Vzpodbuda pravnim osebam za URE in OVE

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2010-05-20 ob 09:15:29

 

Spoštovani Janez Kopač in Hinko Šolinc!

image

Pri vzpodbujanju občanov za URE in OVE smo vsi skupaj naredili korak naprej.

Naslednji potrebni korak bo potreben pri energetski obnovi poslovnih objektov v lasti različnih pravnih oseb.

Poznane so omejitve zaradi državne pomoči in v našem predlogu ne mislimo na pomoč, pač pa na vzpodbudo za  raziskovanje in študij na področju energetskih tokov po posameznih objektih in strokoven pristop k izdelavi potrebnih projektov za sanacijo.

V ta namen bi bilo pomembno vsaj delno sofinancirati tovrstne aktivnosti v posameznih pravnih osebah ( preko ustreznega javnega razpisa).

Potrebna bi bila izvedba analize obstoječega stanja energetskih tokov po posameznih objektih z izdelavo idejnega predloga projekta za zmanjšanje porabe energije. V primeru dokazljivosti bi država sofinancirala do 50%  izdatkov za izdelavo analize in idejnih projektov  iz namenskih proračunskih sredstev ob pogoju, da bo energetski prihranek najmanj polovičen.

S takšno aktivnostjo bi dosegli intenzivno povezovanje visoko šolskega študija s prakso , kakor bi tudi angažirali veliko sedaj pasivnih strokovnjakov.

Sedaj nam je poznana slaba energetska učinkovitost objektov , predvsem javnih, toda s takšnim pristopom bi počasi ustvarjali ekipo uspešnih strokovnjakov na daljši časovni rok.

Ker bo prihodnje leto zbranih več sredstev za ukrepe URE in OVE bi lahko v ta namen namenili vsaj 10% zbrane mase sredstev. Vse to pa bi lahko izvajal EKOsklad, kot inštitucija,katera to delo obvlada in pozna, saj gre skoraj skozi enako proceduro subvencioniranje občanov.

Prepričani smo v dolgoročni uspeh s takšnim pristopom in vedno lažje bo prepričevati lastnike objektov k ukrepanju.

Je že res, da bo lastnike objektov pričela preganjati tudi potreba po varčevanju ampak ,žal je danes še premalo znanja in s takšno akcijo bi veliko prispevali k širjenju znanja.

ALPE ADRIA GREEN

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2010-05-20 09:15:29 (May 20, 2010)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2019
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj