NAPAČNI NASLOV!

Objavil/a Angelca Likovič, dne 2015-11-09 ob 14:09:52

Novi predlog Družinskega zakonika  o katerem bomo 20 . decembra glasovali na referendumu ima povsem napačni naslov. Vsebina omenjenega zakona povsem razvrednoti družino in zakonsko zvezo. Kako pomembna je družina in zakonska zveza za obstoj človeštva vemo prav vsi. Družina je osnovna celica skupnosti, v kateri živijo starši (oče , mama) in otroci. V taki družinskem okolju  otroci spoznavajo vlogo očeta, mame in s pomočjo vzgoje, ki ima polno ljubezni in tudi jasno postavljene meje otroci odraščajo v odgovorne, poštene , delovne in ljubeče odrasle ljudi. In prav ti dobri vzorci se prenašajo iz roda v rod.  Zelo pomembno vlogo pa imajo tudi stari starši. V svojem dolgoletnem ravnateljevanju sem dobro začutila v kakšnih okoljih so odraščali naši učenci.

Družino nikakor ne morejo predstavljati dva homoseksualca ali dve lezbijki, kar oni hočejo.

Novi predlog povsem razvrednoti zakonsko zvezo. Jasno nam je, da je zakonska zveza skupnost žene in moža, z namenom zasnovana  družine. Žena im mož svobodno odločata o rojstvu otrok. Le ženska in moški lahko s spolnim odnosom spočneta  otroka.

V novem predlogu je ukinjena beseda mož, žena. Hočejo, da po 48 letih mojega zakona jaz postanem  oseba 1 in moj mož oseba,2, kakšen absurd. Po njihovem je zakonska zveza skupnost dveh oseb, tudi dveh homoseksualcev in dveh lezbijk.

Najhujše pa je, da hočejo homoseksualni in lezbični pari imeti pravico do posvajanja otrok . Tu pa je naša odgovornost in velika dolžnost, da zaščitimo  pravico naših otrok, da ima prav vsak otrok pravico do mame in očeta, do babice in dedka. Dva homoseksualca sta lahko dobra očeta, vendar nikoli ne bosta mogla nadomestiti mame. Enako velja za dve lezbijki, ki nikoli ne bosta mogla nadomestiti očeta. To pelje tudi do trgovine z materinstvom, oziroma izkoriščanje revnih žensk, da za denar rojevajo otroke.

V novem predlogu so tudi zelo sporne zadeve gleda vzgoje in izobraževanja v naših šolah. Hočejo  spremeniti šolski program  in otroke siliti v eksperimentiranje s svojo spolno usmeritvijo. To je resnično skregano z vsemi naravnimi  zakoni in vsemi verami tega sveta.

Še veliko nenaravnih in absurdnih zadev je v novem predlogu. Celotna vsebina je usmerjena le v to, da bi se lahko homoseksualni in lezbični pari poročali, se predstavljali kot zakonski pari, kot družine, lahko posvajali otroke in iskali vse možnosti, kako priti do otrok.

Vse to pa sem prepričana, da velika večina Slovenk in Slovencev ne podpira, zato je naša dolžnost in odgovornost, da se zavedamo, da so otroci  tisti, ko odrastejo in bodo nadomestili vse nas in na njih je odvisna bodoča  kvaliteta slovenskega naroda.

In prav zato moramo vsi ,ki si prizadevamo za prihodnost vseh otrok , družin in slovenskega naroda z veseljem in ponosom iti 20.  decembra  na referendum in z vso odgovornostjo obkrožiti besedico » PROTI«, da zavrnemo ta zakonik in zagotovimo  vsem otrokom pravice, da imajo očeta in mamo.

 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
9
Kaprow
0
Dec 18, 2015
"Družino nikakor ne morejo predstavljati dva homoseksualca ali dve lezbijki, kar oni hočejo."
Zakaj je pomembno družino predstavljati? Se gremo gledališče? Ali ni bolj važna vsebina, torej - "da s pomočjo vzgoje, ki ima polno ljubezni in tudi jasno postavljene meje otroci odraščajo v odgovorne, poštene , delovne in ljubeče odrasle ljudi". V tem lahko uspejo tako "klasične" ali enostarševske ali istospolne družine.
Dva geja z otrokom je družina, dve lezbijki z otrokom je družina. Predstavlja pa verjetno samo sebe. (ali pa istospolno družino če hočete) Če je že predstavljati treba.

"Novi predlog povsem razvrednoti zakonsko zvezo."
Ne vem, to je tako kot da s tem da damo zraven jabolk še pomaranče razvrednoti stojnico s sadjem. Saj če ste ljubitelji jabolk, ne pomeni da jih ne smete jesti še naprej, so pa tudi pomaranče na voljo. A ni to super?

"Jasno nam je, da je zakonska zveza skupnost žene in moža, z namenom zasnovana družine. Žena im mož svobodno odločata o rojstvu otrok. Le ženska in moški lahko s spolnim odnosom spočneta otroka"
Ko pridemo do reči kot so: posvojitve, enostarševske družine, ločeni starši in posvojitev otroka s strani partnerja biološkega starša (in to je trenutno normalno stanje družbe) smo že naredili razliko med vzgojo in spočetjem. Sicer nič novega, v razširjenih družinah so otroke vzgajali stari starši medtem kot so starši delali na njivi, ali pa so mulci sami skakali po vasi, kar je bilo tudi čisto normalno (torej so se vzgajali sami oz. preko starejših bratov in sester). Ko gledamo na otroka, gledamo tudi na to da ima kvalitetno okolje, ki mu dajo varnost in vzgojo.
Kar se tiče spočetja, heh, ni tako težko. Ne rabiš moškega in ženske, samo moške in ženske spolne celice. Lezbijke ne rabijo medicinske pomoči za spočetje otrok. Torej da, dve ženski lahko s pridobljenimi moškimi spolnimi celicami spočneta otroka.

"V novem predlogu je ukinjena beseda mož, žena. Hočejo, da po 48 letih mojega zakona jaz postanem oseba 1 in moj mož oseba,2, kakšen absurd."
Pač postani kar hočeš. Ali ostani kar hočeš. Saj država ne določa naših intimnih odnosov. Sicer se lahko tudi pozdravljamo z našimi EMŠO in davčnimi številkami (kot država dejansko gleda na nas).

"Najhujše pa je, da hočejo homoseksualni in lezbični pari imeti pravico do posvajanja otrok ."
Ni res. Tudi različnospolni pari nimajo te pravice. Ta pravica ne obstaja. Obstajajo socialne službe kjer komisije odločajo te stvari z skrbjo za dobrobit otroka.
Kar hočejo, je da so njihove že obstoječe družine v pravicah enako različnospolnim družinam (gre za birokratska vprašanja dedovanj, davkov in socialnih dodatkov, trenutno jih država gleda kot družine kadar jim denar odvzame, ne pa kadar bi jim kaj lahko dala - bitka z birokratskim kolesjem je stresna in ni dobra za te družine). V primeru vseh posvojitev, ki so aktualne, je eden od staršev biološki starš.

"Tu pa je naša odgovornost in velika dolžnost, da zaščitimo pravico naših otrok, da ima prav vsak otrok pravico do mame in očeta, do babice in dedka"
Mešanje jabolk in hrušk. Vašim otrokom nihče ne bo naredil nič, vaših otrok ni treba nič ščitit. Vaše otroke zakon ščiti. Obstoječih, živih, včasih pokakanih, otrok istospolnih parov pa zakon ne ščiti enako in so diskriminirani. To da ste poklicani vtikati se v kako naj drugi vzgajajo otroka je malo preko meje, ne res? Istospolni pari imajo tudi vso podporo družinskega okolje - tet, stricev, babic in dedkov. In zdi se mi, da je bolj pomembno kot naštevati neke "nujne osebe" kot da smo v gledališču, pomembno da ima otrok ljubeče okolje, ki ga podpira.

Bodimo realni - govorimo o nekaj 20 družinah, ki vedo kaj delajo, saj je spočetje otroka v istospolni zvezi projekt, za katerega moraš imeti razčiščene stvari in jasno namero. Po drugi strani videvam otroke različnospolnih družin ki bi jim težko rekel funkcionalne - od nasilja, zlorabe alkohola, do nesposobnosti in pomanjkanja ljubezni. Razvajenih pamžev kolikor hočeš. Sprašujem se včasih kako so neki ljudje, ki niso vedeli za kondome, kar dobili otroke s katerimi ne vedo kaj. Poanta je bistvu ta, da to ni moja stvar - če je kriza so socialne službe, sicer pa si vsi trudimo narediti naše socialno okolje čim bolj zavestno, prijazno in delujoče. Nivo zakona niti ni da ugotavlja srečo, to bodo že ljudje sami. Namen novele zakone je zgolj prekiniti diskriminacijo istospolnih družin ki že obstajajo in jim omogočiti da se tudi oni sami ukvarjajo s svojo srečo.

" Dva homoseksualca sta lahko dobra očeta, vendar nikoli ne bosta mogla nadomestiti mame".
Ni vsak moški en in isti kot oče, ni vsaka ženska ena in ista mama, ni vsak različnospolni par neka arhetipska prapodoba Matere in Očeta (in sveti duh lebdi nad vsem). Vsak par najde svoj način delovanja - od kar je normalno da imate ženske polno zaposlitev se vloge znotraj družine delijo in prilagajajo kot zakoncem odgovarja. So taki in drugačni očetje. So take in drugačne mame. Zakonca pač sta kar sta, ni treba nikogar nadomestiti. Biti zakonec pomeni soustvarjati trajno okolje ljubezni in spoštovanja, to je pomembno ne biti neka "podoba" in nekaj "predstavljati".

"To pelje tudi do trgovine z materinstvom, oziroma izkoriščanje revnih žensk, da za denar rojevajo otroke."
Pri nas to ni legalno možno, tak da ne pelje nikamor. Po svetu pa v tem prednjačijo različnospolni pari (80% v VB). Nadomestne mame v VB in ZDA niso revne, kar pomeni, da je opcija odprta le bogatim staršem (100.000 usd v zda). Če želite nehati izkoriščati revne ženske je dosti bolj smotrno da nehate kupovati superge in cunje delane v JV Aziji in na Kitajskem. To je politična drža.

"V novem predlogu so tudi zelo sporne zadeve gleda vzgoje in izobraževanja v naših šolah."
Niso. Citirajte novelo zakona, kjer to piše.

"Hočejo spremeniti šolski program in otroke siliti v eksperimentiranje s svojo spolno usmeritvijo."
Noben tega nima v načrtu niti nima to veze z novelo zakona.
S spolno usmeritvijo sicer ne eksperimentiraš, preprosto prepoznaš jo. Ko jo, deluješ bolj iz sebe in kot srečnejša oseba tudi dobro vplivaš na svojo okolico.

"To je resnično skregano z vsemi naravnimi zakoni in vsemi verami tega sveta."
Jah, je tudi nerealno, zato tega nihče ne bo delal.
Tudi sicer je zelo bizaren argument - največji vpliv na otroka imajo starši, šola je v najboljšem primeru lahko nek korektiv, opcija da so otroci tolerantni do različnih življenjskih slogov, ki jih srečajo v svojem okolju. To je to. Ko oseba odraste se potem o svojem življenjskem slogu odloča sama, ampak niti gender niti spolna orientacija niso nekaj za kar bi se kdo odločil, odločiš se samo da si kar si.

"Še veliko nenaravnih in absurdnih zadev je v novem predlogu. Celotna vsebina je usmerjena le v to, da bi se lahko homoseksualni in lezbični pari poročali, se predstavljali kot zakonski pari, kot družine, lahko posvajali otroke in iskali vse možnosti, kako priti do otrok."
Err. Gre za popravo že obstoječe diskriminacije že obstoječih istospolnih družin, ki že so družine. Zdaj ali bo komisija za gledališko predstavljanje družin o tem zasedala, ne vem. Predvidevam pa da vsaka družina je kar je in če že koga predstavlja, predstavlja sebe.
Zakonska zveza je predvsem zaščita dolgoročnih oblik sobivanja, ki temeljijo na medsebojni ljubezni in spoštovanju - z njo pridejo neke pravice, pa tudi odgovornosti. Trenutno so istospolne zveze možne in prepoznane ("registracija"), a so izrazito manj zaščitene tudi ko govorimo samo o poročenemu paru odraslih.
Posvojitve bodo hvalabogu bolj enostavne, oh, ja, ne veste? Govorimo le o tem, da je partner biološkega starša prepoznan kot starš. To so vsi primeri posvojitev v istospolnih partnerstvih.

"Vse to pa sem prepričana, da velika večina Slovenk in Slovencev ne podpira"
Prepričan sem da tudi večina Slovenk in Slovencev ne bi podprla moje barve las. Ali tetovaž Ali oblike brkov.
Gre za vprašanje spoštovanja soljudi - niste tu, da živite namesto njih, pustite jim da živijo sami kot najbolje znajo.

"zato je naša dolžnost in odgovornost, da se zavedamo, da so otroci tisti, ko odrastejo in bodo nadomestili vse nas in na njih je odvisna bodoča kvaliteta slovenskega naroda."
Lahko jim recimo povemo, da so pomembni odnosi s soljudmi, ne glede na njihovo narodnost, to je kar dobra ideja. Lahko jih več učimo o odgovornosti, ker to zadnje čase nobenim staršem ne gre od rok. Ampak vedno spoštujemo otroke take kot so, ne take kot mi hočemo da smo.

"In prav zato moramo vsi ,ki si prizadevamo za prihodnost vseh otrok , družin in slovenskega naroda z veseljem in ponosom iti 20. decembra na referendum in z vso odgovornostjo obkrožiti besedico » PROTI«, da zavrnemo ta zakonik in zagotovimo vsem otrokom pravice, da imajo očeta in mamo."
Veste, razlika med nami je ta, da jaz nimam pojma kaj je najboljše za vsakega otroka, kar paše nekomu, še ni nujno da paše drugemu. Jaz preprosto zaupam vsem staršem, da se bodo potrudili po svojih najboljših močeh, in da se jaz ne bom vmešaval.
#9
Vlado
0
Dec 10, 2015
Spoštovana,
dovolite da vas opozorim na dva argumenta, ki ju morda v vasih razpravah se niste vkljucili :

1) Cemu je potrebna advokatura 'mlado-radikalcev' ? Prizadeti naj se
profilirajo sami ( zakaj, nimajo nobenega vzroka ).

2) Druzba pozna nekatere 'privilegije' za normalne druzine z otroci
( vemo koliko stanejo) - ne zaradi 'ljubezni', zaradi reprodukcije
( ce hocete po Darwinu). Te iste privilegije zahtevajo samozvani
advokati za istospolne pare .......... V konsekvenci gre za
materialna sredstva, ki tej skupini NE pripadajo.


#8
Romano Rajkov
4
Dec 02, 2015
Peter, lepo napisano, vsaka čast! O vrednotah je lepo govoriti, malo pa nas je, ki se jih držimo, spoštujemo vse ljudi in vsem želimo srečo v življenju. Znamo iskreno ljubiti in se ne pretvarjati.

Ljudje, ki niso dorasli vrednotam in niso pripravljeni deliti srečo, ljubezni z drugimi, egoizem jim žal tega ne dopušča, taki ljudje ne poznajo vrednot, temveč je v njih egoizem in prezir, ki ga smatrajo za vrednoto...
#7
peter
8
Dec 01, 2015
Spoštovana gospa Likovič,

nekoč sem bi učenec Osnovne šole Majde Vrhovnik, torej vaš učenec. V tej šoli so bile vrednote kot iskrenost, avtentičnost, poštenost in integriteta bistveni deli vzgoje.

Žal mi je, da se počutite, da moja želja se poročiti ogroža vašo družino. Žal mi je, da mislite, da zato, ker bi sam lahko imel moža, vašemu ne morete več tako reči. Oprostite, ker vas strašim, ker obstajam in ker se želim poročiti z osebo, ki jo ljubim. Opravičujem se, ker mislite, da zakon, ki spreminja samo in le definicijo zakonske zveze, kar naenkrat spodbuja otroke, da eksperimentirajo s spolno usmerjenostjo. Žal mi je, da ste prepričani, da je lahko vzajemna ljubezen med dvema odraslima osebama lahko nenaravna in nasproti vsem veram sveta. Ne razumem, kako ima ljubezen, ki jo čutim jaz, karkoli z odvzemanjem enega od staršev otrokom.

Verjetno si ne predstavljate, kako bi bilo, če bi kaj takega kar naprej slišali o svojem možu. Da ogroža druge družine, da straši druge, da je nenaraven, da vzpodbuja otroke, da eksperimentirajo s spolno usmerjenostjo, da je vajina ljubezen protinaravna in nasproti vsem veram sveta in da bo odvzel otrokom enega od staršev.

Želel bi si, da bi svoje ostre besede bolj premislili in da bi delovanali v skladu z načeli, ki ste jih sami pričakovali od svojih učencev.
#6
Romano Rajkov
5
Nov 18, 2015
Kot je napisal že VinKos, skregano z vsemi naravnimi zakoni.

Sicer pa se ne čudim pisanju, ker vas poznam osebno in vem kako hitro nekateri menjate dlako.

Za vas so primarne samo tiste vrednote, ki jih zagovarjate v desnici in ne v naravni evoluciji, ravnate se pa po vetru in vam je za vrednote in do vseh ljudi malo mar.
#5
veteranka
0
Nov 12, 2015
Jaz sem prepričana, da bo 20 decembra dovolj teh PROTI, da bomo za nekaj časa še odmaknili te amoralne zahteve manjšine. Sigurno bodo pa še poskušali uveljaviti svoje zahteve, ker so tako agresivni.

Včeraj sem na prvem programu RS poslušala intervju z odvetnikom Čeferinom. Ker človeške kvalitete tega gospoda precej dobro poznam, se nisem preveč čudila, da je javno v eter povedal, da je US v tem primeru, KRIVO odločilo !!!
Pozdrav.
#4
azra
1
Nov 10, 2015
Se strinjam gospa Angelca.
Proti !!!
#3
vanja degoricija
2
Nov 10, 2015
Živi in pusti živeti!
#2
VinKos
2
Nov 10, 2015
Gospa Angelca - dobro ste strnili - skregano z vsemi naravnimi zakoni
in vsemi verami - kdor da še kaj na naravo in katerokoli vero, ki jo
ima zapisano v srcu, bo obkrožil PROTI tem spremembam!
#1
Angelca Likovič
Angelca Likovič
Objavil/a 2015-11-09 14:09:52 (Nov 09, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Za otroke gre = za srečo gre = za varnost gre = za pokojnine gre... = za našo prihodnost gre!
Prosim, ne več na laži graditi prihodnosti
Kje je čut pripadnosti naši domovini?! Da na ljubljanskem gradu ne plapola slovenska zastava je nacionalna sramota!
Ob koncu šolskega leta
Kje je enotna javna osnovna šola?! Osemletna osnovna šola je bila kvalitetnejša od devetletke!
Slovenija, prebudi se! Če hočemo, da bo naša lepa dežela ostala slovenska, moramo zagotoviti večjo rodnost.
Vlada Mira Cerarja že nekaj časa govori, da smo ven iz krize. Kje je resnica?
Levičarje grabi panika!
Nedopustno izkoriščanje delavcev!
Kakšna hinavščina!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Oglasi

vip prevozi, ki vam jih nudi podjetje agio vam omogoča, da lahko najemete luksuzen avto in voznika, namenjeno je za poslovne in zasebne uporabnike. na voljo pa so vam vozila bmw serije 5,7, x6 in tudi luksuzen kombi za 7 ljudi. več informacij: https://www.agio.si/vip-prevozi/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ultrazvok trebuha nam pomaga pri preverjanju zdravja organov. hkrati pa se pregleda žolčnik, jetra, trebušno slinavko in druge organe. več informacij: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-trebuha

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

nudimo vam hitro, zanesljivo in kvalitetno prevajanje nemščine in tudi prevajanje iz slovenščine v nemščino. več info: https://prevajanje.spletni-slovar.com/prevajanje-nemscine

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

video https://youtu.be/nuivnnt2zt4 izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. izposoja šotora vrtni paviljon. 5x8.m (40m2) lahko tudi dva. izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli sivi barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 60.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 90.eur. izposoja šotora vrtni paviljon. 3x6.m (18.m2) izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 40.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 60.eur. šotor prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. šotor postavljate sami. je enostavno za sestavljanje. za rezervacijo šotora je potrebno obvezno položiti (aro). polovični znesek najema. ostalo se plača vsaj en dan pred prevzemom. lahko se plača tudi celotni znesek najema.!! če je to manj kot tri dni od vaše prireditve (izposoje.) se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis.!! dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem je na sedežu društva v radovljici. možno tudi dostava in postavljanje šotora. ampak se potem zaračuna še postavljanje šotora 10.eur na uro na eno osebo ( prideta dve osebi ) poleg tega se zaračuna še potne stroške to je 0,37.eur na km dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com izposodite si lahko agregat. cmi c-g 2000 230v - 50 hz - 2000w letnik izdelave 12.2006 teža 40.kg poraba 0,80.l na uro. agregat ima dve vtičnici. ( dva izhoda ) je zelo tih. primeren je za razne piknike,vikende ali priklop kakšnega ročnega orodja. dnevna izposoja agregata je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) agregata je 30.eur. izposoja visokotlačni čistilnik na hladno vodo ( štrajfiks ) visokotlačni čistilnik lavor iclean 160 tip - električni vrsta visokotlačnega čistilnika - na hladno vodo moč - 2300 w napetost - 230 v pritisk - 160 bar pretok vode - 400 l/h teža - 16 kg dnevna izposoja čistilnika je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) čistilnika je 30.eur. najem kotnega brusilnika ( flrksarce ) kotni brusilnik alpha tools ws 125 230v – 50 hz – 850w število vrtljajev v prostem teku. 11000 na minuto max. primer plošče 125.mm navoj sprejemnega vretena m14 zaščitni razred 2 teža 2,1 kg nivo zračnega tlaka 91,3 db ( a ) nivo zvočne moči 102,3 db ( a ) kotni brusilnik je namenjen brušenju in rezanju kovin ali kamna. cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem brusilnika je 20.eur. najem udarnega vrtalnega stroja ( bormašina ) udarni vrtalni stroj alpha tools sbm 1000 e 230v – 50 hz – 1010w število vrtljajev v prostem teku. 0-3000 na minuto. vrtalna moč beton 13.mm , jeklo 10.mm , les 25.mm. zaščitni razred 2 teža 2,3 kg nivo zračnega tlaka 97,5 db ( a ) nivo zvočne moči 108,5 db ( a ) cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem vrtalnega stroja je 20.eur najem vbodne žage vbodna žaga cmi. c-st 570p 230v – 50 hz – 570w nastavljiva hitrost žaganja od 500 do 3000 na min. najvišja globina reza 65.mm v les. možna menjava žagice rezanje v kovino , les , plastiko… cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem žage je 20.eur. ves urodje prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. če je to manj kot tri dni od vaše izposoje. se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com video https://youtu.be/nuivnnt2zt4  

Kategorija: Motorni stroji in orodja

Cena: 30 €

video https://youtu.be/nuivnnt2zt4 izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. izposoja šotora vrtni paviljon. 5x8.m (40m2) lahko tudi dva. izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli sivi barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 60.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 90.eur. izposoja šotora vrtni paviljon. 3x6.m (18.m2) izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 40.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 60.eur. šotor prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. šotor postavljate sami. je enostavno za sestavljanje. za rezervacijo šotora je potrebno obvezno položiti (aro). polovični znesek najema. ostalo se plača vsaj en dan pred prevzemom. lahko se plača tudi celotni znesek najema.!! če je to manj kot tri dni od vaše prireditve (izposoje.) se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis.!! dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem je na sedežu društva v radovljici. možno tudi dostava in postavljanje šotora. ampak se potem zaračuna še postavljanje šotora 10.eur na uro na eno osebo ( prideta dve osebi ) poleg tega se zaračuna še potne stroške to je 0,37.eur na km dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com izposodite si lahko agregat. cmi c-g 2000 230v - 50 hz - 2000w letnik izdelave 12.2006 teža 40.kg poraba 0,80.l na uro. agregat ima dve vtičnici. ( dva izhoda ) je zelo tih. primeren je za razne piknike,vikende ali priklop kakšnega ročnega orodja. dnevna izposoja agregata je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) agregata je 30.eur. izposoja visokotlačni čistilnik na hladno vodo ( štrajfiks ) visokotlačni čistilnik lavor iclean 160 tip - električni vrsta visokotlačnega čistilnika - na hladno vodo moč - 2300 w napetost - 230 v pritisk - 160 bar pretok vode - 400 l/h teža - 16 kg dnevna izposoja čistilnika je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) čistilnika je 30.eur. najem kotnega brusilnika ( flrksarce ) kotni brusilnik alpha tools ws 125 230v – 50 hz – 850w število vrtljajev v prostem teku. 11000 na minuto max. primer plošče 125.mm navoj sprejemnega vretena m14 zaščitni razred 2 teža 2,1 kg nivo zračnega tlaka 91,3 db ( a ) nivo zvočne moči 102,3 db ( a ) kotni brusilnik je namenjen brušenju in rezanju kovin ali kamna. cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem brusilnika je 20.eur. najem udarnega vrtalnega stroja ( bormašina ) udarni vrtalni stroj alpha tools sbm 1000 e 230v – 50 hz – 1010w število vrtljajev v prostem teku. 0-3000 na minuto. vrtalna moč beton 13.mm , jeklo 10.mm , les 25.mm. zaščitni razred 2 teža 2,3 kg nivo zračnega tlaka 97,5 db ( a ) nivo zvočne moči 108,5 db ( a ) cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem vrtalnega stroja je 20.eur najem vbodne žage vbodna žaga cmi. c-st 570p 230v – 50 hz – 570w nastavljiva hitrost žaganja od 500 do 3000 na min. najvišja globina reza 65.mm v les. možna menjava žagice rezanje v kovino , les , plastiko… cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem žage je 20.eur. ves urodje prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. če je to manj kot tri dni od vaše izposoje. se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com video https://youtu.be/nuivnnt2zt4  

Kategorija: Čistilni stroji

Cena: 30 €

video https://youtu.be/nuivnnt2zt4 izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. izposoja šotora vrtni paviljon. 5x8.m (40m2) lahko tudi dva. izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli sivi barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 60.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 90.eur. izposoja šotora vrtni paviljon. 3x6.m (18.m2) izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 40.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 60.eur. šotor prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. šotor postavljate sami. je enostavno za sestavljanje. za rezervacijo šotora je potrebno obvezno položiti (aro). polovični znesek najema. ostalo se plača vsaj en dan pred prevzemom. lahko se plača tudi celotni znesek najema.!! če je to manj kot tri dni od vaše prireditve (izposoje.) se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis.!! dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem je na sedežu društva v radovljici. možno tudi dostava in postavljanje šotora. ampak se potem zaračuna še postavljanje šotora 10.eur na uro na eno osebo ( prideta dve osebi ) poleg tega se zaračuna še potne stroške to je 0,37.eur na km dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com izposodite si lahko agregat. cmi c-g 2000 230v - 50 hz - 2000w letnik izdelave 12.2006 teža 40.kg poraba 0,80.l na uro. agregat ima dve vtičnici. ( dva izhoda ) je zelo tih. primeren je za razne piknike,vikende ali priklop kakšnega ročnega orodja. dnevna izposoja agregata je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) agregata je 30.eur. izposoja visokotlačni čistilnik na hladno vodo ( štrajfiks ) visokotlačni čistilnik lavor iclean 160 tip - električni vrsta visokotlačnega čistilnika - na hladno vodo moč - 2300 w napetost - 230 v pritisk - 160 bar pretok vode - 400 l/h teža - 16 kg dnevna izposoja čistilnika je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) čistilnika je 30.eur. najem kotnega brusilnika ( flrksarce ) kotni brusilnik alpha tools ws 125 230v – 50 hz – 850w število vrtljajev v prostem teku. 11000 na minuto max. primer plošče 125.mm navoj sprejemnega vretena m14 zaščitni razred 2 teža 2,1 kg nivo zračnega tlaka 91,3 db ( a ) nivo zvočne moči 102,3 db ( a ) kotni brusilnik je namenjen brušenju in rezanju kovin ali kamna. cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem brusilnika je 20.eur. najem udarnega vrtalnega stroja ( bormašina ) udarni vrtalni stroj alpha tools sbm 1000 e 230v – 50 hz – 1010w število vrtljajev v prostem teku. 0-3000 na minuto. vrtalna moč beton 13.mm , jeklo 10.mm , les 25.mm. zaščitni razred 2 teža 2,3 kg nivo zračnega tlaka 97,5 db ( a ) nivo zvočne moči 108,5 db ( a ) cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem vrtalnega stroja je 20.eur najem vbodne žage vbodna žaga cmi. c-st 570p 230v – 50 hz – 570w nastavljiva hitrost žaganja od 500 do 3000 na min. najvišja globina reza 65.mm v les. možna menjava žagice rezanje v kovino , les , plastiko… cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem žage je 20.eur. ves urodje prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. če je to manj kot tri dni od vaše izposoje. se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com video https://youtu.be/nuivnnt2zt4  

Kategorija: Vrtni program

Cena: 90 €

video https://youtu.be/nuivnnt2zt4 izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. izposoja šotora vrtni paviljon. 5x8.m (40m2) lahko tudi dva. izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli sivi barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 60.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 90.eur. izposoja šotora vrtni paviljon. 3x6.m (18.m2) izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 40.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 60.eur. šotor prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. šotor postavljate sami. je enostavno za sestavljanje. za rezervacijo šotora je potrebno obvezno položiti (aro). polovični znesek najema. ostalo se plača vsaj en dan pred prevzemom. lahko se plača tudi celotni znesek najema.!! če je to manj kot tri dni od vaše prireditve (izposoje.) se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis.!! dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem je na sedežu društva v radovljici. možno tudi dostava in postavljanje šotora. ampak se potem zaračuna še postavljanje šotora 10.eur na uro na eno osebo ( prideta dve osebi ) poleg tega se zaračuna še potne stroške to je 0,37.eur na km dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com izposodite si lahko agregat. cmi c-g 2000 230v - 50 hz - 2000w letnik izdelave 12.2006 teža 40.kg poraba 0,80.l na uro. agregat ima dve vtičnici. ( dva izhoda ) je zelo tih. primeren je za razne piknike,vikende ali priklop kakšnega ročnega orodja. dnevna izposoja agregata je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) agregata je 30.eur. izposoja visokotlačni čistilnik na hladno vodo ( štrajfiks ) visokotlačni čistilnik lavor iclean 160 tip - električni vrsta visokotlačnega čistilnika - na hladno vodo moč - 2300 w napetost - 230 v pritisk - 160 bar pretok vode - 400 l/h teža - 16 kg dnevna izposoja čistilnika je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) čistilnika je 30.eur. najem kotnega brusilnika ( flrksarce ) kotni brusilnik alpha tools ws 125 230v – 50 hz – 850w število vrtljajev v prostem teku. 11000 na minuto max. primer plošče 125.mm navoj sprejemnega vretena m14 zaščitni razred 2 teža 2,1 kg nivo zračnega tlaka 91,3 db ( a ) nivo zvočne moči 102,3 db ( a ) kotni brusilnik je namenjen brušenju in rezanju kovin ali kamna. cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem brusilnika je 20.eur. najem udarnega vrtalnega stroja ( bormašina ) udarni vrtalni stroj alpha tools sbm 1000 e 230v – 50 hz – 1010w število vrtljajev v prostem teku. 0-3000 na minuto. vrtalna moč beton 13.mm , jeklo 10.mm , les 25.mm. zaščitni razred 2 teža 2,3 kg nivo zračnega tlaka 97,5 db ( a ) nivo zvočne moči 108,5 db ( a ) cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem vrtalnega stroja je 20.eur najem vbodne žage vbodna žaga cmi. c-st 570p 230v – 50 hz – 570w nastavljiva hitrost žaganja od 500 do 3000 na min. najvišja globina reza 65.mm v les. možna menjava žagice rezanje v kovino , les , plastiko… cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem žage je 20.eur. ves urodje prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. če je to manj kot tri dni od vaše izposoje. se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com video https://youtu.be/nuivnnt2zt4  

Kategorija: Storitve

Cena: 90 €

video https://youtu.be/nuivnnt2zt4 izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. izposoja šotora vrtni paviljon. 5x8.m (40m2) lahko tudi dva. izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli sivi barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 60.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 90.eur. izposoja šotora vrtni paviljon. 3x6.m (18.m2) izposodite si lahko šotor vrtni paviljon. v beli barvi. šotor je primeren za piknike,fešte… cena najema šotora je 40.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem šotora je 60.eur. šotor prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. šotor postavljate sami. je enostavno za sestavljanje. za rezervacijo šotora je potrebno obvezno položiti (aro). polovični znesek najema. ostalo se plača vsaj en dan pred prevzemom. lahko se plača tudi celotni znesek najema.!! če je to manj kot tri dni od vaše prireditve (izposoje.) se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis.!! dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem je na sedežu društva v radovljici. možno tudi dostava in postavljanje šotora. ampak se potem zaračuna še postavljanje šotora 10.eur na uro na eno osebo ( prideta dve osebi ) poleg tega se zaračuna še potne stroške to je 0,37.eur na km dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com izposodite si lahko agregat. cmi c-g 2000 230v - 50 hz - 2000w letnik izdelave 12.2006 teža 40.kg poraba 0,80.l na uro. agregat ima dve vtičnici. ( dva izhoda ) je zelo tih. primeren je za razne piknike,vikende ali priklop kakšnega ročnega orodja. dnevna izposoja agregata je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) agregata je 30.eur. izposoja visokotlačni čistilnik na hladno vodo ( štrajfiks ) visokotlačni čistilnik lavor iclean 160 tip - električni vrsta visokotlačnega čistilnika - na hladno vodo moč - 2300 w napetost - 230 v pritisk - 160 bar pretok vode - 400 l/h teža - 16 kg dnevna izposoja čistilnika je 20.eur na dan ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend izposoja ( ali tri dni ) čistilnika je 30.eur. najem kotnega brusilnika ( flrksarce ) kotni brusilnik alpha tools ws 125 230v – 50 hz – 850w število vrtljajev v prostem teku. 11000 na minuto max. primer plošče 125.mm navoj sprejemnega vretena m14 zaščitni razred 2 teža 2,1 kg nivo zračnega tlaka 91,3 db ( a ) nivo zvočne moči 102,3 db ( a ) kotni brusilnik je namenjen brušenju in rezanju kovin ali kamna. cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem brusilnika je 20.eur. najem udarnega vrtalnega stroja ( bormašina ) udarni vrtalni stroj alpha tools sbm 1000 e 230v – 50 hz – 1010w število vrtljajev v prostem teku. 0-3000 na minuto. vrtalna moč beton 13.mm , jeklo 10.mm , les 25.mm. zaščitni razred 2 teža 2,3 kg nivo zračnega tlaka 97,5 db ( a ) nivo zvočne moči 108,5 db ( a ) cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.ur ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem vrtalnega stroja je 20.eur najem vbodne žage vbodna žaga cmi. c-st 570p 230v – 50 hz – 570w nastavljiva hitrost žaganja od 500 do 3000 na min. najvišja globina reza 65.mm v les. možna menjava žagice rezanje v kovino , les , plastiko… cena izposoje je 10.eur na dan. ( do 24.h ) z zamudo vračila se doplača 120% vikend ( ali tri dni ) najem žage je 20.eur. ves urodje prevzamete v radovljici. in ga tudi vrnete. če je to manj kot tri dni od vaše izposoje. se celotni znesek poravna vsaj en dan pred prevzemom. nismo last minute ekspres servis vso zadevo je možno plačati samo preko tekočega računa prevzem dogovor ( rezervacija ) je možna samo preko telefona. info na telefon 040 / 849 - 710 andrej drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com video https://youtu.be/nuivnnt2zt4  

Kategorija: Storitve

Cena: 90 €

3680.) tajna snage duha - harry lorayne

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

1150.) quo vadis - henryk sienkiewicz

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

4528.) preden spoznaš prijaznost - chris bohjalian

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5966.) pradedje - anton ingolič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 11.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj