Članek
Prevedeni video tovornjakarja razkriva, zakaj je lovil emigrante
Objavljeno Nov 30, 2015

Video madžarskega tovornjakarja, ki epskih 6 kilometrov preganja in psuje migrante, je dobil podnapise v večini Slovencev bolj znanem jeziku. Sedaj je znan tudi razlog, zakaj se mu je tako zmeglilo pred očmi, da je zapeljal kar mednje.

soboto smo poročali o videu uporabnika Levente Jeddija, ki je očitno tudi avtor videa, kako da tudi lahko izgleda migrantska kriza "na terenu". Madžar je bil tako jezen na množico migrantov na francoski avtocesti pri Caleisu, da je v nekem trenutku kar zapeljal v gručo, da so morali migrantje bežati za svoja življenja. 

O videu poročajo z vsega sveta, sedaj pa je 14-minutni Madžarov monolog psovk, vpitja in osebnih komentarjev o migrantih in evropskih politikih dobil tudi podnapise. Sicer so v angleščini, a vsem nevajenim madžarščine omogočajo globlji vpogled v dogajanje minulo sredo. 

Tovornjakar se ob srečevanju prvih migrantov najprej zabava, da se morajo namesto njih doma proti Islamski državi bojevati njihove žene. Nato se loti francoske policije, ki da ni sposobna spraviti "zalege" z avtoceste. 

Ko so se lotili njegovega ogledala, je pobesnel

Eden od migrantov se nato vzpne v prostor za kabino med vlačilec in prikolico. Madžar vpije, da ga bo "zabodel s svojim taktičnim nožem", še posebej, če se mu dotakne cerade. Tovornjakar nato ustavi in očitno stopi iz tovornjaka pogledati, kaj se dogaja.

Ko se vrne, že vpije nad nekom, ki se mu je obesil na vzvratno ogledalo. "Razbil ti bom glavo, ti j...č. Od...i od tukaj!"

Obleganje je očitno pustilo sledove, saj mu je migrant zvil ogledalo. Takrat se je tovornjakarju snelo, ko je speljal, je zavil neposredno v skupino ljudi ob robu avtoceste. "Povozil vas bom, vi kur...lizniki! Pridite, vi ku.. sinovi!" Tovornjak zapelje že skoraj s ceste, ljudje bežijo stran v strahu za življenje, na kabino pričnejo deževati predmeti.

Beri dalje...