Članom GREENSLO, društvom, NVO, iniciativam ter medijem.

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2008-03-12 ob 14:36:38

 

GSM : 051 311 450, Prešernova 26, 4270 Jesenice, Slovenija, greenslo@siol.com
,
http://greenslo.bravehost.com/ Blog_ http://gezslo.spaces.live.com/
V kolikor želite podpreti naše delo, lahko donacije nakažete na TR odprtega pri A-banki :05100-8011891125

 

Članom GREENSLO, društvom, NVO, iniciativam ter medijem.

 

 

V torek 11.03.2008 se je v Ljubljani sestal izvršni odbor GREENSLO. Sestanek je posvetil položaju socialnih in okoljskih NVO, ki se v Slovenji iz leta v leto slabša. Pojavljajo se provladna ter strankarska združenja ter razni kvazi eko in socialni odbori, ki predsem pred volitvami želijo povečati volilno bazo, po volitvah pa bodo poniknila v strankah. To delajo vse stranke neglede na barvo in usmerjenost, če jih je v Sloveniji še možno, glede na barvanje poslancev ločiti.

Namesto, da bi politične stranke služile interesom državljanov, NVO ter civilnih združenj se v Sloveniji dogaja ravno obratno, da NVO ter civilna združenja služijo strankam kot orodje v predvolilnem boju za oblast. Prave NVO in civilna združenja pa zaradi načrtne politike VSEH DOSEDANJIH VLAD V SLOVENIJI, životarijo ter počasi propadajo. To lahko potrdi naslednji primer, ki ni zgolj naključje:

V času klimackih sprememb, ko se politične stranke in vlade drugje v evropi pričele zavedati, da morajo nekaj narediti na področju zaščite okolja, se vlade neglede na barvo v Sloveniji prizadevajo uniničiti edini narodni park, ki ga Slovenci imamo. Prvi poizkus se je zgodil v letu 2003, tako imenivan Vučkov zakon, ki so ga takrat uspešno  zaustavile NVO z spomenico. Sedaj pa se nam obeta nekaj podobnega, ko bo MOP pod krinko sodelovanja s stroko, NVO, javnostjo ter politiko predložil v parlament svoj zakon. Vse nevladne organizacije smo imele v skupini, ki je pripravljala zakon samo enega predstavnika, katerega so kjub transparentnim pripombam preglasovali!

 Ne zamerimo nekaterim poštenim domačinom in kmetom, ki jih je politika prisilila, da bi zaradi preživetja prodali preprodajalcem, ki so največkrat liderji političnih strank vse kar imajo, in tako omogočili uničenje parka, namesto, da bi jim oblast ponudila subvencije, za življenje v parku.  Zamerimo pa lažnivi poliki, ki jih ni niti toliko v hlačah, da bi naravnost povedali, da mislijo v TNP obnoviti in razširiti Vojaške objekte, ki ne bodo služili le Slovenski vojki temveč verjetno tudi  za potrebe NATA. Predvidena izgradnja asfaltirane biatlonske proge na Pokljuki pa jim služi le za krinko. Vse to vodi obrambni minister, ki je predsednik upokojenske stranke, ta pa se mimogrede, zaradi bojazni, da ne bi izpadli iz parlamenta  združuje z Zelenimi Slovenije, enako delajo tudi druge stranke, ki vabijo z raznimi darili okoljske stranke v svoje vrste. V dolino Tamarja želi minister za šolstvo in šport asvaltirati in razširiti cesto, ki bi bila izhodišče za nadalnjo pozidavo poleg Nordijskega centra v Planici.Nekaj podobnega se dogaja z Voglom, saj bi brez strokovnih podlag o klimatskih spremembah gradili smučarski center z umetnim zasnaževanjem.  

 Na drugi strani pa stoji z svojimi interesi izkoriščanja gozdov v TNP cerkev, ter lokalni veljaki za legalizacijo njihovih črnogradenj. Črnogradenj je v TNP okoli 80 in ležijo tudi na atraktivnih lokacijah, kot je Bohinjsko jezero.Lastniki črnogradenj pa so predsem iz strank, ki so nastale iz propadle zveze komunistov in socialistov ter last novopečenih kapitalistov iz vladajoče elite.

Ta primer lepo kaže koliko je strankam, ki so sedaj in so bile v Parlamentu do zdravega okolja saj se podobno dogaja na krasu, reki Muri, pozidavo mejnega območja Sočoveljskega parka, ....

Podobno kot z oklojem se dogaja tudi z stalnim padanjem gmotnega položaja in socialne varnosti prebivalcev Slovenije.

Več si lahko preberete na naši spletni strani http://greenslo.bravehost.com/ ter blogu_ http://gezslo.spaces.live.com/

Vladajoče elite, si v Sloveniji ne želijo imeti močnih okoljskih in socialnih nevladnih organizacij, ki bi na dolgi rok zagotavljale ohranjeno okolje ter blaginjo vsem prebivalcem Slovenije zato bomo na prihajajočih volitvah v GREENSLO enotno podprli tisto politično opcijo, ki bo NVO ter civilnim zruženjem zagotavljala pogoje za delovanje.

Zaradi poenotenja ter osvežitve članskih podatkov, člane prosimo, da izpolnete priloženo prijavnico, ostale pa vabimo, da se nam pridružite.

 

Predsednik GREENSLO

 

Vojko Bernard  

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2008-03-12 14:36:38 (Mar 12, 2008)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj