SAOPŠTENJE ZA MEDIJE POVODOM POSJETE TUZLI I OBILJEŽAVANJE 22 MARTA SVJETSKOG DANA VODA

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2013-03-24 ob 17:58:10

clip_image002aag1Eko-zeleni TK-memor-_page1_image1

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Povodom 22 marta svjetskog dana voda predstavnici Nvo,,Euromost'' i predstavnici Turističke organizacije i Sekretarijata za održivi razvoj opštine Bijelo Polje a na poziv saveza ekoloških organizacija Tuzlanskog kantona ,,AAG - Eko-Zeleni,su prisustvovali ekološkoj manifestaciji u kongresnoj Sali u Tuzli.

Izvršni direktor Nvo,,AAG - Euromost'' Almer Mekić je u svome izlaganju na manifestaciji kazao da Opština Bijelo Polje kao i Bijelopoljske Nevladine organizacije su prepoznata i u državi i u regionu da zajednički djeluju na zaštiti životne sredine kao i zaštiti svih voda na tome području,podsetio je da je Crna Gora ekološka država,i da njoj mora biti prioritet zaštita okoline kao i zaštita svih voda.

tuzla dan vode1

On je podsetio na rijeku Lim kao i njen značaj za sve opštine iz tri države, Crne Gore,Srbije i BiH, kroz koje prolazi ova rijeka,i koje su prepoznate po toj rijeci,i da će se zajedno sa svim organizacijama iz tih opština kao i sa Lokalnom samoupravom opštinom Bijelim Poljem,boriti da zaštite tu rijeku.

Mekić je kazao da su nevladine organizacije i gradjani iz opština kroz koje prolazi rijeka Lim 15 marta povodom 14 marta medjunarodnog dana borbe protiv visokih brana, održali i zajednički skup kako bi obilježili taj dan i ukazali na rijeku Lim a protiv izgradnje hidrocentrala,nelegalnih deponija,nezakonite eksplotacije šljunka i svega onoga što se dešava na štetu te rijeke.

Mi smo taj dan pokazali i jedan dobar primjer medjugranične saradnje izmedju organizacija i gradjana iz tri države,gdje se i vidjelo da rijeka Lim nema granica i da ćemo se za nju izboriti svi zajedno.

Danijela Lazarević savjetnik na zaštiti životne sredine u opštini Bijelo Polje je takodje govorila o značaju zaštiti svih voda kao i rijeke Lim u opštini Bijelo Polje,i da je opština Bijelo Polje imala niz aktivnosti sa Nvo sektorom na zaštiti te rijeke kao i borbi protiv divljih deponija i zaštiti svih voda na tom području,i da će se sve te aktivnosti i dalje nastaviti u budućnosti.

tuzla dan vode

Predstavnici Opštine Bijelo Polje su poslije manifestacije imali i radni sastanak sa Ministarkom vodoprivrede Tuzlanskog kantona kao i direktorom turističke organizacije Nedretom Fazlićem na kojem su dogovorili buduće zajedničke projekte kroz medjugraničnu saradnju opštine Bijelo Polje i Tuzlanskog kantona kao i opštine Tuzla.

Takodje je dogovoreno da predstavnici Tuzlanskog kantona i opštine Tuzla na ljeto obidju opštinu Bijelo Polje,kojom prilikom bi došli u posjetu sa Tuzlanskim folklornim ansamblom i održali zajednički koncert sa KUD-om ,,Tekstilac,i na taj način još više približili ova dva grada,obzirom da u Tuzli živi i veliki broj gradjana koji su rodom iz krajeva sa Sjevera Crne Gore,to bi bila prilika da se naši Tuzlaci u Bijelom Polju i sretnu sa svojim najbližim,kazao je Nedret Fazlić direktor turističke organizacije Tuzlanskog kantona..

clip_image002[4]

Alpe Adria Green - mednarodna organizacija za zaščito okolja in narave Slovenija, Hrvaška, Italija, Srbija, Vojvodina, Makedonija, Bosna in Hercegovina. V Sloveniji delujemo kot društvo v javnem interesu za zašito okolja in v javnem interesu za zašito narave. Naslov_ Prešernova 26, 4270 Jesenice, Slovenija, EU. TTK_ SI56-0510-0801-1891-125, Mat.št:1173120000, DŠ: 78020239. GMS_ 051 311 450/ Tel_ +386 4583 6640

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2013-03-24 17:58:10 (Mar 24, 2013)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
AAG je podala kazensko ovadbo zoper ARSO v primeru “okoljska škoda–LAZE, Kranj”
Pripombe AAG na osnutek nacionalnega programa varstva okolja
Vlada RS zahteva odgovor na odprto pismo AAG v zvezi z problematiko LAZE – KRANJ
EKOLOGIJA d.o.o. umaknila vlogo na ARSO za pridobitev OVS
AAG podal pripombe na Osnutek Odloka o ukrepu odvzema rjavega medveda in volka iz narave
OKROGLA MIZA: OMEJITVE MOTORNEGA PROMETA V NARAVOVARSTVENO ZAŠČITENIH OKOLJIH ( TNP)
VABILO NA OKROGLO MIZO: OMEJITVE MOTORNEGA PROMETA V NARAVOVARSTVENO ZAŠČITENIH OKOLJIH ( TNP)
EKO PATRULJA AAG V TNP
Naredite mi to deželo enotirno!
Bomo razprodali tudi osnovne pravice?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj