Nova Gorica_ Pritožbi ogrozili regijski center za ravnanje z odpadki

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2014-02-07 ob 04:45:00

petek, 07.02.2014

Odločilo bo ministrstvo - prihodnji teden bo znano, ali bo del projekta izpeljan v letu 2016.

Katja Željan, Nova Gorica

Nova Gorica_ Pritožbi ogrozili regijski center za ravnanje z odpadki

Projekt RCERO Nova Gorica je očitno na majavih nogah. Foto_ Mavric Pivk/Delo

Okrog 40 milijonov evrov vreden projekt RCERO Nova Gorica je predviden za skupno urejanje ravnanja z odpadki za 13 občin na severnem Primorskem z okrog 120.000 prebivalci.

Po dosedanjih ocenah občin bi moral biti center zgrajen v letu 2015.

Nova Gorica – Projekt RCERO (Regijski center ravnanja z odpadki) Nova Gorica je ustavljen, saj sta na okoljevarstveno soglasje prispeli dve pritožbi, ki ovirata terminski načrt izvedbe projekta. Ali se bo ta nadaljeval ali dokončno propadel, bo znano prihodnji teden.

Vodja projekta RCERO Nova Gorica Mitja Trtnik pravi, da se bodo o usodi projekta prihodnji teden pogovarjali s predstavniki ministrstva za kmetijstvo in okolje. »Preverili bomo, ali bi del projekta lahko izpeljali tudi v letu 2016. Upamo, da nam bo ministrstvo naklonjeno.

Če bomo dobili njihovo soglasje, bo naložbo mogoče izpeljati,« pravi Trtnik. V nasprotnem primeru bo 47 milijonov evrov vreden projekt, za katerega je na voljo 24 milijonov evropskih sredstev in ki bi ga morali zgraditi najpozneje v letu 2015, skoraj gotovo obsojen na propad.
Po Trtnikovih besedah je do pritožb prišlo po pridobitvi pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja od ministrstva za kmetijstvo in okolje ter Agencije RS za okolje (Arso).

»Žal smo za pritožbe izvedeli prepozno, in sicer šele pri postopkih za pridobitev gradbenega dovoljenja,« pravi Trtnik. Kot je znano, je eno od tožb proti ministrstvu in Arsu zaradi okoljevarstvenega soglasja vložila Alpe Adria Green, saj meni, da njihova udeležba pri izdaji okoljevarstvenega soglasja ni bila priznana oziroma upoštevana.
O projektu RCERO Nova Gorica so se pogovarjali tudi na včerajšnjem svetu regije v Novi Gorici. Župani severne Primorske so od župana občine Cerkno Mirana Cigliča izvedeli, da občina letos za projekt ne bo mogla zagotoviti predvidenega deleža.

Kljub temu v projektu ostajajo. Če ga prihodnji teden na sestanku v Ljubljani ne bodo podprli, občine pa se kljub vsemu za njegovo izvedbo odločijo, bodo morale v primeru, da ga ne izpeljejo pravočasno, evropska sredstva in vse dosedanje stroške vračati.

»To seveda ni sprejemljivo za nobeno občino,« pravi Trtnik. Kar 13 občin na severnem Primorskem je v projekt, ki mora uporabno dovoljenje dobiti do leta 2016, do zdaj vložilo malo manj kot 1,3 milijona

AAG SODELUJE V FEBRUARJU V AKCIJI “OBJEM TOPLINE”–GLASUJTE ZA NAS – ŠT6

S pomočjo zbranega denarja bomo izvedli akcijo osveščanja otrok o pomembnosti varovanja gozda, spoštovanja gozdnih prebivalcev in postavljanja odnosa do odlaganja in ločevanja odpadkov ter druge akcije za ekološko osveščanje in “PRIHODNOST NAŠIH OTROK”!!!

KAJ SMO MI STORILI KLJUB OPOZORILOM, DA NAŠA RAVNANJA VPLIVAJO NA PODNEBNE SPREMEMBE, SMO OBČUTILI V TEH DNEH. AAG SE JE ŽE PRED LETI ODLOČIL, DA MORE EKO OSVESTITI NAŠE OTROKE, DA NE BODO PONOVILI ISTE NAPAKE KOT JO JE NAREDILA NAŠA GENERACIJA!!!

Povezava;

http://objemtopline.dormeo.net

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2014-02-07 04:45:00 (Feb 07, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj