Članek
250 otrok nujno potrebuje botra
Objavljeno Dec 01, 2015

Projekt Botrstvo pet let povezuje botre in otroke iz vse Slovenije, botri darujejo otroku mesečno 30 evrov, ki jih otroci prejmejo v celoti.

Skozi projekt Botrstva Zveze prijateljev Slovenije smo pobliže spoznali stiske otrok in družin, ki živijo v revščini. V petih letih delovanja je projekt prerasel vsa pričakovanja, skozi Botrstvo v Sloveniji so povezali več kot 5.200 botrov z več kot 5.500 varovanci.

Trenutno skozi Botrstvo pomoč prejema več kot 4.500 otrok in mladostnikov iz vse Slovenije, ki jim lepšo prihodnost omogoča več kot 4.000 botrov. Če želite postati boter enemu od otrok, mu mesečno pomagate s tridesetimi evri. Potrebe se namreč ves čas povečujejo, na svojega botra v tem trenutku čaka še 250 otrok.  

Skoraj šest milijonov 

"V petih letih delovanja projekta smo za pomoč otrokom in mladostnikom namenili več kot 5,8 milijonov evrov sredstev. S pomočjo botrov in donatorjev smo pripomogli k bolj zdravemu razvoju otrok in mladostnikov," je na torkovi novinarski konferenci povedala pobudnica projekta Botrstvo v Sloveniji in predsednica nadzornega odbora Milena Štular.

Opisuje, da z mesečnim prispevkom 30 evrov botri pomagajo pri dostopu do osnovnih dobrin, kot je šolska prehrana, oblačila in šolske potrebščine, hkrati pa pomembno prispevajo k omogočanju vključevanja v šolske in obšolske dejavnosti, šolske izlete in ekskurzije, zagotovitvi bivanja v dijaških domovih ter nakupuzdravil in medicinskih pripomočkov. 

Pojasnila je, da gre trideset podarjenih evrov na mesec v celoti k otroku in ne gre od tega nič v stroške projekta in administracijo. 

Beri dalje...