NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Kako spoznati samega sebe?
Lahko obstajava eno noč
Odsotnost
Smisel življenja
Samo za VIP
Moje nevsakdanje voščilo 2016
Zasvojenost s telefonom ni težava?
Relationships
Depresija?
Dan, ko sem razumela Prešerna
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
April 2017
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odsotnost

Alter ego
25.04.2017 22:21 (pred 4 urami)

»Daj, daj, daj, daj«
»Dali ji bomo, dali ji bomo, naši novici, kar ji gre, ...«

Nekoliko omotičnih misli sem se držala tistega kozarca pira, ki mi tisti večer ni ravno ustrezal. Po enem kosu pice, treh kalamarih in dveh paličicah pomfrija mi je bilo že rahlo slabo. Naj ne omenim tega, da sem uro pred tem že povečerjala čokolado ter pekoče arašidove kroklice. Dobitna kombinacija. Žiga je imel spet neke ego vzpone, ki sem jih na žalost bila primorana poslušati. No, če pa sem sedela 10 cm desno od njega. Njegova starejša in modrejša sestrična mu ni bila kos, meni pa je ta bitka že malce presedala.

»Staro babo u jamo, ...«

Gledala sem te srečne obraze z napol priprtimi očmi. Imela sem približno še 2 dcl Kozla. Pov v flaši, pov v kozarcu. Meh, bom tistega v flaši raje pustila, se manj vidi. Tist 1 dcl bom pa pač požegnala. Zanimivo, kako mi nekatere stvari, ki so mi všeč, v določenih momentih ne pašejo.

»našo novico v kamero, ...«

Še vedno so vsi radostno peli. Ah, ne morem danes funkcionir

Lahko obstajava eno noč

Alter ego
03.03.2017 20:55 (Mar 03, 2017)

Zadnje čase vedno bolj spoznavam svet, v katerem se ljudje raje predajajo avanturam za eno noč, kot pa da bi raje kdaj izkusili kaj bolj resnejšega. Zaradi tega sem kar malce razočarana. 

Sprašujem se, ali fantje pač ne morejo svojega nagona malce obrzdati, punce pa imeti malce več samospoštovanja. 

Seveda je potreba po spolnosti ena izmed hmmm, nujnih potreb? ampak pri tem se vse malce zaplete. 

Da bi me nekdo imel samo zaradi tega? In obenem sploh ne bi opazil morda moje superuredu osebnosti. Verjetno bi se počutila kot smet. Seveda te zadeve v praksi bolj težko delujejo, saj se vedno vpletejo čustva. Slabo pa je takrat, ko jih ima le eden v te dvojici.

Sama se ne grem tega.

Relationships

Alter ego
07.01.2017 21:32 (Jan 07, 2017)

Sem raje kar napisala v angleščini. Ker me slovenski prevod preveč straši. 

Nekaj, kar mi je še vedno popolna neznanka. 

Ko sem malce padla v to zmešnjavo zvez med moškimi in ženskami, sem ugotovila, da je to samo ena drama. Ali se stvar srečno prične ali pa je nekdo razočaran.

Ravno sem gledala slike iz srednje šole in pomislila, da so nekateri takrat že imeli fanta/punco dlje časa, jaz pa še sedaj "nimam" nobenga. Takrat pa sploh tega nisem bila zmožna. In tako sem postala slabe volje. 

Občutek imam, kot da se ne bi rodila s tem znanjem. Da sem enostavno pri teh stvareh bleda kot stena. 
Ponavadi se zgodi ta klasična stvar, da ko so "vsi" prijatelji in prijateljice v zvezah, še sam začneš gledati v to smer. Kot da se je v tebi nekaj premaknilo. No, morda to ni ravno slaba stvar, ker drugače res ne vem, če bi se pri meni kaj sploh kdaj premaknilo.

Saj ne da bi si strašansko želela, da bi že "končno" imela nekoga ob sebi, ampak počasi sem že sita tega večnega samskega stana. Človek se ž

Kako spoznati samega sebe?

Alter ego
19.09.2016 01:10 (Sep 19, 2016)

Se mi zdi, da bo to spet en post, ki se nanaša na to, kaj je smisel v življenju. Jooj, ne vem, a mam to neko eksistencialno krizo, ker potem jo bom mela očitno kar celo življenje. :D

V glavnem, zadnje čase, ne počnem nič konkretnega. Počitnice sem si vzela bolj v izi (a.k.a nimam šihta :D ) Ubistvu pa v resnici ni vse tako na izi, saj se v moji glavi dogaja marsikaj. Sicer to se itak vedno, ampak zdaj na malce drugačen način.

Ko je pač človek malce več časa sam s seboj in ni obkrožen s toliko ljudmi, stvarmi, dogodki, obveznostmi, ki vplivajo nate in te delajo takšnega ko si, se nekako bolje začneš spoznavati. No, verjetno to že veste, ampak prav zanimivo je to doumeti. 

Začela sem se spoznavati v tej meri, da bolj jasno vidim, kaj mi je in mi ni všeč, česa ne maram in kaj bi rada, kaj me zabava in kaj dolgočasi, ipd. Ob vsej te odsotnosti dejavnikov, ki človeka pač sooblikujejo, se zaveš, kako močan vpliv imajo te stvari nate. Govoriš nekaj, kar moraš, delaš, kar moraš, poslušaš, ješ,

Smisel življenja

Alter ego
08.09.2016 23:59 (Sep 08, 2016)

Oh, pa sem spet pri svoji temi, ki sem jo že neštetokrat prežvečila.

Ko sem se nekako izvila iz primeža slabe volje in nemotiviranosti, sem se nekako ustavila oz. se ustavljam in poskušam prevetriti svoje življenje. Hja, več tednov trajajoče depresivno razpoloženje mi je dalo misliti. Ko ugotoviš, za katerimi stvarmi vse se skiva motivacija se naenkrat zaveš, da si imel motivacijo za tudi kakšne zadeve, ki ti v tvojem življenju ne služijo ali pa so nepomembne. 

Trenutno premišljujem, katere stvari bi morala pustiti v svojem življenju, spremeniti ali pa se lotiti. Ko imaš t.i motivacijo, je vse skorajda normalno. Pač morda ti ne vem, npr. služba ni ravno po godu, ali pa se dobiš s prijatelji, pa ti v resnici ni toliko do njih, ampak še vedno greš. Ko pa ti ni do ničesar ... se ti vse enostavno zagabi. 

Premišljujem, kakšne naj bodo te stvari. Ali naj me veselijo? Naj bodo za moje višje dobro?
ZAKAJ NAJ SPLOH NEKAJ POČNEM?

Innn potem se začnem spet spraševati, kaj je smisel življenja. 

Ne

Depresija?

Alter ego
06.08.2016 23:55 (Aug 06, 2016)

Javljam se kar po dolgem času. No, ubistvu sem letos skorajda napisala nič!

Javljam pa se z nekoliko bolj osebno tematiko. Ker pač to ni common zadeva med mojimi vrstniki (morda je, pa niti vem ne) in ker so me doma že rahlo siti, sem se odločila, da bom to obelodanila kar sem. Verjetno imajo ljudi na internetu malce več izkušenj o tem. 

Na splošno bi najprej napisala, da niti sama ne vem, kaj mi je in bi rada sama pobegnila iz tega stanja.

Kar naenkrat sem od življenja s svojimi cimrami prišla na življenje v dvočlanski družini. Seveda šok, ki se ti v resnici sploh ne zdi, da je. Pred meseci sem popolnoma znala živeti sama s sabo, celo uživala sem v samoti, zdaj pa sem se počutila grozno, če sem bila sama. Problem pa je, da se je v moji glavi nekako vse zamedlo in sem se začela počutiti samo, oziroma osamljeno ob ljudeh. Sprva sem to občutila doma. Nekako mi ni bilo jasno, kako je to možno. Mislila sem, da bo to nekako izzvenelo z novim jutrom, a temu ni bilo tako. Iz teh osamljenih ob

Pozabljanje nase

Alter ego
02.04.2016 19:31 (Apr 02, 2016)

Dober mesec in pol mineva odkar sem začasno zapustila svojo rodno vasico. Odpravila sem se na Erazmus izmenjavo.
Če bi hotela zapisati vse, kar se dogaja, bi enostavno porabila preveč časa :D

Ker na faksu nič kaj novega ne izvem in so moji možgani že rahlo zakrneli, čas raje posvečam sama sebi. Premišljujem o tem, kaj se je spremenilo v mojem življenju, oz. kako sem se spremenila sama. 

Če na kratko povzamem razlike, je največja ta, da tukaj živim s cimri, doma pa sem skoraj cele dneve sama. Na to sem se morala kar privaditi. Doma sem hodila spat pred polnočjo, tukaj grem pač spat, ko grejo tudi drugi. Malce kasneje.
Učim se živeti, da je vedno nekdo zraven mene. Vedno se nekaj dogaja in če si navajen, da imaš cele dneve mir, je to kar sprememba. Na začetku bivanja tukaj sem se kar umaknila v svojo sobo, če mi družba ni več ustrezala. Prijelo me je tudi, da sem odšla na sprehod v park, da sem bila lahko sama sabo. Ob življenju z drugimi včasih kar pozabiš sam nase. Doma sem vedno imela

Dan, ko sem razumela Prešerna

Alter ego
08.02.2016 19:51 (Feb 08, 2016)

Po celodnevnem lenarjenju in prekladanju iz kota v kot sem se že začela počutiti kot en drek. Ko sem po petminutnem gledanju Cvetja v jeseni že doživela smrt Mete, sem si mislila, da danes pa res ni moj dan.

Postala sem slabe volje. Ker v omari RES ni bilo nobene sladkarije, ki bi me lahko malce potolažila, (Da. Očitno ima cukr res nekaj zraven pri emocionalnih težavah.) sem se odločila, da grem v mesto po eno tortico.

V mestu je preveval duh dopoldanskih norčij in praznih stojnic. Vsi ljudje so že odhiteli domov na toplo, zgolj tehnični del ekipe je pospravljal stojnice. Dež se je usuval s strehe in pomislila sem, kako so morda zmrzovali tisti, ki so imeli danes celodnevno službo ob stojnicah. Kako so čakali na zaslužek, dež pa je mirno padal in se je vsem smehljal v obraze.

V izložbi sem zagledala sliko Prešerna. Prešinilo me je. Razumem ga. Danes sem verjetno prvič in popolnoma razumela našega pesnika. Nesrečno zaljubljenega.

Koliko pesmi je napisal o Juliji. Kako je moral biti obse

Kaj iskati v bodočem partnerju?

Alter ego
03.02.2016 21:25 (Feb 03, 2016)

"Kako pa to, da nimaš fanta?"
"Ne vem ... Nobeden mi ni všeč."

"Kakšnega bi pa rada imela?"

"Ne vem?"

"To moraš najprej vedeti."

No. Tako nekako je sledil pogovor nekaj mesecev nazaj z neko osebo. Začela sem premišljevati, če bi res morala "vedeti", kakšen bi bil moj bodoči fantič, da bi se le ta čudežno prikazal. Zdi se mi, da se pri teh stvareh dogajajo čudeži. Da sta si dva človeka drug drugemu všeč. Da bi si zdaj izbrala neke kriterije, se mi zdi absurdno. In ko bi jih imela, bi potem kar prišel?

Seveda malce pretiravam. Morda je lažje, če imaš nek okvir in potem pri človeku vidiš, kaj iskati.
Sama resda nimam nekih izkušenj z nasprotnim spolom. Nekateri kar hrepenijo po tem, da bi vedno imeli nekoga ob sebi, medtem ko je meni malce vseeno. "Aveš, kako je to lepo, če maš enga rad," velikokrat slišim. Ja seveda je, če najdeš "taprauga".

Ob tem se že dalj časa sprašujem, kakšen je tisti pravi. Pač seveda nekdo, s katerim se ujameš. Vendar, kakšno je to ujemanje?

Toliko stvari bi lahko

Zakaj sem se oddaljila od cerkvene skupnosti

Alter ego
30.01.2016 14:10 (Jan 30, 2016)

Ko sem še hodila na pevske vaje, sem bila posledično tudi vsak teden pri maši. Ko pa sem končala s petjem, me skorajda ni bilo več na spregled. V tem času, ko sem nehala sem počasi začela t.i. "odraščati".

Doma smo bili seveda vsi verni. Mogla sem hoditi k maši, če nisem šla, je bil ogenj v strehi. Ko sem bila majhna smo še skupaj hodili k maši, potem pa je šlo vse bolj navzdol. Kot da bi me vzgojili v verskem duhu in so pač hodili zraven, ko pa sem postala večja naj bi bila pa itak moja odgovornost, da grem.

To takrat še nisem dojela. Prvo, kar pa me je zmotilo, je bila spoved. Mami je bila pri spovedi nazadnje, ko je hodila še k verouku, in ko sem ji rekla, zakaj ne gre, je rekla, da ji je po hostji slabo. Zatem je moj ata redno hodil k spovedi, čeprav se v svojem početju ni nekaj izboljšal. V čem je potem smisel, da hodiš k spovedi in si ne prizadevaš, da bi bil boljši človek. To se mi je zdelo absurdno. Delaš slabe stvari, potem se pa pri Bogu malce pokesaš in oddideš dlje. Morda s

Moje nevsakdanje voščilo 2016

Alter ego
30.12.2015 23:20 (Dec 30, 2015)

Ne da se mi več želeti veselega božiča in srečnega novega leta.

Vsem bi rada v prispodobah zaželela, da naj v letu 2016 ne čakajo, da bo sonce posijalo na zemljo. Zmigajte se, pojdite iz tople postelje, mogoče vas bo pekla vest, ker ste pač navajeni, da vam postelja narekuje, kdaj boste vstali, vrzite deko na tla in postelji pokažite, da se z vami ne bo zaje*avala. Pojdite tečt v dežju, v temi, ko vam bo slabo. Vlak vas ne bo čakal, prehitite ga na svoj način. Eno samo je nebo in zvezdice včasih svetijo samo zase. Vi ste balon, ki potuje po nebu.  Naj bo ob koncu leta višje, kot pa je bil na začetku. 

Drzno 2016.

Zakaj ne bom šla na referendum

Alter ego
18.12.2015 21:52 (Dec 18, 2015)

Koliko govora je zadnje čase o tem, da mi je že kar malce nerodno, da se bom še jaz spravila pisat o tem. 

Napram drugim, sama ne trobim po fb-ju in drugih omrežjih, da sem za ali proti. Prebrala sem nešteto objav in obenem tudi argumentov, ki so dotičnim objavam nasprotovali. Dobila sem občutek, da se ljudje med sabo prav napadajo s svojimi mnenji. No, so vsaj ta argumentirana, čeprav sploh ne vem, kako verodostojna so, ker so črpana iz nekih teorij in bogve kakšnih raziskav.

Sama sem se pogovarjala z nekaterimi vrstniki in ugotovila sem, da so tudi oni neodločeni. 

Bilo bi lepo, da bi pač lahko kdorkoli posvojil otroka. Vse lepo in prav, samo da se imajo radi. Vendar pa se tukaj zadeva ustavi. Torej istospolni pari. Ali je to naravno? Ali otrok potrebuje očeta in mater? Od kdaj je tradicionalno, da družino sestavlja oče, mati in otroci. Ali tradicionalno ni več za današnje čase? Ali imamo v Sloveniji drugačne čase? Smo pripravljeni na to?

V prejšnji objavi sem pisala o enostarševski

Kako je pa živeti v enostarševski družini?

Alter ego
10.12.2015 19:47 (Dec 10, 2015)

Ja. Sem del enostarševske družine.

Baje se zadnje čase govori o tem družinskem zakoniku. Sama o tem nisem nekaj razmišljala, niti nisem opredeljena.
Sem pa brala neki zapis o tem, kjer je bilo napisano, le kako vpliva na otroka življenje z enim staršem, ker se pač zadnje čase vsi ukvarjajo, kako vplivata dva istospolna starša.

Hja. Takrat, ko sem še sama hodila v OŠ, so bili večina staršev lepo poročeni. Danes je situacija že malce drugačna. Vsi so imeli doma mamico in očija Novak, ter otroke s priimkom Novak. Ko sem na koncu OŠ nekje videla, da imata starša sošolke različna priimka, sem bila kar malce šokirana in obenem tudi vesela. Yes. Nisem edina v "nepopolni" družini.

Ja. Vedno sem mislila, da je t.i jedrna družina popolna družina. Takrat smo živeli še z atom in mamo in na "srečo" sem lahko rekla, da živim v razširjeni družini (velikokrat smo se učili o družinah). 
V petem razredu smo morali napisat imena staršev in vseh starih staršev v družinsko drevo. Ker je imel moj drugi ata ma

Samo za VIP

Alter ego
08.12.2015 22:11 (Dec 08, 2015)

Kar celo življenje nas spremlja ta zadeva. Da so mesta vedno "rezervirana" za tiste izbrane, VIP, oni ki imajo veze, zrihtano aveš. Mogoče sem preveč posplošila to, a stvar je jasna.

Spomnim se dogodka iz osnovne šole, kjer smo vsako leto imeli neka tekmovanja za sladkorno, pa Cankarjevo priznanje, pa logika ...

"Kdo bi tekmoval? Kje ste tistih 8?"

Kako mi je bilo že takrat popolnoma jasno. Vedno je bilo tistih osem. Če bi še enkrat to podoživela, kaj bi dala, da bi si upala in kar vstala od mize:"Jaz bi tut!"

Seveda bi se lahko še jaz pridružila, vendar se mi je zdelo da se ni pametno kosati s ta' pametnimi, ker bom itak slabša in tam sploh nimam nič za delat. Kako zmotno mišljenje ...

Potem se s temi VIP zadevami srečujemo na malo drugačen način.

Velikokrat sem bila priča, ko je mami dobila pošto o t.i neizbranem kandidatu. "To je že bilo zrihtan. Samo dali so razpis, ker so ga morali. Moje prošnje sploh niso gledali. Itak me nikoli ne pokličejo."
To so bili njeni odgovori. Ob tem me

Minljivost življenja

Alter ego
06.12.2015 23:15 (Dec 06, 2015)

Pojedla sem še zadnjo Miklavževo Rafaello kroglco. 

Kratke, a sladke.

Ob koncu leta 2015, sem spet v fazi nekih globljih premišljevanj. Kmalu bo minilo to leto. Koliko jih bo še prišlo?

Občutek imam, da se v življenju premalokrat ustavimo in razmislimo, kje smo, kam gremo, zakaj smo tu? V bistvu se večinoma sploh ne ustavljamo. Kadar se, je to z razlogom. In tudi jaz sem se tako ...

Občutek imam, da družba misli, da ima lahko vse. Gradimo si palače, gradove, ceste, nabiramo denar, trošimo, kupujemo, nimamo tega, pa si želimo onega ... Imamo ves svet v rokah. Pa ono zdravilo, pa tisti priročnik za boljše življenje, pa napredno tehnologijo ...
Ob vsej tej materialistični poplavi smo utonili. Smo za nekimi zidovi. Zdi se mi, da je vsa ta modernost življenja ustvarila zidove do nas samih. 

Nimamo pa: večnosti. Tega se ne da imeti. Čas na zemlji nam je odmerjen, tukaj smo gostje. Smo delček, ki sestavljamo miljone let tega vesolja. Pridemo, pa gremo. Smo minljivi. 
Drug ob drugemu smo nekaj l

Zasvojenost s telefonom ni težava?

Alter ego
24.11.2015 20:59 (Nov 24, 2015)

Zadnje dni se posvečam uporabi mobitelov. Malce sem opazovala ljudi(tudi sebe) in njihov odnos s telefonom. Kolikokrat pogledajo na telefon? Kdaj ga uporabljajo? Koliko časa? Kaj počnejo?

Odgovor je: VEDNO.

Prej sploh nikoli nisem pomislila, da je mobitel dejansko naša tretja roka. Vedno je nekje v našu bližini, pogledamo 3x na uro nanj, ali še več, čekiramo FB nonstop in se pogovarjamo. Na SMSe smo že pozabili. Zdaj imamo FB chat. 

Zbudim se, pogledam na mobitel. Najprej FB seveda, potem Instagram, pa Snapchat, pa Gmail, in nazadnje še Youtube. Grem na avtobus, med vožnjo seveda malce mobitela. Med predavanji, odlična priložnost za malce pogovora in še ene par slik, grem domov, poglejmo, če se kaj novega dogaja, grem na bus, joj nimam wifija, pridem domov, joj hitro poglejmo, kaj se dogaja, saj se me že eno uro in pol ni bilo na FBju, itd., itd.

Seveda pišem to iz stališča mlajših generacij. Morda se kar nekaj ljudi ne najde v zgornjem opisu, ampak večinoma se. Vsaj večinoma tistih, k

Ponedeljkovo jutro

Alter ego
20.11.2015 12:27 (Nov 20, 2015)

(izmišljena zgodba)

Tajda me je spet gledala s tistim dobro znanim zaničljivim pogledom. »Če smo se pa res dobr mel,« sem ji skušala dopovedati. Ni in ni razumela, zakaj sem šla na delovni vikend animatorjev. »Medtem ko ste se vi animatorsko udejstvovali in drkali neke fore, sva šle midve z Manco mal v Lublano, šoping pa lučke pa to. Grem stavt, da sva se stokrat bolš mele,« je odvrnila Tajda.
  Oh, pa smo spet pri njej. Moj vikend je izpadel totalno bedno, ampak grem stavt, da sm se mela bolš, kot pa če bi bla z njima. Sploh pa nismo drkal nekih bednih for, ampak smo se pogovarjali o ljudeh, kot sta oni dve. Sploh ne vem, zakaj ju še prenašam. Ob poročanju kolegov iz vikenda, sem jo instanto zasovražila. Toliko, da sem jo trenutno komajda gledala. Še dobro, da se iz mene ni usul plaz kletvic, da naj se že jebeno pobere iz kle in spizdi nazaj v Lublano, zaradi mene si pa lahko te njene lučke vtakne v glavo in se vrže v Ljublanico. Ker pa to ni ravno moje področje, sem se zadržala. Kot

Tinina peč

Alter ego
19.11.2015 16:57 (Nov 19, 2015)

(izmišljena zgodba)

»Haha, seveda pri vas nimate centralne, če pa živite u hlevu,« ji je dejala Ajda. Mali Tini je bilo takoj žal, da je vsaj enkrat v življenju povedala, tako kot je pri njih doma. Raje se laže, da je ne zafrkavajo. Le zakaj je hotela biti danes iskrena. Včeraj je brala zgodbo o Anici in Jakobu in dejala si je, da bi tudi ona bila rada podobna Anici, zato bo danes kot ona. Žal se je takoj ponesrečilo.
Seveda Tina ni živela v hlevu, ampak v hiši zraven hleva. Njim je bilo to vseeno. Pri Tini doma niso imeli centralnega ogrevanja, ampak so kurili na drva, ker menda tako prideš ceneje skozi, peč pa so seveda imele že prejšnje generacije. Včasih Tina leži na tej pečki in bere pravljice. Rada to počne, in to je povedala tudi sošolcem. Očitno je to bedno, ker nimajo centralne. Sicer ne ve, kaj je centralna, ve pa da je to boljše od peči, ker je bolj napredna. Odločila se je, da bo danes zvečer brala knjige raje na postelji, da ne bo postala bedna. Predstavljala si bo, da im

Biti učitelj

Alter ego
18.11.2015 20:50 (Nov 18, 2015)

Učitelj, poklic, ki nas spremlja velik del življenja. Tršica, učitlca, prfoksa. Mnogokrat izgovorjena beseda našega otroštva/mladostništva. Imamo jih v lepem spominu, večkrat v slabšem. Pa smo se že kdaj podrobneje premišljevali o tem poklicu?

 

Marsikateremu se zdi biti učitelj nekaj vsakdanjega. Na osnovnih šolah že ob 12ih domov, pa saj ni težko učit 1+1=2 in abecede. Premišljevala pa sem kaj vse se skriva za tem.

Koliko truda je potrebno vložiti, da otroci razumejo vsako stvar, da jim razložiš na način njim primeren. Potem pa so še tukaj razne igre, ki se povezujejo s snovjo, saj se otroci najlažje učijo prek tega in vsaka beseda in vsak stavek in vsaka zgodba ima svoj pomen. Ko si majhen se ti vse to zdi zabavno in nima nobenega večjega smisla. Žalostno pa se mi zdi, da se v resnici ne zavedamo kako zapleten je v resnici poklic učitelja.

 

Otroke mora naučiti osnovnih veščin, ki jih bodo uporabljali še celo življenje. Pri tem mora to opraviti brez napak, saj bi učenci lahko dobili

Študentska melanholija

Alter ego
18.11.2015 20:39 (Nov 18, 2015)

(izmišljena zgodba)

Ne razumem, kaj je ljudem, da se poročijo pri 22-ih. Ali pa 24-ih. Uglavnem pod 25.
»Kok mislš, da je on str?« podam komentar ob poročni sliki, ki jo pošljem frendici na FB-ju. Ubistu večim frendicam, da potem sama lahko statistično izračunam njegovo približno starost.
Gledam njegove slike. Leta 2015 izgleda tam okoli 41, leta 2013 je že bolj vitek, 2009 izgleda kot študent. FB mi prav nič ne pomaga. Zdi se mi, da so me moje detektivske sposobnosti današnji večer izdale. Počutim se malo butasto in zaprem FB.

Grem si iskat mandarino. Ugriznem in začutim peško. Ne me jebat, še ta udarc. Vržem jo v pol izpiti lonček črnega čaja, z dve urno staro vrečko, in grem na FB. Nobena mi še ni odgovorila. Čudno. Upam, da se ne pripravljajo na sv. zakon.
Grem še na njen profil. Mlada, lepa, izobražena, ... poročena. Izgleda nekako nedolžno.  Na vsaki sliki z nekim otrokom ali pa kipom (s katerim se je slikala, ko sta šla z dragijem na izlet), z njim leta 2010, ko sta bila oba

Oglasi

4619.)  vohuni in obveščevalci

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

6672.) valolom

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2053.) leta nespečnosti

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

3344.) sodobni pogledi

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 18.99 €

za dobro prepoznavnost podjetja na trgu, je potrebna celostna grafična podoba podjetja s katerim se predstavlja. če potrebujete celostno grafično podobo najdete več informacij na spletni strani graficnooblikovanje.org!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

prodam pohorski kamen škriljavec, v sivi,sivorjavi,rjavi,ter rjavo rdeči barvi,iz lastnega kamnoloma. ves kamen škriljavec lahko naredimo po debelini,gladkosti,mali in veliki kosi,pravilnih ter nepravilnih oblik. po želji stranke. kamen škriljavec je odporen na vročino,mraz,kisline,sol,vlago itd. in ne drsi. kamen je primeren za oblaganje: coklov,teras,stopnic,balkonov,škarp,kleti,dvorišč,pločnikov,dovoznih poti itd. za vse kamne imamo opravljen a-test z certifikatom in garancijo do 200 let!!!! kamen škriljavec dobite iz prve roke,ker nismo nobeni prekupčevalci ali posredniki pri prodaji kamna in delamo na zelo pošten način. možna ugodna dostava in polaganje po celi sloveniji z garancijo. po želji stranke lahko opravimo brezplačni ogled objekta in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri kamna, ali kako si lahko tudi sami vgradite kamen, po dogovoru ga lahko vgradimo tudi mi. ves kamen je na zalogi in je tudi možen ogled vsega kamna škriljavca v našem kamnolomu.  http://www.kamnolom-krajnc.si/  vse dodatne informacije dobite na gsm/ 041-802-247

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

7507.) sobne rastline

Kategorija: Dom in vrt

Cena: 14.99 €

7462.) lectovo srce

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

7011.) kostanjevica na krki in okoliške vasi

Kategorija: Humanistika

Cena: 9.99 €

6812.) kako uspešneje reševati probleme

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

ste si privoščili nov iphone 7? odlično. sedaj bi bilo škoda, da bi se mu kaj pripetilo... se strinjate? zaščitite svoj iphone 7 v elegantni etui katerega lahko najdete na smartslam.si

Kategorija: Oprema in dodatki

Cena: 10 €

privoščite vašemu hišnemu ljubljenčku novo ležišče in zbudil se bo, kot prerojen in poln energije. na voljo je več modelov ležišč. izberite ležišče za psa, ki vam najbolj ustreza.

Kategorija: Oprema za pse

Cena: 19 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj