Talking about Talking about NORDISKI CENTER - presoja vplivov na okolje ni bila narejena

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2009-11-21 ob 13:54:20

 

Quote

Talking about NORDISKI CENTER - presoja vplivov na okolje ni bila narejena

 

Quote

NORDISKI CENTER - presoja vplivov na okolje ni bila narejena

Zahtevana informacija javnega značaja

zahtevano informacijo poseduje MOP - ARSO

 

Nevladna organizacija GREENSLO, ni nikjer na internetu preseje vplivov na oklolje za »Nordiski center v Planici«, ter športno rekreaciskega centra Pokljuka. Zato vas prosimo, da nam pošljete ti dve presoji.

 

 

 

zahtevano poseduje  informacijo OBČINA KRANJSKA GORA

V GREENSLO nismo na internetu nikjer zasledili, da bi bila objavljena celotna projektna dokumentacija Nordiskega centra Planica.

Ker projekt vplivala na okolje v Sloveniji in je splošno družbenega namena, imajo skladno z DIREKTIVO 2003/35/ES EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 26. maja 2003 o sodelovanju javnosti pri sestavi nekaterih načrtov in programov v zvezi z okoljem »državljani imajo pravico do vpogleda v dokumentacijo in pripomb«.

Od občine Kr. Gora pričakujemo, da nam v najkrajšem času po pošti dostavi celotno projekno dokumentacijo na gornji naslov, istočasno pa pričakujemo, da celotno projekno dokumentacijo v najkrajšem možnem času objavite na internetu, da bo dostopna vsem Slovenskim državljanom.

Iz ARSO smo prejeli odgovor, da za Nordiski center ni bila narejena presoja vplivovov na okolje - KAJ BO Z ZELENCI in TAMARJEM ????

 

zahtevano poseduje  informacijo OBČINA BOHINJ

 

V GREENSLO nismo na internetu nikjer zasledili, da bi bila objavljena celotna projektna dokumentacija športno rekreaciskega centra Pokljuka.

Ker projekt vplivala na okolje v Sloveniji in je splošno družbenega namena, imajo skladno z DIREKTIVO 2003/35/ES EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 26. maja 2003 o sodelovanju javnosti pri sestavi nekaterih načrtov in programov v zvezi z okoljem »državljani imajo pravico do vpogleda v dokumentacijo in pripomb«.

Od občine Bohinj pričakujemo, da nam v najkrajšem času po pošti dostavi celotno projekno dokumentacijo na gornji naslov, istočasno pa pričakujemo, da celotno projekno dokumentacijo v najkrajšem možnem času objavite na internetu, da bo dostopna vsem Slovenskim državljanom.

 

odgovor mop - IJZ-pokljuka, planica

Vprašanje Službi vlade RS za razvoj glede Nordijskega centra Planica

— shranjeno pod_

Javno vprašanje Službi vlade RS za razvoj glede Nordijskega centra Planica in pridobivanja okoljevarstvenega soglasja zanj. Čudi nas, da tak projekt za soglasje še ni niti zaprosil.

Društvo MWS je dne 21.08.2008 poslalo Službi vlade RS za razvoj naslednje vprašanje, ki ga je spodbudila izjava ministra dr. Žige Turka glede projekta Nordijskega centra v Planici in so bila objavljena v slovenskih medijih dne 04.08.2008. V MWS se sprašujemo, kako lahko tako lahkotno napreduje gradbeni projekt, če ni potrebno pridobivati raznih soglasij državnih organov in podobno...

Natančna vsebina našega javnega vprašanja je naslednja_

Kot natančni bralci in spremljevalci medijskega dogajanja smo zaznali, da so slovenski mediji dne 04.08.2008 zabeležili in objavili trditev ministra za razvoj dr. Žige Turka, ki je med drugim izjavil_ "Pričakujemo lahko, da se bodo konkretna gradbena dela začela že letos jeseni, gotovo pa bo Planica pripravljena na svetovno prvenstvo v smučarskih poletih čez dve leti, saj projekt poteka skladno z načrti," je zatrdil minister. V zvezi z varstvom okolja - objekt je namreč na obrobju Triglavskega narodnega parka - je Turk ocenil, da so stvari zgledno urejene, da težav, ki jih poznamo iz preteklosti, ne bo več, ter da projekt ne posega na območje samega varovanega območja.“

Viri:

Med tem smo izvedeli, da se je društvo GREENSLO iz Jesenic pozanimalo pri Ministrstvu za okolje o okoljevarstvenih soglasjih v zvezi s projektoma Nordijskega centra v Planici in Športno rekreacijskega centra Pokljuka. MOP je njihovo vprašanje odstopil ARSO. Odgovor ARSO na njihovo vprašanje o Nordijskem centru v Planici je naslednje_

Nordijski center Planica_

V Uradu za okolje in varstvo narave Agencije RS za okolje nimamo trenutno v reševanju nobene vloge za izdajo okoljevarstvenega soglasja, ki bi se nanašala na Nordijski center v Planici. Za navedeni poseg tudi do sedaj ni bilo izdano okoljevarstveno soglasje, tako, da z zaprošenim poročilom o vplivih na okolje ne razpolagamo.

Dopis je pripravil mag. Stanislav Zarnik in podpisal dr. Silvo Žlebir – generalni direktor.

Zanima nas_

  1. Od kod ministru za razvoj dr. Žigi Turku podlaga za tako samozavestno trditev, da „so stvari zgledno urejene“, če se postopek za oceno okoljevarstvenega soglasja še sploh ni pričel?
  2. Kdo je pristojen za okoljevarstveno soglasje, če ARSO še ni bil naprošen zanj?
  3. Ali je možno, da namerava država tako velik projekt izpeljati brez presoje vpliva na okolje, kljub temu da gre za območje na robu osrednjega območja Triglavskega narodnega parka, tik ob mokrišču, ki je dolinsko razvodje med Viljico in Savo ter v neposredni bližini naravnega spomenika Zelencev? Pričakujemo, da bi za tak poseg svoje mnenje javno objavil Zavod za varovanje naravne dediščine, Javni zavod TNP kot tudi ARSO.

Glede na to, da sta tako projekt Nordijskega centra v Planici kot Športno rekreacijski center Pokljuka eni od osrednjih spornih točk bodoče ureditve Triglavskega narodnega parka prosimo za čimprejšnji odgovor v skladu z Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja (ZDIJZ).profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2009-11-21 13:54:20 (Nov 21, 2009)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj