Članek
Po rdečem mesu pod drobnogled tudi kava
Objavljeno Oct 29, 2015

Svetovna zdravstvena organizacija bo že maja prihodnje leto ugotavljala tudi karcinogenost kave in nekaterih drugih toplih napitkov.

Kot smo pisali, je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) slanino, klobase in preostale predelane mesnine postavila ob bok drugim karcinogenim izdelkom.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Anse pa bo Mednarodna agencija za raziskovanje raka v kratkem iskala tudi povezavo med kavo in pojavom raka.

Kemikalije in napitki

Sprva se bo agencija, ki spada pod WHO, obregnila ob vrsto kemikalij, ki se uporabljajo v industriji. Februarja prihodnje leto bodo strokovnjaki na srečanju pod drobnogled vzeli tudi bisfenole in dimetilformamid.

Analizirali bodo tudi hidrazin, ki se uporablja predvsem kot penilno sredstvo za proizvodnjo polimernih pen, pomemben pa je tudi kot prekurzor za polimerizacijske katalizatorje in farmacevtske proizvode, raketno gorivo in za pripravo plinskih prekurzurjev za avtomobilske zračne blazine.

Beri dalje...