O tej naši prelepi, prečudoviti državici

Objavil/a Ana Anonimna, dne 2014-02-17 ob 14:14:17

Danes je eden tistih dni, ko sem že skoraj obupala nad vsem. Res je prekleto težko bit pozitiven, ko ne veš niti če boš prišel čez mesec. Stara sem 22 let, pa ne vem kako bom preživela, ne vem kako bom šolo končala. Moram se učiti in narediti šolo, po drugi strani pa delati ko norc, da preživim. Nekako ne gre skupaj.
Trenutno sem brez službe, ker nisem zdržala. Delala 8 ur na dan, na koncu meseca dobila 300 eur. Ja, tudi takšne svinjarije se dogajajo. In kako naj plačam stroške bivanja (cca 350 eur)? No, pa da ne pozabimo tukaj še na hrano. Pa tudi hrano za mačke ("žal" sem predobra do živali in imam dva mucka, rešena iz ceste...). Pa da ne bo pomote - ne dobivam nikakršne socialne pomoči, štipendije, ipd. Nasprotno, še celo dolžna sem enoletno štipendijo.
Danes je eden tistih dni, ko mi gre blazno na jok in se trudim kolikor moram, da ne izpustim solze. Kaj naj študiram, ko pa ne bom dobila službe? Seveda vlečem status, le tako lahko delam... Pa se mnogi zgražajo, da dijaki/študentje odvzemamo redne službe. Ni res, službe nam vsem odvzema država! Razočarana sem in moram reči, da prvič v življenju priznam, da me je sram biti slovenka. Sram me je in žal mi je, da sem se ravno tukaj rodila, da sem dobila državljanstvo gnile države, ki tone v pogubo in propad, samo zaradi zlobnih ljudi, ki gledajo samo nase...
Danes je eden tistih dni, ko nevem več kako naprej. Ali bom lahko kdaj v življenju imela otroke? Bom kdaj v življenju lahko preživela otroke? Vedno sem si želela imeti veliko otrok, veliko družino, obožujem otroke. Nimam staršev, ki bi mi pomagali, nimam staršev, ki bi mi odstopili polovico hiše... Bom kdaj v življenju imela nekaj kar bo MOJE? Kar ne bo v najemu? Nočem vile, nočem hiše, dovolj je stanovanje, samo da vem, da je moje, da sem si ga prigarala... Ne bom do tja prišla nikoli, sigurno ne v Sloveniji. Če imam 3 službe, ne bom imela stanovanja, kredit bodo še otroci odplačevali. Če jih bom imela.
Danes je eden tistih dni, ko preprosto moram dat stvari ven iz sebe... In še vedno, kljub vsej svinjariji, imam en majhen kanček upanja, da tudi meni nekoč posije sonce... Mogoče. Pa mi recite, da sem neumna, jaz pravim, da se samo trudim preživeti.

Lep dan vam želim

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
6
Ana Kos
2
Feb 18, 2014
Ana Anonima, žal je to zelo čudno v naši deželi. Čudno, krivično, neumno.
Ko vidim čistilko v šoli, ki reče, da bo delala še toliko in toliko let - če ne bodo podaljšali delovne dobe -, vidim hkrati tudi mladino, ki res ne dobi dela.
To, koliko so pa ljudje plačani za svoje delo, je pa nov problem.
Enostavno strašno krivično je, da so na eni strani taki, ki "zaslužijo" zelo veliko, na drugi pa taki, ki dobijo komaj kaj ...

Ni čudno se počutiti obupano.
Ampak naprej je vseeno potrebno iti ....

Upam zate, da se ti odpre nekaj res dobrega.
#6
Dušan Mirić
3
Feb 18, 2014
Ana,na nek način se strinjam z Dajano.Po drugi strani razumem tebe,morala si dati ven.Verjamem,da boš šla naprej in da ne boš ostala zgolj pri želim si,pač pa boš vse kar je mogoče tudi realizirala.Tako usrano,kot je trenutno življenje v Sloveniji ne more biti dolgo in na generaciji,,ki se bo v tej krizi prekalila je,da spiše novo zgodbo o uspešni Sloveniji.Prav takšno,kot si jo želimo vsi normalni ljudje.Srečno dekle in glavo gor!
#5
Dajana Babič
1
Feb 18, 2014
Ana... to je tvoj križ. Vsak nosi svojega. Ne misli, da je drugim lažje, vsak človek je drugačen in vsak mora najprej poskrbeti zase. Vse bo prišlo... :) Ob pravem času.

Pred leti me je čez noč zapustil partner, ki je bil oče mojim trem otrokom. Jaz sem bila na samem dnu. Kaj naj bi naredila? A bi se ubila in pustila otroke same? Pač... moraš naprej. Vsak dan sem imela molitev na ustnicah... Bila sem tako paranojična in panična, da si nisem upala ven, da se mi ne bo spet kaj groznega zgodilo. Govorila sem si molitev:

"O Bog, prosim, daj mi moči, da sprejmem, kar lahko spremenim in da sprejmem to, česar ne morem spremeniti."

Molila sem k Bogu in angelom, brala sem knjige, poslušala sem učitelje na youtube... In počasi, počasi prihajam k sebi. Še vedno imam težke dni, a vem, da se bom izvlekla.

Evo... poslušaj tole:

http://www.youtube.com/watch?v=PPmsPEVAbcU

Abraham o depresiji in besu - YouTube

Odlomek z DVD-ja z naslovom Law of Attraction in Action, v katerem Abraham govori o vrednosti, ki jo ima jeza, ki se na
#4
Ana Anonimna
0
Feb 18, 2014
Hvala za pozitivne besede... Kot sem rekla, "danes je eden tistih dni...", večinoma časa sem pozitivna, ampak pridejo dnevi, ko hočeš preprosto obupati nad vsem... Službo pa iščem, iščem, iščem non stop in upam da kmalu tudi najdem :) Lp
#3
Jasnovidka Tjaša
3
Feb 17, 2014
Popolnoma jo razumem in verjamem da ji je zmanjkalo volje in energije za naprej. Hvala bogu se leta trdega dela brez normalnega zasluška, lepega življenja poplača kasneje in pride obdobje ko najdemo sonce, srečo ki nam je bila namenjena zaradi pridnosti. Zakon karme velja.
#2
Dajana Babič
4
Feb 17, 2014
Zadnje dni sem pisala na FB-ju o tem, da je ena ženska jamrala, da je stara že 25.let in še ni poročena in da je njeno življenje uničeno... In ti prideš s svojimi 22-timi leti...

Duša draga... Seveda boš imela otroke, seveda boš dobila denar... a nehaj že tako negativno razmišljat... Išči okoli sebe to, kar je pozitivnega. Pusti zdaj otroke, ti bodo prišli takrat, ko je namenjeno.

Poskrbi zase. Poskrbi za to, kar je najbolj nujno. Mogoče bi delala po stanovanjih, nakupovala za starejše, jim pomagala, karkoli, daj obvestila s tvojim telefonom povsod naokoli... Pojdi v cerkev, tam daj obvestilo, da iščeš delo, povsod išči, sprašuj okoli, če rabijo kakšno delavko. Kdor išče, ta najde.

Vse bo prišlo, ko boš dvignila svoje razpoloženje. Od tega je to odvisno. ne pa od zunanjega sveta! Žalost in depresija ti nič ne pomagata. Malo ljudi se je rodilo z zlato žlico v roki. Vzemi, kar dobiš in pogumno naprej. Počasi... Rim se tudi ni zgradil v enem dnevu. In nikoli ne obupaj. Nikoli!
#1
Ana Anonimna
Ana Anonimna
Objavil/a 2014-02-17 14:14:17 (Feb 17, 2014)
Starejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
O tej naši prelepi, prečudoviti državici
Marihuana, trava, kanabis, karkoliže
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
September 2017
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

ljubitelji vozila mazda 6 so si zagotovo prebrali članek o testu tega vozila, ki so ga opravili pri avto magazinu. v prvi vrsti so pohvalili lepo poudarjene linije tega vozila. kaj več pa si lahko preberete v članku, objavljenem na njihovi spletni strani. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

varilne žice, ki jih potrebujete za varjenje, lahko dobite na spletni strani podjetja metal mikulić d.o.o.! izberite si kvalitetno varilno žico, ki jo potrebujete!

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 12 €

krožna žaga, ki jo lahko dobite pri podjetju metal mikulič! poglejte si ponudbo za krožne žage na njihovi spletni strani! krožne žage so zelo primerne za tiste ljudi, ki doma izdelujejo izdelke iz lesa. pri podjetju metal mikulić pa lahko dobite različne krožne žage priznanih proizvajalcev kot je npr. hitachi!

Kategorija: Elektro stroji in orodja

Cena: 122 €

swatycomet metal mikulić je podjetje, ki proizvaja brusne in rezalne plošče. poleg tega pa je tudi eden izmed vodilnih proizvajalcev v evropi. vse njihove rezalne plošče pa dobite pri podjetju metal mikulić.

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 1 €

podjetje poravnava – odškodnina svojim strankam svetuje v primerih prometnih nesreč ali nesreč na delovnem mestu in jim zagotovi hitre in pravične odškodnine. če imate rudi vi pravico do odškodnine, potem jih kontaktirajte in z veseljem bodo uredili vse potrebno, da bodo vaše odškodnine čim hitreje izplačane.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

    pozdravljeni, bili ste utrujeni od zavrnitve s strani bank, ki jih imate dovolj zaradi svoje težave ne najdete nobenega rezultata. ponudba posojila med posamezniki od 5000 € do 500 000 €. pravzaprav sem teodoraandreea a smo struktura posameznikov v dejanju vodenja računa in pomagajte ljudem, ki vam nudimo posojila v razponu od 5000 do 300 000 € za obrestno mero v višini 2%. torej, če bi imeli projekt ali želite kupiti avto ali moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 25000 €

vas zanima posojilo, ki se giblje od 5.000 € do 2.000.000 € ?? posojilo za financiranje svojih potreb? svojih projektov? za prilagoditev dolgove do bank? ne obotavlja ga stopiti v stik z mano, ker imam kapital pomembno je, da sodelujete v pomoč katere koli osebe, ki potrebujejo posojila in z zmogljivostjo za povračilo mesečnih obrokov in za posojilni zakoni med zasebnikom moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 130000 €

pozdravljeni, gospod / gospa, ponudba posojila med posameznimi zelo resnimi in zelo hitrimi če želite urediti svoje življenje, potrebuješ denar, si zaljubljen, nimajo dostopa do bančnih kreditov, ali pa nimajo koristi od banke, kar potrebujete finančna sredstva za gradnjo, realen projekt nepremičnin, ustvarjati svoje lastno podjetje, gredo svoj posel, boste morali uresničiti želje in potrebe sredstev, slabo kreditno ali potrebujejo denar za plačilo računov ali dolgov, smo skupina sodeluje in daje vsakomur koliko, in moje trajanje odplačevanja preiskuje. obrnite se mi z naslednjo pošto: moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 40000 €

    želite izkoristiti posojilo za prekinitev zastoja banke z zavrnitvijo vaših datotek aplikacij želite izkoristiti a kredit za izvedbo vaših projektov; dejavnosti; gradnja vaših hiš; najem hiše ali apartma; nakup hiše etc. credit - epargne - mutuelle ima precejšen kapital, ki lahko odobri: 5000 € ... 10000 € ... do 7.500.000 € za vse ljudi, ki so v bésoinu finančni ali posamezniki, ki želijo posojilo v kratkem času. to po stopnjah obrestna mera je med 2% glede na moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 10000 €

    pozdravljeni ste v iskanju prêt za bodisi povečati svoje dejavnosti, ali za realizacijo projekta, ali kupiti stanovanje, vendar na žalost banka zahteva, da pogoji, kjer so incapbles skrbi sem posameznik sem odobri posojil od 5000 € do 2.500.000 eur za vse ljudi, ki lahko spoštujejo svoje drugje, znaša obrestna mera 2% na leto. ali potrebujete denar iz drugih razlogov; ne oklevajte se obrnite na mene za več informacij. moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 20000 €

nudimo odkup in prodajo investicijskega zlata. pri nas lahko prodate zlato, srebo ter ostale plemenite kovine. preverite pestro ponudbo na edisongold.com

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

101.)  požrešni pusek jo

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj