Čas je, da stopimo skupaj

Objavil/a Angelca Likovič, dne 2016-06-13 ob 08:48:36

Ob osamosvojitvi pred 25 leti smo imeli veliko upanja, da bomo šli po poti napredka, zadovoljstva, veselja, da bodo spoštovane vrednote poštenosti, delavnosti, odpuščanja... Žal je večina upravičeno razočarana, stanje na mnogih področjih je zaskrbljujoče. V kakšni državi živimo?! Samo nekaj primerov: Večini od tistih, ki so pokradli na stotine milijonov, se ne zgodi nič. Še naprej so na odličnih položajih ali pa skriti v ozadju delajo umazane posle na naš račun. Družine zaradi minimalnega dolga, ker so ostali brez službe, postavijo na cesto in jim vzamejo vse, kar so s trudom prigarali. Nezakonito jemljejo vnuke starim staršem. Otroke pod različnimi krinkami učijo t.i. teorija spola, kjer jim razlagajo, da se lahko sami odločijo, kaj bodo ali fantek ali deklica… Kam to pripelje, vidimo v ZDA, kjer uvajajo iste WC - je za moške in ženske, da bodo nekateri izprijenci lahko nadlegovali punce... Za reševanje problemov malega človeka ni posluha od tistih, ki so za to odgovorni. Mnogi obupajo in nikomur ni mar, da smo po številu samomorov v Sloveniji na vrhu. Ali si pridni slovenski narod zasluži tako življenje in tako državo. Nikakor ne!

Prav zato se je  26. maja 2016 rodilo Gibanje za otroke in družine.si. Povezala se je skupina strokovnjakov iz posameznih področij in pripravila Deklaracijo za otroke in družine. Deklaracije obsega 38 točk in zajema mnoga področja življenja in dela v naši državi. Vsebina vsake točke se nanaša na določeno področje, kjer je zadeve nujno spremeniti. Nakazane so tudi smeri in pot za dosego želenega cilja.

Celotna Deklaracija je na internetu na www.zaotrokeindruzine.si.

Vsi izhajamo iz družine in prav vsi smo bili najprej otroci. Naj bo v naših družinah veliko ljubezni, prepletene z delom in odgovornostjo. Čut pripadnosti družini naj preraste v čut pripadnosti šoli in domovini. Le na ta način bo naša Slovenija postala dežela bolj srečnih ljudi.

Obračam se na vse, ki imamo radi Slovenijo, da stopimo skupaj, se združimo v Gibanju za otroke in družine. Prepričana sem, da smo skupaj sposobni zadeve obrniti v drugo smer - v pravo smer, kjer nas bodo vodile vrednote 10 božjih zapovedi, ki naj bi veljale za slehernega državljana.

Podajmo si roke in se povežimo v eni sami misli: da v Sloveniji ustvarimo pogoje, kjer si bodo vsi, ki to zmorejo, z delom in poštenostjo zagotovili dostojno življenje.

Vse, ki imate radi našo lepo Slovenijo, prosim, da se poglobite v Deklaracijo, podajte svoje pripombe in dopolnila in se nam pridružite s pristopno izjavo. Prepričana sem, da je v nas veliko volje, kjer pa je volja, je tudi moč in uspeh. Združimo to, rezultat pa bo naše skupno zadovoljstvo, ko bomo stopali po poti nujnih sprememb.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
7
lucione
0
Aug 12, 2016
Tisti z veliko denarja in polnimi ritami (zelo veliko jih je) - niti pod razno ne morejo razumeti in ne razumejo teh, ki imajo zelo malo ali nič! Za vse je prepozno..že vsaj 10 let prepozno. Konec je.
#7
Stoyan Svet
0
Jun 14, 2016
draga Angelca a niste več oboževalka Ivana zombija mokre sanje bolj znanega pod inicialkami JJ?
#6
abram1b2 Cej
0
Jun 13, 2016
rastko ima prav.Najprej ustavna pobuda za vrnitev pokradenega.Šele nato ureditev vseh razmerji pravne in socialne države R Slovenije.:)
#5
rastko plohl
0
Jun 13, 2016
angelca tvoja pobuda je dobronamerna
eni smo že ves čas skupaj tako z "leve kot desne"
eni spoznavajo to komaj sedaj

zanima me vrnitev ukradene drzužbene lastnine,
ki je bila naša skupna last
tu stopamo in podpisujemo skupaj tako eni kot drugi
ker kar je naše je naše

USTAVNA POBUDA
​ZA POVRNITEV NAŠE UKRADENE DRUŽBENE LASTNINE
PODPIŠI Z NAMI

http://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov

USTAVNA POBUDA ZARADI RAZLASTITVE NAS DRŽAVLJANOV - Pravapeticija.com

  Mi, skupina državljanov Republike Slovenije različnih nazorov, poklicev in položajev, smo se odločili, da vložimo usta
#4
vanjo trentelj
0
Jun 13, 2016
Gospa Angelca Likovič ali je to sploh mogoče? Da bi stopili skupaj bi morale obe strani (levi in desni) stopiti par korakov nazaj. Zakaj? Ker so stvari šle veliko predaleč, čez razumno mejo. In še v dani situaciji je ta korak sposobna narediti le desnica (NSi je že to storila), SDS pa še ne in tudi mislim (upam), da tega ne bo storila! Levica (oblast) tega ne more in noče storiti. Zakaj? Zato ker so OBLAST in imajo trdno v rokah škarje in platno. Temu se enostavno ne morejo in nočejo odreči in, da bi stopili skupaj, bi morali vsaj nekaj vzvodov, ki jih imajo v svojih rokah, spustiti. NIKOLI, niso bili tako naučeni.
Gospa Likovič, upam, da niste toliko enostranski ali pa pristranski, da bi zahtevali tisti SKUPAJ samo od ene strani, medtem ko bi druga stran ostala še vedno NARAZEN.
#3
Franc Jazbinsek
0
Jun 13, 2016
Spoštovana gospa Angelica Likovič,

Zelo zelo smiselna pobudnost, ko se gre za Familijo! Tema Familija, je sicer danes na zelo nestabilnem podnu in toliko bolj pereča točka, na katero bi bilo potrebno polagati glavno pažnjo. Prvotno ni družba bila nikoli tista, ki bi skrbela zadostno za razvoj familije, temveč so to bile vedno na stotisoče familij, ki so delovale vzgledno in utrjevale družbo na vznotraj, kot na vzven. Vse to je bilo v davni preteklosti nekaj povsem umnevnega in podajalo profil družbe. Omenila ste ga. Likovič, 10 božjih zapovedi, katere malo kdo še danes pozna. Sam sem planiral familijo z mojimi 14-timi leti, in sem odklonil mamini želji in duhovniku iz Niša teološki študij, saj smo takrat živeli v Srbiji.Da sem že od otroških let vizionist sem imel moje življenje dokaj transparentno vedno pred očmi.

Z 21-timi leti sem se oženil z mojo taktatno ljubljenko, ki je bila komaj 16 let stara in še danes po 52-tih letih skupnega zakona sma z ljubeznijo vezana en na druzga. Načrtovala sma si familijo z veliko otrok in dosegla vsaj 3 otroke. Omejitev je bila zdravstveni riziko ženke! V razmerah, ki sma takrat živela v Celju nebom na široko razlagal, kar bi danes pomenilo pod pragom preživetja in še več. Le tega midva nisma nikoli občutila temveč polno življenje v ljubezni do en drutzega, kot do najinih otrok. Danes mladina razmišlja o familiji povsem drugače je zahtevna kar midva nisma nikoli bila in sma v življenju vse dosegla, kar nama je bila želja pa še veliko več česar nama danes podaja uporavičen ponos. Seveda želje niso bile v materjalnih vrednotah temveč v zdravju otrok in naju osebno ter vstop otrok v njihovo samostojno življenje.

Ob takšnem razmišljanju ne potrebuješ veliko nemočne oblasti, ki je bila takrat v Jugoslaviji vse druzga kot bi si jo človek zaželel. Kaj nama je dalo pozitivno energijo je bila ljubezen potrpljenje skromnost in skrajno upanje, da nama bo uspelo, česar sma se lotila! Danes sma oba upokojenca in vkljup zadostnem kapitalu še vedno v najinih poslovalnicah. Otroci so odrasli samostojni, nobeden nobenem v last, temveč v podporo družbi, kako solcijalo obdržati na pravem nivoju. Da bi bilo kaj takšnega tudi v Sloveniji mogoče, se bi pa sprva moral slovenski Narod povsem rekultivirari, sprementi, da bi bili starši u stanju svoje otroke pravilno vzgajati, čemer v Sloveniji že 2 generacije močno nazodujejo.

Otrok mora sprejeti vsa potrebna določila, katera ga bodo spremljala celo življenje in mu bila vedno ob strani, ko jih bo potreboval. Če hočeš biti boljši od bolšega se je potrebno potruditi in se vedno dokazovati. Kot zelo mladi talenti pa naj si bodo to sportniki, glasbeniki, pesniki, vizionisti-ustvarjalci, kar sem bil tudi sam, kot tudi moj brat Anton iz katerih postanejo v teku življenja Jeniji! Ko takšni vzgojeni otroci postanejo odrasli potem ti tudi vedo voditi računa o drugih pored sebe in v takšnem sestavu oblasti pa lahko družba deluje v korist celote.

Nam so nekoč rekli sosedje, da imamo Wienner-kulturo, kar je takrat bilo res in me še danes ni povsem zapustila. Ta Winner-kultura se naj v Slovenijo povrne, pa bo Slovenija dobila zopet pravi močan vzgleden profil!

Vse bo na novo oživelo, cvetje se bo odpiralo, vonj bodo zasledili še sosedje, kar jim bo v vspodbudo in ne v preziranje (faušijo), v čemer Slovenija in stem slovemnsko ljudstvo že ves čas močno trpi. Vse je lahko drugače, nikoli prepozno samo začeti je potrebno nekje nekaj premakniti v smer duševno bogate familiji in vstran od materjalnih vrednot, ki hitro minevajo. Duševne vrednote pa na večno ostanejo!!!

Lep pozdrav iz Baden-württemberga-Deutschland

Franc Jazbinšek
#2
silvester
1
Jun 13, 2016
Gospa žal mnogo prekasno, vlak je že odpeljal predolgo ste spali.
#1
Angelca Likovič
Angelca Likovič
Objavil/a 2016-06-13 08:48:36 (Jun 13, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Za otroke gre = za srečo gre = za varnost gre = za pokojnine gre... = za našo prihodnost gre!
Prosim, ne več na laži graditi prihodnosti
Kje je čut pripadnosti naši domovini?! Da na ljubljanskem gradu ne plapola slovenska zastava je nacionalna sramota!
Ob koncu šolskega leta
Kje je enotna javna osnovna šola?! Osemletna osnovna šola je bila kvalitetnejša od devetletke!
Slovenija, prebudi se! Če hočemo, da bo naša lepa dežela ostala slovenska, moramo zagotoviti večjo rodnost.
Vlada Mira Cerarja že nekaj časa govori, da smo ven iz krize. Kje je resnica?
Levičarje grabi panika!
Nedopustno izkoriščanje delavcev!
Kakšna hinavščina!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
December 2018
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Oglasi

7466.) leto potopa mojstrovina in oporoka vizionarke - margaret atwood

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

6821.) tri miške klepetulje - mira voglar in helena giacomelli

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5717.) pompeji - robert harris

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 10.99 €

4616.) radiestezija - mirela mahne

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 15 €

4033.) kako si pridobiš prijatelje ? - dale garnegie

Kategorija: Družboslovje

Cena: 12.99 €

**note : contact us if you want the price and more details about the pioneer.we also offer you so much discount on the keyboard..the instruments are cheap.   package content below ===================== pioneer dj cdj-2000nxs2 high-resolution pro-dj multi-player (black) power cable audio cable lan cable disc force eject pin limited 1-year warranty   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(403) 618-3970

Kategorija: DJ oprema

Cena: 2000 €

7721.) šhimad bhagavatam  prvi spev drugi del

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

7704.) filozofija prostora in psihologija bivanja feng shui - špela kryžanowski

Kategorija: Dom in vrt

Cena: 26.99 €

7356.)  shadowmancer - g.p. taylor, knjiga je v angleškem jeziku

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5636.) gospodar harry o naravi magičnega - dušan rutar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

4524.) tek vitki in zdravi s pravilnim treningom - jens bodemer

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 7.99 €

3442.) zgodovina slovenskega dramskega gledališča v mariboru do druge svetovne vojne - bruno hartman

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 15.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj