LJUBLJANA–ZELENA PRESTOLNICA?

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2016-03-11 ob 13:34:29

Krajani Četrtne skupnosti Polje Mestne občine Ljubljana že dalj časa opozarjajo, na izredno veliko divjih odlagališč, ki so se ponovno pojavile ali pa so tam že dalj časa, na celotnem območju četrti.

24. 2. 2016 so prejeli odgovor s strani inšpektorice MOL za okolje, toda z odgovorom niso zadovoljni, kajti rezultatov ni, smeti pa ostajajo v naravi.

Vzdolž rek Ljubljanice in Save, na obeh bregovih rek, je stanje katastrofalno. Prav tako je s strugo potoka Studenčnica. Poleg tega, ga je ta potok zasut s smeti, v neposredni bližini podjetje Magg nalaga vanj gradbeni material s smetmi, asfaltom itd.

V Zg. Kašlju (Cesta Španskih borcev), v Sp. Kašlju (ob Ljubljanici, ob bajerju pod Debnjim vrhom, pod Debnjim vrhom), v Zalogu (starem delu kraja, v neposredni bližini Centralne čistilne naprave, v neposredni bližini kafilerije, v neposredni bližini podjetja Jata Emona in Hladilnice Mercator), v Zadobrovi (za zapuščenimi hlevi Emone, ob avtocesti) in v Polju (pri Mercatorjevi trgovini in Mercatorjevemu discontu) je ogromno divjih odlagališč tudi z nevarnimi odpadki.

Verjamejo, da se ta divja odlagališča iz pisarn v občini in na ministrstvu ne vidi, toda vidijo jih tam živeči krajani. Razen odvoza sodov z nevarnimi snovmi pod Šentjakobskim mostom, katere je pretekli mesec odstranil DARS, po več kot šestih mesecih, se ni zgodilo nič.

Mesečno o tem obveščajo pristojne organe MOL in MOP. O tem problemu so tudi obvestili Evropsko komisijo.

V dopisu, ki so ga posredovali 16. februarja 2016, so ponudili pomoč odgovornim, da jih odpeljejo na vsa divja odlagališča, njihove ponudbe pa nihče od odgovornih ni sprejel. Tak odnos odgovornih samo potrjuje dejstvo, da ne opravljajo svojega dela, tako kot je treba, še manj pa v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo.

Čas čistilnih akcij se bliža. Vsakoletni projekt MOL »Za čisto Ljubljano« tudi. V letošnjem letu nosi glavno mesto naziv »zelena prestolnica Evrope«. Toda krajane zanima le eno: kdaj se bo odstranilo smeti iz narave, kamor ne sodijo. Kje so tu inšpekcijske službe, da ne ukrepajo; kje je tu ministrstvo, da ne stori ničesar, malomarneži pa to izkoriščajo.

Zaradi teh dejstev se tudi sprašujejo zakaj imamo nov Regijski center za ravnaje z odpadki in ali je Ljubljana upravičeno izbrana za ZELENO PRESTOLNICO?

FOTOGALERIJA:

2-podgrad4.2.16 024

03-podgrad4.2.16 023

1-ostrovrharjeva 141

1-sotočje16 007

smeti, neposredno ob reki Ljubljanici v Sp. Kašlju pri mostu čez Ljubljanico (Sp. Kašelj - Zavoglje).:

020

021

023

024

Stanje v Krajinskem parku Zajčja dobrava:

01-Zajčja dobrava-smeti 012

06-Zajčja dobrava-smeti 018

Divja odlagališča v ČS Polje Mestne občine Ljubljana:

018

azbestna kritina v Savi

DSC00858

DSC00825

DSC00859

DSC00860

smeti ob reki savi v zalogu

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2016-03-11 13:34:29 (Mar 11, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj