Žled znižal nepremičninski davek?

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2014-02-05 ob 11:55:38


 

zled 040213

Na ministrstvu za finance je predlog novele zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin v sklepni fazi usklajevanj, vlada pa naj bi ga potrdila na seji prihodnji teden.

Škoda zaradi naravnih nesreč bo predvidoma ena izmed izjemnih okoliščin, ki bodo podlaga za znižanje vrednosti nepremičnine, to pa naj bi bilo mogoče uveljaviti že za odmero davka za letos. Lastnik bo moral upravičenost predloga za spremembo vrednosti nepremičnine v registru, ki bo podlaga tudi za davek na nepremičnine, dokazovati z mnenjem cenilca. Zakon posebnih okoliščin ne bo podrobneje navajal, o upravičenosti predloga pa bo odločala Geodetska uprava RS (Gurs).

Glede nesreč večjih razsežnosti, kot so trenutne razmere v Sloveniji zaradi žleda, kakršnega ne pomnijo niti najstarejši prebivalci naše dežele, pa na ministrstvu menda pripravljajo posebno rešitev. V skladu z njo naj bi spremembo vrednosti večjemu številu nepremičnin lahko uveljavila tudi sama geodetska uprava po uradni dolžnosti.

Posebne okoliščine na takšen način se bodo sicer upoštevale le za nepremičnine, ki se jim se zaradi naravne nesreče dejansko spremenila njihova tržna vrednost.

Vremenske razmere v Sloveniji so v preteklih dneh poleg škode na elektroenergetski in prometni infrastrukturi povzročile ogromno škodo tudi v gozdovih, ki bodo vključeni v davek na nepremičnine. Po oceni zavoda za gozdove je žled poškodoval približno 500.000 hektarjev gozdnih površin oz. 42 odstotkov celotne gozdne površine. Poškodovanega naj bi bilo okoli 3,5 milijona kubičnih metrov lesa, kar je skoraj celotna letna količina posekanega lesa v Sloveniji.

Ta les tudi ne bo dosegal cene v okviru redne sečnje, saj se ne bo dalo pripraviti hlodovine na tiste dolžine, ki jo zahtevajo kupci. Zato kmetje od vlade zahtevajo, naj lastnike gozdnih zemljišč, ki jih je prizadel žled, oprosti plačevanja predvidenega davka na nepremičnine, saj "po takšni naravni katastrofi lastnina ni privilegij, temveč breme".

Je nepremičninski davek za letos res že pobrala narava, kot trdijo v nekaterih političnih strankah, in ga bo vlada za letos vsaj znižala če že ne povsem odpravila?

 

 

AAG SODELUJE V FEBRUARJU V AKCIJI “OBJEM TOPLINE”–GLASUJTE ZA NAS – ŠT6

 

S pomočjo zbranega denarja bomo izvedli akcijo osveščanja otrok o pomembnosti varovanja gozda, spoštovanja gozdnih prebivalcev in postavljanja odnosa do odlaganja in ločevanja odpadkov ter druge akcije za ekološko osveščanje in “PRIHODNOST NAŠIH OTROK”!!!

 

KAJ SMO MI STORILI KLJUB OPOZORILOM, DA NAŠA RAVNANJA VPLIVAJO NA PODNEBNE SPREMEMBE, SMO OBČUTILI V TEH DNEH. AAG SE JE ŽE PRED LETI ODLOČIL, DA MORE EKO OSVESTITI NAŠE OTROKE, DA NE BODO PONOVILI ISTE NAPAKE KOT JO JE NAREDILA NAŠA GENERACIJA!!!

Povezava;

http://objemtopline.dormeo.net
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2014-02-05 11:55:38 (Feb 05, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj