Članek
Britanske pilote so opozarjali že septembra
Objavljeno Nov 02, 2015

Pilote so naprošali, da na območju severnega Sinaja ne letijo nižje od 7.600 metrov.

Razlog za sobotno strmoglavljenje letala še vedno ostaja skrivnost. Na dan pa prihaja vse več namigovanj na teroristični napad.

Britanski piloti so bili namreč po poročanju DailyMail že pred tremi meseci opozorjeni na nevarno območje na severu Sinaja. Opozorilo je NOTAM (Notice to Airman) izdalo že devetega septembra, pilote pa so naprošali, da na območju severnega Sinaja ne letijo nižje od 7.600 metrov.

Razpadlo v zraku 

Rusko potniško letalo airbus 321, ki je strmoglavilo na egiptovskem polotoku Sinaj, je razpadlo v zraku, je za rusko tiskovno agencijo Ria Novosti povedal Viktor Soročenko iz ruskega meddržavnega odbora za letalstvo. Ruske oblasti so medtem letalski družbi Kogalimavija ukazale, naj varnostno preveri vse svoje airbuse 321.

"Letalo je razpadlo v zraku in deli so razsuti na obsežnem območju," je Soročenko po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal v Kairu, kjer je del mednarodne skupine strokovnjakov iz Rusije, Egipta, Francije in Irske. A po besedah Soročenka je še "prezgodaj za zaključke" o vzroku strmoglavljenja.


Medtem je ruska agencija za nadzor v prometu Rostransnadzor izdala ukaz družbi Kogalimavija, da naj do ponedeljka preveri vse svoje airbuse 321.

A to po navedbah letalske družbe neposredno ne pomeni, da so jim ukazali, naj prizemljijo preostalih šest airbusov 321 družbe. Družbi so ukazali, "naj prekine rabo svojih letal eno po eno, da izvede eno- ali dvourne preglede in oceni tveganja", so za AFP povedali v Kogalimaviji.

Trdijo, da so sestrelili letalo

Beri dalje...