Sporočilo za javnost ob italijansko slovenskem srečanju

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2009-09-10 ob 05:41:43

AAG org.

ALPE ADRIA GREEN

e-mail: alpeadriagreen@gmail.com , adderess_ Prešernova 26, 4270 Jesenice, Slovenija

GSM : 051 311 450 ,http://greenslo.bravehost.com/ Blog: http://gezslo.spaces.live.com/

Datum: 9.9.2009

Sporočilo  za javnost ob italijansko slovenskem srečanju

Predsednik Vlade Silvio Berlusconi in predsednik Vlade Republike Slovenije, Borut Pahor, se bosta sestala v Rimu 18. septembra. To informacijo smo pridobili iz virov, v slovenski vladi. Srečanja se bo udeležil tudi zunanji minister Franco Frattini Med temami srečanja,je tudi izgradnja terminala v Žavljah. 

Po mnenju ALPE ADRIA GREEN srečanja v Ljubljani ne upajo narediti, ker bi Alpe Adria Green v sodelovanju z drugimi nevladnimi organizacijami izvedel protestni shod.Po drugi strani pa smatramo, da slovenska politika še vedno nima toliko poguma, da zaščiti slovenske državljane v primeru izgradnje plinskega terminala v Žavljah in takoj vloži tožbo na evropsko sodišče, čeprav smo ji v AAG izročili celotno dokazno gradivo.

AAG bo izvedel druge vrste pritiskov na Slovensko Vlado namesto protesta v Ljubljani.

--
Predsednik Alpe Adria Green
Vojko Bernard

Alpe Adria Green je pričela z akcijo zbiranja denarja, z katerim bi lahko vložili tožbo na Italjanskem upravnem sodišču,zaradi nepravilnosti pri izdaji okoljskega dovoljenja za izgradnjo plinskega terminala Žavlje. Celotni stroški skupaj z pritožbo na EU sodišče bodo znašali približno 20.000 evrov! Prispevke lahko nakažete na TTR_ Sl56-0510-0801-1891-125

Berlusconi in Pahor namesto v Ljubljani v Rimu. Po mnenju AAG se srečanja v Ljubljani bojijo

Tema srečanja italijanskega in slovenskega premiera Silvija Berlusconija in Boruta Pahorja, ki naj bi se namesto ta teden v Ljubljani srečala 18. septembra v Rimu, bo tudi plinski terminal v Žavljah

Vojko Rotar, Trst, 10. 09. 2009 ob 10_32

Tema srečanja italijanskega in slovenskega premiera Silvija Berlusconija in Boruta Pahorja, ki naj bi se namesto ta teden v Ljubljani srečala 18. septembra v Rimu, bo tudi plinski terminal v Žavljah. Organizacija Alpe Adria Green (AAG) meni, da italijanska stran zaradi slovenskega nasprotovanja terminalom zavrača srečanje v Ljubljani.

Kot so danes sporočili iz mednarodne okoljske organizacije Alpe Adria Green (AAG), naj bi se srečanja udeležil tudi zunanji minister Franco Frattini. V AAG menijo, da naj bi bilateralno srečanje med slovensko in italijansko vlado, ki je bilo sprva predvideno za 9. septembra v Ljubljani, prestavili v Rim zaradi strahu pred morebitnimi protesti okoljevarstvenih organizacij v Sloveniji, ki nasprotujejo gradnji plinskih terminalov v Žavljah.

Obenem menijo, da "slovenska politika še vedno nima toliko poguma, da zaščiti slovenske državljane v primeru izgradnje plinskega terminala v Žavljah in takoj vloži tožbo na evropsko sodišče, čeprav so ji v AAG izročili celotno dokazno gradivo". AAG je v sporočilu za javnost namesto protestov napovedala druge vrste pritiskov na slovensko vlado.

Italijanski Il Piccolo ob tem danes poroča, da teme pogovorov slovenskega in italijanskega premiera še niso natančno določene, v ospredju pa naj bi bili temi o plinskem terminalu in finančne težave slovenske manjšine v Italiji.

Srečanje slovenskih in italijanskih ministrov, ki naj bi bilo v sredo v Ljubljani, je bilo odpovedano zaradi drugih obveznosti italijanskega zunanjega ministra Frattinija. "Vse več opazovalcev pa zatrjuje, da je bila to le reakcija italijanskih oblasti na slovensko neodobravanje projekta novega plinskega terminala v Žavljah," še piše Il Piccolo.

(STA)

Plinska (ne)varnost

Plinski terminal v Žavljah je za Slovenijo nesprejemljiv. Takšno je uradno stališče slovenske vlade. Čeprav je izjava kratka, je preteklo kar precej časa in je bilo treba veliko truda, preden je bila sprejeta. O plinskih terminalih v Tržaškem zalivu, enem na morju in drugem na kopnem, se namreč govori že od leta 2006.

clip_image001
Tržaški zaliv je industrijsko že precej obremenjen. Je to prednost ali slabost pri gradnji spornih terminalov?

Interes investitorjev (španski Gas Natural želi graditi kopenski terminal, morskega pa prav tako španska družba Endessa) je izredno velik in imajo na svoji strani tudi italijanske oblasti ali vsaj vladajočo garnituro, to dokazuje več dejavnikov. Praviloma pricurljajo podatki o projektih v javnost postopoma, nihče do zadnjega trenutka ne ve natančno, kakšni terminali so načrtovani.
Zelo nazoren primer je tisti iz letošnjega julija, ko je slovenska stran od italijanskega okoljskega ministrstva zahtevala dokumentacijo o čezmejnih okoljskih vplivih žaveljskega terminala. Že takrat je bil dialog med skupinami strokovnjakov z obeh strani tako pomanjkljiv, da je Slovenija o problemu obvestila Evropsko komisijo. A okoljski minister Karl Erjavec se takrat ni mogel opreti na evropske institucije_ "Slovenska tehnična komisija je dala obsežne pripombe italijanski strani in Evropsko komisijo smo seznanili s problemom, toda komisija ga ni želela obravnavati, temveč je odločila, naj spor o plinskih terminalih obravnavamo na dvostranski ravni...
Več v tiskani izdaji tednika 7dni...

Andreja Kutin

clip_image002
Uplinjevalnik na morju je nekoliko dlje od uresničitve, a vse kaže, da so postopki priprave dovoljenj tudi za ta terminal že zelo daleč.

clip_image003
Minister Karl Erjavec grozi z Evropskim sodiščem, če se bo ignoranca italijanskih oblasti nadaljevala in če se bo izkazalo, da ima projekt negativne okoljske vplive.

clip_image004
Predstavniki Alpe Adria Green so s svojim razkritjem o ponarejanju dokumentov poželi precej zanimanja. Prepričani o verodostojnosti dokumentov so združili moči s slovenskim okoljskim ministrstvom.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2009-09-10 05:41:43 (Sep 10, 2009)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj