SREČANJE OKOLJSKIH MINISTROV EU,BRDO,11-13.4.2008

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2008-04-16 ob 14:25:50
(civilne družbe,okoljevarstvenih organizacij,osveščenih posameznikov in zelenih strank)

Brdo-12.4.2008

       IZJAVA ZA JAVNOST

ZADEVA: SREČANJE OKOLJSKIH MINISTROV EU,BRDO,11-13.4.2008

Ministrski zbor je na Brdu razpravljal na temo_«gozdna biodiverziteta in proizvodnja biomase kot priložnost za zaustavitev klimatskih sprememb«.

V koaliciji menimo, da je takšna razprava brezpredmetna, saj ne more biti učinkovite razprave brez interdisciplinarnega pristopa vseh vpletenih v tako občutljivo temo.

V slovenskem primeru je to na prvem mestu ministrstvo za kmetijstvo in gozdarstvo, ter ministrstvo za gospodarstvo_

-Ministrstvo za gozdarstvo je tisto ki direktno vpliva na izgubo gozdne biotske pestrstosti z prekomernimi etati ,ki jih daje gozdnim gospodarstvom.Vsako leto se povečujejo,zmanjšuje pa biološka amortizacija gozda.

-Ministrstvo za gospodarstvo pa v ničemer ne spodbuja uporabo izdelkov iz slovenskega gozda po principu »kupujmo slovenske lesne izdelke«!,ampak dovoljuje eksploatacijo gozdnih sortimentov kot v amazonskem gozdu,kjer sama hlodovina odhaja v tujino,brez dodane vrednosti.

Naše tolmačenje uporabe biomase pa je perverznost nad slovenskim gozdom in našo stoletno tradicijo sonaravnega gospodarjenja(prof.Dušan Mlinšek);zaradi pritiska predvsem italijanskega trga po visoko energijskih peletih predelujemo kvalitetno bukovo hlodovino v lesne pelete!

Dokler ne bodo ministri dojeli da je biomasa alternativni vir(ne primarni!) energije- ne bodo razumeli njeno vlogo predelave sečnih ostankov,nekvalitetnega lesa po sanitarni in gojitveni sečnji.

Biodiverziteta in izraba energije iz gozda mora upoštevati predvsem drugo vlogo gozda v času prekomernih izpustov CO2 in zbiranja in čiščenja vodnih virov.

Brdo bo tako še vnaprej gostilo »sproščene« sestanke okoljskih ministrov ,kjer bodo jedli kaviar in pili francosko vino-vsebinsko pa bo izjava za javnost le pobožna želja »mediatorjev narave«!

Torej: meeting of EU environment ministers Brdo 2008-GO HOME!

Zelena koalicija

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2008-04-16 14:25:50 (Apr 16, 2008)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
PRIPOMBE AAG NA OSNUTEK ODLOKA O OBČINSKEM PODROBNEM PROSTORSKEM NAČRTU OPPN 311 ZALOG
OBSTRUKCIJA SDS, SD in DeSUS ODPIHNILA ZAKON O SANACIJI CELJSKE KOTLINE
AAG SE JE ODZVAL NA DOPIS ARSO V ZVEZI Z INDUSTRIJSKO CONO “LAZE”
EKO PATRULJI NA JEZERIH ZBILJE IN MAVČIČE
KPK: UREDBA O HRUPU PRIMER SLABE PRAKSE
Gospodarska cona OPPN 311 Zalog – IZJAVA ZA JAVNOST
DNEVU VODA NA ROB
“URA ZA ZEMLJO” V SOBOTO 24. MARCA UGASNITE ZA ENO URO LUČI IN SE PRIDRUŽITI POBUDI!
AAG je podala kazensko ovadbo zoper ARSO v primeru “okoljska škoda–LAZE, Kranj”
Pripombe AAG na osnutek nacionalnega programa varstva okolja
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj