Pogled kakor komu odgovarja – SVINJARIJO PA BODO VSEENO ODPELJALI!!!

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2010-10-04 ob 04:59:49

Ostanke mostu bodo pospravili – Gorenjski Glas

V okoljevarstveni organizaciji Alpe Adria Green so opozorili na nelegalno odlagališče odpadkov v peskokopu na Rudnem polju, kar pa po zagotovilih pristojnih ne drži povsem.

Ostanke mostu, zagotavljajo v Gozdnem gospodarstvu Bled, bodo odstranili še ta teden.

Rudno polje – »V začetku septembra smo se odpravili proučit posledice nameravanega povečanja akumulacijskega jezera na Rudnem Polju na Pokljuki. Ogledali smo si tudi okolico in našli nelegalno odlagališče odpadkov okoli tristo metrov nad Rudnim poljem. Verjetno bodo v upravi Triglavskega narodnega parka zatrjevali, da gre za sanacijo peskokopa, vendar naložen odpadni gramoz presega meje prejšnjega peskokopa. Pred odloženim materialom so odložili še odpadni material, ki je idealen za širitev v črno odlagališče,« je opozoril predsednik Alpe Adria Green Vojko Bernard.

Razmere v peskokopu si je ogledal tudi nadzornik javnega zavoda Triglavski narodni park. Zato so upravljavca peskokopa, to je Gozdno gospodarstvo Bled, že opozorili na sedanje stanje ter ga pozvali k sanaciji. Vodja enote gozdno gradbeništvo Albert Vidic je ob tem pojasnil, da razmere niso tako kritične, kot skušajo prikazati v Alpe Adria Green. »Večinoma gre za odložene drevesne panje, ki so namenjeni predelavi v lesno biomaso. Res pa je, da smo tam odložili tudi ostanke nekdanjega mostu nad cesto na Rudnem polju, ki smo ga podrli lani, a bomo prihodnji teden to pospravili,« je razložil Vidic. Zatrdil je, da je peskokop sicer urejen, razmišljajo pa tudi o tem, da bi ga zagradili in tako preprečili morebitno nelegalno odlaganje odpadkov tudi v prihodnje. »Večkrat se namreč zgodi, da lastniki počitniških hiš ob njihovi obnovi gradbeni material odložijo kar v peskokopu.« Ob tem pa obstaja nevarnost, je dodal, da bi potem ta material odlagali v bližnjih gozdovih in bi nastalo še več črnih odlagališč.

Območje peskokopa, so pojasnili v Triglavskem narodnem parku, je sicer opredeljeno kot površina za izkoriščanje mineralnih surovin. »Pred tremi leti je ministrstvo za okolje in prostor upravljavcu peskokopa izdal naravovarstveno soglasje za izkoriščanje in sanacijo peskokopa. Med pogoji je bilo tudi določeno, da se mora ves nelegalno odložen odpadni material odstraniti na ustrezno odlagališče zunaj narodnega parka, prav tako pa je bilo Gozdnemu gospodarstvu Bled naloženo, da mora območje peskokopa ustrezno nadzirati in zavarovati, da ne bo prihajalo do nadaljnjega odlaganja odpadkov,« so še razložili v Triglavskem narodnem parku.

Sporočilo AAG

02.09.2010 je šla skupina iz AAG preučit posledice nameravanega povečanja akumulacijskega jezera na Rudnem Polju – Pokljuka. Ogledali smo si tudi okolico in našli nelegalno odlagališče odpadkov okoli 300 m nad R. Poljem. Verjetno bodo v upravi TNP zatrjevali, da gre za sanacijo peskokopa, vendar naložen odpadni gramoz presega meje prejšnjega peskokopa. Pred odloženim materialom so odložili še odpadni material, ki je idealen za širitev v črno odlagališče. Petdeset metrov stran, pa so v gozdičku, ko so delali vlako, pozabili sod za gorivo! Ker je odlagališče tako veliko, ga zagotovo nadzorniki v TNP niso spregledali. V AAG tega odlagališča nismo prijavili inšpektorju za okolje, ker smatramo, da dokler bodo delali v tem inšpektoratu isti ljudje se stanje ne bo nič spremenilo. To navajamo v naslednjem primeru!

clip_image004[3]clip_image006[3]

clip_image008[3]clip_image010[3]

clip_image012[3]clip_image014[3]

Material je navožen iz nove BIATLONSKE PROGE!!! – TO JIM OMOGOČA NOVI ZAKON O TNP- BI RADI IMELI TAK NARODNI PARK, KI GA BOMO PUSTILI KOT DEDIŠČINO NAŠIM OTROKOM??? KOMU BOJO ZARAČUNALI KAZNI, KI JIH DOLOČA NOVI ZAKON – SAMI SEBI???

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2010-10-04 04:59:49 (Oct 04, 2010)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj