Članek
Vlada utrjuje Jankovičevo vladavino z dodatnimi proračunskimi sredstvi MO Ljubljana
Objavljeno Aug 17, 2017

Vlada namerava v jeseni sprejeti zakon po katerem bi povečala prejem denarnih sredstev iz proračuna mestni občini Ljubljana, kot glavnemu mestu Slovenije, kar bi naj naslednje leto zneslo okrog 3 milijone evrov.

Ob tem ne gre prezreti dejstva, da bodo sredstva namenjena ostalim občinam po Sloveniji ostala na isti ravni. S tem bodo vladajoče stranke še ojačale Jankovičevo vladavino, saj bo pred svojimi volilci spet izpadel kot najsposobnejši župan, kar jih je občina imela. Ta zakon podpira tudi stranka upokojencev (Desus), katerih niti malo ne zmoti dejstvo, da za upokojence denarja ni, za vse ostale, "zaslužne" , se pa zmeraj najde. Torej za koga se bori stranka Desus? Za upokojence več kot očitno ne. Več jim pomeni položaj župana mestne občine ter njegova združba. Desus je postal le privesek SMC ter pozablja na svoje osnovno poslanstvo.

Prav tako je to dejanje oziroma zakon moč razumeti, kot še močnejšo centralizacijo države, kjer je Ljubljana kot glavno mesto, po urejenosti in standardu glede na preostanek države že sedaj daleč v ospredju in deluje kot popolnoma druga država. Res je glavno mesto mora biti urejeno, toda razvoj le tega mora biti skladen z ostalimi regijami. Tukaj je pa že sedaj razviden ogromen razkorak med regijami. Smo prebivalci izven Ljubljane res drugorazredni državljani in zakaj?

Več o tem...

Jankovič ima vidne (otipljive:) rezultate. Iz središča mesta se širijo učinki zamisli njegovih arhitektov navzven, na obrobje. Kar škoda, če se bo ob spremembi vladavine Jankoviča, ta trend ustavil! Ljubljana počasi postaja urejena in "lepa"

Rado morda je bila to napaka ja, bi bilo pametneje če bi se Jankoviču odvzelo svobodo.

Eh Zamuda, marsikaj si zamudil. Recimo zamudil si leto 2005, ko je Janševa vlada drastično zarezala v proračunska sredstva in spravila mesto Ljubljana ob težke milijone zgolj zaradi dejstva, da Janković Janši ni bil pogodu. Iz tega Janševega ukrepa tudi izvira luknja pri izgradnji Stožic. Teh par vladnih milijonov je drobiž proti temu, kar je bilo Ljubljani odvzeto.