Olimpijski protesti (drugačno mnenje)

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2008-04-11 ob 13:38:32
Tragično, kako se lahko politika zavleče v prav vsako poro človeškega zavedanja in funkcioniranja. Olimpijski ogenj, ki je bil vedno nek simbol miru in človeške povezanosti, se je letos na svoji poti znašel pod velikimi pritiski in varnostnimi ukrepi. Kot da bi se svet nahajal pred novo svetovno vojno ali vsaj pred revizijo pomena olimpijskih iger.

Kaj se svet ne zaveda, da je prav vsaki veliki državi, kot so recimo ZDA, Rusija, Kitajska, Velika Britanija, Francija in še katera druga, dovoljeno veliko več kot drugim, majhnim?
Zakaj bi to kruto a žal resnično dejstvo vtkali v, na novo vsiljen, pomen olimpijskih iger?
Naslednje olimpijske igre bodo v Londonu. Se bodo tudi takrat pojavili protestniki zaradi britanske kolonialne preteklosti in vsega groznega, kar je ta kolonializator v zgodovini naredil drugim, manjšim narodom?

Prav nevzdržno je gledati proteste v ZDA proti Kitajski, sploh tam, kjer imajo republikanci svojo volilno bazo. Ali poslušati Spilberga, juda, ki namesto, da bi najprej obsodil zločine judovske države, kritizira Kitajsko. Sprašujem se, koliko protestnikov je, ki so podprli vojno v Iraku. Svet je tako zelo senzibiliziran do Tibeta na napačnem področju. Kitajsko bi bilo potrebno obsoditi tam, kjer bi to bilo veliko bolj primerno. Recimo, v kakšni od političnih svetovnih institucij. Ampak, le kdo si upa na visokih političnih nivojih velesilam očitati česarkoli? Argument moči je pred močjo argumenta.

Kaj nam ti protesti pravzaprav sporočajo? To, da je svet veliko bolj občutljiv na zločine, ki jih počnejo tisti, ki jih ne smatramo za demokratične.

Da bi organizacijo OI dobile le tiste države brez takih ali drugačnih vrst kolonialne preteklosti? Mogoče, vendar te žal nimajo toliko denarja, da bi jih organizirale.

Bolje je, da protestov ni, ne glede na vse krivice, kot da se odpre Pandorina skrinjica in bomo tako lahko vsake štiri leta preko protestov najprej zvedeli kakšne vse zločine je organizatorka OI ušpičila preden pride bistvo, šport. Glave, ki bodo odločale, kje bodo olimpijske igre pa bodo, v izogib trenjem, najprej raziskale kartoteke države preden ji dodelijo čast organizacije. Točno takšno sporočilo nam puščajo zdajšnji protesti. Naj pustijo vendar OI športu.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2008-04-11 13:38:32 (Apr 11, 2008)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj