Članek
Ljubezen
Objavljeno Sep 26, 2014

Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane.
Ljubezen je darilo, ki ga svobodno podarimo. Pri svobodni ljubezni ni nobenega pritiska, ni manipulacije, ni lakomnosti in ni prikritega motiva, da bi »dobili nekaj« od druge osebe. Prava ljubezen želi dati, namesto vzeti. Ljubezen je največ kaj lahko dobiš a če jo izgubiš veš, da ziviš, ljubezen se ne da kupiti ampak jo moraš sam dobiti, ljubiti pomeni največje bogastvo! Ljubezen ne postavlja pogojev, je sprejemanje, razdajanje, prizadevnost, spodbuda, prijaznost, dobronamernost, radost in veselje. Je naša naravna drža, vedenje, da smo vsi ljubezen. Ljubezen ima moč, da lahko preobrazi vsako sovraštvo. Je zdravilen balzam in najmočnejše orožje.
Po drugi strani ljubezen ni sentimentalnost, niti sprenevedanje. Ljubezen ne pomeni vsega odobravati, prenašati ali vse zbrisati. Ne pomeni, nič dati ali nič spremeniti. Ljubezen izrazimo tudi takrat, ko ob pravem času in trenutku izrečemo resnico, to je resne in odločne besede. Tako lahko preprečimo hude stvari.
Ljubezen daje, razume, je sočutna, povezana je z odgovornostjo. Ljubezen je odgovorna za ljubljeno osebo, toda ne iz sebičnih nagibov. Sprejema drugo osebo takšno, kakršna je in je ne spreminja. Prava ljubezen je vedno ob sočloveku, ga spremlja in podpira. Ve, da v osnovi ni ločena od drugih. Je nesebična in ne pozna strahu. Ni zatiralska, prestrašena, ljubosumna, nasilna ... na tak način se izgubi. Brezpogojna ljubezen je neizčrpen vir lepote, radosti. Je redka in zelo iskana. Življenje je ljubezen.
Resnična ljubezen vodi v hvaležnost. Ko se odpremo ljubezni se vse težave pričnejo razreševati. Prav vsak jo lahko doseže, če le želi. Je vse tisto po čemer hrepenimo vse svoje življenje in ko jo spoznamo, ugotovimo, da smo iskali samo njo. Je popolna, izpopolnjujoča, radost, luč. Prava univerzalna brezpogojna ljubezen je stanje božanske enosti, ki zmeraj daje, nikoli ne jemlje in v popolnem spoznanju ne potrebuje telesnosti za svoje izražanje. Zavestna uresničitev želenega je kot zgodba o ljubezni. Tako kot nekoga ne moremo prisiliti, da bi nas imel rad, ne moremo na silo pritegniti niti tega, kar si želimo. Bodisi nas ima rad, bodisi nas nima. In želeno bodisi pride k nam, bodisi ne. K nam pride takrat, ko mu postanemo vibracijsko vidni, oziroma ko mislimo, čutimo in delamo kot oseba, katera želimo biti.
Ljubezen je darilo, ki ga svobodno podarimo. Pri svobodni ljubezni ni nobenega pritiska, ni manipulacije, ni lakomnosti in ni prikritega motiva, da bi »dobili nekaj« od druge osebe. Prava ljubezen želi dati, namesto vzeti.
Na nepristno ljubezen kaže kakršen koli pritisk / manipulacija za sodelovanje pri spolni aktivnosti. Da bi lahko prenesli te pritiske, si moramo zapomniti, da NIHČE na tem svetu ni bil in nikoli ne bo namenjen temu, da bi bil »orodje« za sebično zadovoljstvo drugega. Če si dve osebi želita isto stvar, bosta obe dobili ali uresničili želeno, ko se vibracijsko uglasita s tem, saj je vse vibracija. Neomejena, dobrohotna inteligenca, ki prežema vse, kar obstaja, namreč vsakemu bitju prinese želeno takoj, ko zazna enaki vibracijski frekvenci ter ju združi. Tisto, kar je čutiti v vašem vprašanju, je zmedenost nad možnostjo v tem trenutku imeti enako kot neka druga oseba. Čutite, da je to mogoče, a ne veste, kako.
Vse v Vesolju teži k svoji ljubi enosti. In ko je človek eno z Najboljšim, z Ljubeznijo v sebi, je vibracijsko uglašen z želenim. Človek z linearnim mišljenjem težko dojame, da je Vesolje sposobno urediti okoliščine tako, da odgovori na želje vseh ljudi. Pogosto se oklepa misli, da so viri in sredstva omejeni, in da obstaja le ena resničnost, v kateri stvari potekajo le na en način. A ko začne slediti svojemu srcu, odkrije čisto drugačen svet. Svet ljubezni, v katerem je mogoče vse.
Ljubezen je edina frekvenca, ki vsebuje vse, kar si človek želi. Je edina frekvenca, s katero človek ustvari karkoli si želi. Ljubezen ne sodi, kaj vse je mogoče. Ne pozna omejitev in teče brez pravil. Začutite jo lahko, kakorkoli želite, in jo delite, kakorkoli želite. Če bi danes napisali seznam svojih želja za naslednjih šest mesecev svojega življenja, ter od danes naprej vsak dan nekaj trenutkov iskreno čutili ljubezen – brezpogojno, ne glede na okoliščine, – bi se okoliščine preuredile in vam prinesle točno to, kar ste zapisali. Tok ljubezni bi vas odnesel naravnost k želenemu.

Toda večina ljudi ne vztraja pri občutku ljubezni, zato ne doživijo njene »čarovnije.« Občutka ljubezni ponavadi bodisi ne znajo ohranjati, bodisi ne vedo, kaj točno si želijo, ali ne vedo, da si z ljubeznijo lahko pomagajo ustvariti želeno.

Ljubezen preprosto JE to, kar nas vedno znova najbolj osreči. Dobesedno. V vseh svojih razsežnostih! Prepustite se ji še vi. Tako kot vaša ljubezen ne pozna meja, tako svobodna je vaša duša!

Za konec:

Vsak dan znova se lahko odločamo za ljubezen, za delovanje iz ljubezni! Živimo čimbolj ozaveščeno - bodimo srčno odprti do sebe, do drugega in do skupnega polja, v katerem soustvarjamo medsebojni odnos. V navdih in spodbudo pa naj nam bo misel Emmeta Foxa:

Ni težave, ki je dovolj ljubezni ne bi moglo premagati.
Ni bolezni, ki je dovolj ljubezni ne bi moglo ozdraviti.
Ni ovire, ki je dovolj ljubezni ne bi moglo preskočiti.
Ni vrat, ki jih dovolj ljubezni ne bi moglo odpreti.
Ni zidu, ki ga dovolj ljubezni ne bi moglo podreti.
Ni prepada, ki ga dovolj ljubezni ne bi moglo premostiti.
In ni greha, ki ga dovolj ljubezni ne bi moglo odkupiti.
Ni pomembno, kako globoko tiči težava,
kako brezupen je pogled nanjo,
kako zapletena je zmešnjava,
kako velika je napaka -
zadovoljivo spoznanje ljubezni razkroji vse.
In če bi mogli dovolj ljubiti,
bi bili najsrečnejši in najmogočnejši človek na svetu.