolan, pač pa da se pripravlja, da jo po pojedel. S tem, ko strada, si dela prostor za njeno telo, s tem, ko se vleže vzdolž nje, meri njeno velikost....
Nauk te zgodbe....prepoznati je treba kače v svoji bližini in njihove resnične namene. Samo zato, ker je nekdo ves čas v vaši bližini, vas objema in poljublja, še ne pomeni, da so njegovi nameni dobri....

Draga moja Jernejka

Anka Klemenčič
08.12.2015 14:15 (Dec 08, 2015)

Draga moja Jernejka

Objavil/a Anka Klemenčič, dne 2014-12-07 ob 15:22:26

Draga moja Jernejka

Zopet je leto naokoli in zopet mislim nate ljuba moja hči....Na današnji dan pred 29timi leti si sredi dneva privekala na svet. Tri tedne prezgodaj...vsa nežna in drobna, le dve kili in 400 g si imela. Tako lepa, tako nežna, tako krhka...tako zaželjena.

Ko sem te vsa srečna gledala si niti pod razno nisem zamišljala koliko boš pretrpela v svojem kratkem življenju.

Blaž je bil zelo vesel svoje majhne sestrice, tvoj ati in jaz sva bila vesela hčerke. 

Ko si toliko noči prejokala, ko si skoraj vse dni prečula.....nisem vedela, da je vse to zaradi bolečin, ki si jih trpela. Bila si tako nežna s svojimi zlatimi kodri.............

Stalne prebavne težave so mi govorile, da je nekaj narobe, a ko sem hodila od enega do drugega zdravnika, mi ni nihče verjel, da je s tvojim zdravjem kaj narobe. Ko si pri enem letu jokala z napetim trebuščkom in pristala v bolnici so se odločili za operacijo. Tvoj

PRAZNIK VSEH SVETIH

Anka Klemenčič
30.10.2015 23:41 (Oct 30, 2015)

PRAZNIK VSEH SVETIH

Praznik vseh svetih je dan vere, upanja in ljubezni za vse nas. To ni dan mrtvih, kot se je nekako zapisalo v našo miselnost zaradi opredelitve državnega praznika- 1.novembra, ampak dan živih, saj je Jezus rekel: »Kdor v me veruje, bo živel, tudi če umrje!«

Na ta dan se spominjamo vseh svetnikov, ki so umrli življenju na zemlji v trudu za svetost, ga v polnosti živeli v ljubezni do Boga in so sedaj v večnem življenju naši priprošnjiki in hkrati naši vzorniki za zemeljsko življenje. Nihče izmed nas ne more prehoditi iste poti svetosti, kot jo je prehodil nekdo izmed njih, ker ima vsak izmed nas svojo pot, lahko pa nam njihov vzgled da smernice, da lažje najdemo to svojo pot svetosti.

Sama se obračam kar na nekaj svetnikov v priprošnji, da posredujejo pri Bogu zame in moje drage, za pomoči potrebne.  Med njimi je sveta Favstina Kowalska, ki je svetu posredovala čudovito sporočilo o neizmernem Božjem usmiljenju. Od kar vem za to svetnico, njeno trnovo pot svetosti, pr

Drevo za odlaganje bremen....

Anka Klemenčič
25.10.2015 21:35 (Oct 25, 2015)

Nekoč sem najel mojstra, da bi mi pomagal pri prenovi stare kmetije. Težek prvi dan je bil za njim. Najprej mu je zjutraj na poti počila guma, zaradi česar je izgubil eno uro dela, nato se mu je pokvarila električna žaga, za nameček pa mu je na koncu zatajil še njegov kombi. Odpeljal sem ga domov in med vožnjo je bil povsem tiho.
Ko sva prispela, me je povabil, da spoznam njegovo družino. Napotila sva se proti vhodnim vratom in mimogrede se je na kratko ustavil še pri majhnem drevesu, ter se z obema rokama nekajkrat dotaknil vej. Nato sva vstopila v hišo in začuda je bil naenkrat povsem drugačen. Njegov potemnjen obraz se je sprostil, smejal se je, objel svoja majhna otroka ter poljubil ženo.
Kasneje, ko me je pospremil do avtomobila, me je ob drevesu vendarle premagala radovednost in vprašal sem ga, zakaj se je prej najprej ustavil pri drevesu in se dotaknil njegovih vej.
“Ah, to. To je moje drevo težav,” je odgovoril. ”Vem, da v službi ne gre povsem brez težav, toda dobro tudi vem, da t

Kam je odšla naša srčnost?

Anka Klemenčič
04.09.2015 18:28 (Sep 04, 2015)

Gledam slike, berem komentarje, poslušam poročila......vse povsod polno groze, strahu, boj za obstanek......na drugi strani pa sovraštvo, morija.....

Kam je izginila naša srčnost? Kam naša človečnost? A ne bi morali biti ravno mi ljudje zaradi tega, ker smo prejeli poleg telesa še v svoje srce dušo, čuteči, ljubeči, dobri, usmiljeni?!? Pa žal velikokrat celo pri živalih opazimo več čutenja in usmiljenja kot pa pri ljudeh!

Veliko si jih le zatiska oči pred grozoto in krivicami današnjega časa, pred morijo , ki je okoli nas....kako žalostno....in tisti, ki vpijemo in dopovedujemo, da to ni prav vpijemo v gluha ušesa, ljudem, ki bi lahko kaj storili, pa si le po pilatsko perejo roke....zastrirajo oči, zapirajo svoja srca....

Koliko nepotrebnih besed je okoli teh ubogih beguncev....nikomur ne privoščim, da mora pustiti vse in iti s trebuhom za kruhom....bežati za ohranitev golega življenja.....ob tem pa brezvestneži poberejo od njih še poslednji denar, ki ga imajo in jih namesto na cilj po

če bi vedel...vedela....

Anka Klemenčič
23.08.2015 18:35 (Aug 23, 2015)

ČE BI VEDEL DA JE ZADNJIČ
Če bi vedel, da je zadnjič, bi te gledal,
medtem ko spiš, tesno bi te zavil v odejo,
zahvalil bi se Gospodu za tvoje dragoceno življenje.
Gledal bi te, medtem ko spiš.
Če bi vedel, da je zadnjič, bi te pospremil do vrat,
ko odhajaš, poljubil bi te in objel in te poklical nazaj,
da bi to storil še enkrat.
Če bi vedel, da je zadnjič, bi poslušal tvoj glas,
ugasnil televizijo, odložil časopis in bi se ti popolnoma
posvetil. Spomnil bi se zvena tvojega glasu in luči
tvojih oči.
Če bi vedel, da je zadnjič, bi te poslušal peti,
zapel bi s tabo in te prosil, da zapoješ še enkrat.
Če bi vedel, da je zadnjič, ko sem s teboj, bi hotel,
da je vsak trenutek pomemben. Ne bi skrbel za posodo,
dvorišče in ne za račune. Če bi vedel, da je zadnjič,
bi želel biti vedno s teboj.
Če bi vedel, da je zadnjič, ko sva skupaj, bi jokal,
ker bi želel preživeti več časa s teboj.
Če bi vedel, da je zadnjič…
Sploh ne vem, kdaj bo zadnjič. Pomagaj mi, Gospod, da
izkažem svojo ljubezen vsem ljudem, ki so del moj

le kam tako hitimo....

Anka Klemenčič
16.08.2015 21:43 (Aug 16, 2015)

Tako hiti to življenje in mi z njimi.....pozabljamo, da smo tu na zemlji le nekaj trenutkov, ki vse prehitro minejo, potem pa obžalujemo, ko zamudimo dano nam priložnost.....ustavimo se vsaj vsake toliko časa....povejmo ljubljenim, koliko nam pomenijo....da jih imamo radi.....in če ne moremo narediti nič dobrega, naj tudi zlo opustimo....

Vsak si sam gradi svoje življenje

Anka Klemenčič
15.06.2015 14:47 (Jun 15, 2015)

Zgodba z interneta....

Starejši gradbenik je bil pripravljen na upokojitev. Svojemu delodajalcu je povedal, da želi zapustiti gradbeni posel in živeti mirnejše življenje s svojo ženo in družino. Pogrešal bo svoje prijatelje, sodelavce in dobro plačo, ampak resnično je potreboval upokojitev. Bodo že zmogli brez njega.

Delodajalcu je bilo žal, ko je spoznal, da njegovo podjetje zapušča zanesljiv in dober delavec. Preden pa sta se dokončno poslovila, ga je prosil, da zgradi le še eno hišo, zgolj kot osebno uslugo. Gradbenik je privolil, a s srcem prav zares ni bil več pri stvari. Zbral je ekipo, nakupil ustrezno orodje in surovine. To pa zares ni srečen konec moje kariere, si je mislil.

Ko je gradbenik končal in je delodajalec prišel preverit njegovo delo, je stopil do njega in mu v roke potisnil ključe od vhodnih vrat zgrajene hiše:

“To je tvoja hiša, je dejal, moje darilo tebi.”

Kakšen šok! Kakšna nerodna situacija! Če bi le vedel, da gradi sebi lastno hišo, bi jo zgradil čisto drugač

Resnična zgodba

Anka Klemenčič
14.05.2015 23:22 (May 14, 2015)

Rada bi vam povedala zgodbo o fantu, ki je že v zgodnjem otroštvu izgubil sestrico, ki jo je imel zelo rad. Čez nekaj let je dobil novo sestrico, ki jo je tudi imel rad in jo ima še vedno. Ko je bil star 12 let mu je umrl še oče.

Mama ni imela kaj dosti časa zanju, saj je morala skrbeti za hišo, delo okoli nje, vrt in seveda hoditi v službo, da je lahko preživela družino, saj je bil njen dohodek edini vir za plačilo vseh računov in za nakup osnovnih stvari, ki so potrebne za preživetje in vse bolj zahtevno "brezplačno" šolo. Vendar pa jima je kljub utrujenosti in preobremenjenosti kolikor je le mogla izkazovala ljubezen, saj ju je neizmerno ljubila in sta ji bila in sta ji še vedno, smisel nadaljnega življenja....

Fant je zrasel, študiral.....spoznal dekle in se odločil, da se bo poročil. Za svojo poroko je sam napisal mašo, saj mu je glasba v užitek in se z njo ukvarja v vseh oblikah. Poroka je bila prelepa, a žal še vedno nima albuma s poročnimi slikami, saj bi ga to stalo preveč tež

Grozljiva miselnost današnjih ljudi

Anka Klemenčič
18.04.2015 16:34 (Apr 18, 2015)

Na netu sem našla zapis, ki me je pretresel. A smo res taki egoisti, sadisti in celo uživamo v senzacijah, ki so v resnici tragedije?

6 najbolj grozljivih primerov, ko so očividci le gledali (se zabavali in celo snemali)

Za prototip učinka očividcev velja biblijska zgodba, ki za nauk sicer prinaša znano misel "ljubi svojega bližnjega", a dobro pokaže, kaj to za večino pomeni v praksi. Banditi pretepejo Juda in ga vržejo v obcestni jarek, da bi tam umrl. Kaj storijo tisti, ki pridejo mimo? Nič. Z izjemo Samarijana, ki pomaga pripadniku ljudstva, v očeh katerega sam velja za izobčenca. Če se zgodba konča s priporočilom, da bi naj odslej ljudje ravnali enako kot usmiljeni Samarijan, je naslednjih šest najbolj razvpitih primerov učinka očividcev dokaz, da se človeštvo uči zelo počasi.

Umor 12-letne Shande Sharer

Januarja 1992 je četverica deklet ugrabila in 24 ur mučila 12-letno Shando Sharer. Vodja skupine je bila Laurie Tackett, ki je Melindo Loveless, Hope Rippey in Toni Lawrence navduš

Katera pot je tista prava, ki te pripelje do Boga?

Anka Klemenčič
17.04.2015 22:16 (Apr 17, 2015)

Večkrat se tudi sama sprašujem, katera pot je res tista prava. Tista prava, ki me bo pripeljala do večje srčnosti, do bolj trdne vere.....do več ljubezni.....do Boga.

Nekateri zatrjujejo, da je edina prava pot po kateri lahko prideš do več vere neokatehumenska pot. Morda za nekatere res, a vsak človek je drugačen, zato bo za nekoga ta pot resnično tisto globoko spoznanje Boga, za nekoga pa "kr neki" in bo morda njegovo šibko vero še bolj spravilo v dvome.

Za nekoga bo morda tista prava pot, pot karizmatične prenove. Ko je prisoten pri slavljenju Bogu mu srce napolnjujeta veselje in mir, spet drugi pa se bo ob tem nelagodno počutil in ne bo več hotel priti na tako srečanje....

Morda bo nekdo začutil božjo bližino, ko se bo ustavil v bližnji cerkvi in ga bo bogoslužje okrepilo in mu dalo moči da vstane in gre naprej.....

Morda bo šel nekdo v naravo in bo ob nežnem žvrgolenju ptic, ob dehtečem cvetju in nepopisni lepoti narave........... v vsem tem začutil globoko prisotnost Stvarnika....

Oglasi

za dobro prepoznavnost podjetja na trgu, je potrebna celostna grafična podoba podjetja s katerim se predstavlja. če potrebujete celostno grafično podobo najdete več informacij na spletni strani graficnooblikovanje.org!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

prodam pohorski kamen škriljavec, v sivi,sivorjavi,rjavi,ter rjavo rdeči barvi,iz lastnega kamnoloma. ves kamen škriljavec lahko naredimo po debelini,gladkosti,mali in veliki kosi,pravilnih ter nepravilnih oblik. po želji stranke. kamen škriljavec je odporen na vročino,mraz,kisline,sol,vlago itd. in ne drsi. kamen je primeren za oblaganje: coklov,teras,stopnic,balkonov,škarp,kleti,dvorišč,pločnikov,dovoznih poti itd. za vse kamne imamo opravljen a-test z certifikatom in garancijo do 200 let!!!! kamen škriljavec dobite iz prve roke,ker nismo nobeni prekupčevalci ali posredniki pri prodaji kamna in delamo na zelo pošten način. možna ugodna dostava in polaganje po celi sloveniji z garancijo. po želji stranke lahko opravimo brezplačni ogled objekta in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri kamna, ali kako si lahko tudi sami vgradite kamen, po dogovoru ga lahko vgradimo tudi mi. ves kamen je na zalogi in je tudi možen ogled vsega kamna škriljavca v našem kamnolomu.  http://www.kamnolom-krajnc.si/  vse dodatne informacije dobite na gsm/ 041-802-247

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

7507.) sobne rastline

Kategorija: Dom in vrt

Cena: 14.99 €

7462.) lectovo srce

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

7011.) kostanjevica na krki in okoliške vasi

Kategorija: Humanistika

Cena: 9.99 €

6812.) kako uspešneje reševati probleme

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

ste si privoščili nov iphone 7? odlično. sedaj bi bilo škoda, da bi se mu kaj pripetilo... se strinjate? zaščitite svoj iphone 7 v elegantni etui katerega lahko najdete na smartslam.si

Kategorija: Oprema in dodatki

Cena: 10 €

privoščite vašemu hišnemu ljubljenčku novo ležišče in zbudil se bo, kot prerojen in poln energije. na voljo je več modelov ležišč. izberite ležišče za psa, ki vam najbolj ustreza.

Kategorija: Oprema za pse

Cena: 19 €

to je, da obvešča javnost, da smo dali posojila do 5.000.000 eur s 3-odstotnega deleža. naša posojila so varno in zagotovljeno. pišite nam za uporabo. dazofirm@gmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

spletna strani za svetlješo prihodnost vašega podjetja  v današnjem svetu je potrebno predstaviti svoje podjetje na spletu. brez spletne strani vaše podjetje ne obstaja. zato je skrajni čas da posrbite za učinkovito spletno stran,ki bo predstavljala vaše podjetje. ne samo, da bo spletna stran predstavljala vaše podjetje, pomagala bo, da bo vaše podjetje pridobivalo nove stranke, širilo svoje trge ter tako raslo tudi v prihodnosti.  oglas zajema  spletno stra z 10 podstrani in eno leto brezplačnega gostovanja. spletna stran se izdela skupaj vašimi željami in cilji, ki jih želite doseči.  za več informacij pokličite na 031 650 787 ali nam pišite na info@nomiscom.eu nomiscom spletno oblikovanje za vaše poslovne cilje prihodnosti!  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

kuhinje po meri, ki jih izdeluje pohištvo matic, so estetske, lahko so klasične ali moderne, v ceno pa je vključeno tudi svetovanje, dostava in montaža.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

vgradne omare – pohištvo matic. v ponudbi najdete praktične in prostorne omare, ki vam jih izdelajo po vaših željah. pri nakupu dobite tudi garancijo.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj