Članek
Vsako jutro se nekaj minut tiho povezujeta
Objavljeno Oct 16, 2015

Tara se že nekaj časa privaja nove družinice z avtističnima fantoma. Zdaj hodijo na sprehode, jutra pa so bolj mirna in dnevi lepši. Še vedno lahko pomagate, jutri si lahko na Festivalu dežnikov priskrbite unikaten umetniški dežnik.

Jutri, v soboto 17. oktobra, nas v Celju čaka neponovljiv razgled. Na ogled bodo postavili goro barvitih in uniaktnih dežnikov, ki so jih poslikali v sodelovanju s celjskimi umetniki, Umetniško gimnazijo Celje in slikarskimi društvi.

Dežnike bodo organizatorji Festovala dežnikov – Lions klub Celje Mozaik – podarjali v zameno za dobrodelen prispevek. Izkupiček bodo namenili za šolanje psa pomočnika za dvojčka s hudo obliko avtizma.

Njihov način komuniciranja je drugačen

“Večina ljudi pozna avtizem le skozi znan film Rain Man. Preveč poenostvljeno bi bilo reči, da imajo vsi avtisti iste težave, zato govorimo o spektru avtističnih motenj,” je na okrogli mizi Lions kluba Celje Mozaik pojasnila socialna pedagoginja Mojca Cesar. Pogosto avtistični otroci ne govorijo in se ne izražajo z besedami, pri hudih oblikah avtizma imajo lahko tudi duševno motnjo.

Beri dalje...