Članek
Makedonija 2. del-balkanski sod smodnika
Objavljeno Mar 19, 2017

V prvem delu mojega zapisa o Makedoniji sem komentiral članek iz časopisa Delo, v katerem je avtor odkrito zaničeval protestnike, kateri se zavzemajo za svojo državo.

Kriza do katere je prišlo v Makedoniji po volitvah je lahko za to državo in posledično za celotno regijo zelo usodna. Na volitvah si je SDSM z Zoranom Zaevom na čelu, proti kateremu tečejo tudi postopki na sodišču zaradi suma kupovanja glasov in volilnih nepravilnosti, ob izdatni podpori Soroševega kapitala, obetala premočno zmago, vendar je delala račun brez krčmarja. Makedonski narod je namreč večino glasov podaril VMRO-DPMNE. Po vsej logiki bi torej moral sestavo vlade dobiti njen lider Nikola Gruevski. Zgodilo pa se je nekaj kar je malokdo pričakoval. Zaev se je v svoji želji po oblasti obrnil na Albansko stranko, ter sprejel njihovo platformo ureditve Makedonije, katera je bila napisana kar v Tirani, za katero je že dolgo znano, da jo obvladuje Soroš. preko svojih zločinskih organizacij. Z Albanskimi glasovi je tako pridobil večino v parlamentu. Makedonci so se zato počutili ogoljufane in opeharjene, zato je sledil ogorčen odziv ter protesti, kakršnih se ne da zanemariti. Zaev je namreč sprejel zahtevo Albancev po dvojezičnosti, kantonizaciji, ter federalizaciji države, kar pa lahko v končni fazi privede do popolnega razpada Makedonije kot jo poznamo danes ter posledično do državljanske vojne, katera se lahko prelije čez njene meje. Zatorej je stanje v Makedoniji zelo resno. Vse to pa so povzročile tuje sile, s Sorošem na čelu, čigar finančni in politični vpliv v svetu ni več nikakršna skrivnost. V želji po prostem prehodu muslimanskih migrantov v zahodno Evropo, je Soroš financiral sile v Makedoniji katere so povzročile politično krizo in vodijo v popolno destabilizacijo države, katera je do sedaj bila eden od ključnih branikov pred ilegalnimi migracijami islamističnih bojevnikov v EU. Tukaj je razvidno da je Soroš za svoje izprijene cilje pripravljen žrtvovati vse. Česarkoli se dotakne, za njim ostaja opustošenje in popolno uničenje. Vmešavanje v makedonske notranje zadeve in financiranje destabilizacijskih sil v tej državi je dobro poznano tudi bivši ameriški  Obamovi administraciji, katera je dala njegovim dejanjem tudi blagoslov.

                            Se lahko v Makedoniji ponovi Kosovo?

Razpad in destabilizacija Makedonije, za katero se zdi da na nas in našo državo nima nekega posebnega vpliva, v bistvu ni tako nedolžna stvar. Njen razpad ter uveljavitev Sorošovega načrta, s pomočjo Zaevega, njegove SDSM ter Albancev v Makedoniji se še kako tiče tudi Slovenije in celotne Evrope. Brez močne makedonske vlade in enotne države, se bo ponovno odprla balkanska migrantska pot, po kateri bo prišlo na miljone muslimanskih migrantov, katerih zahodne države že zdaj več ne obvladujejo. Ob dejstvu, da Avstrija zapira svoje meje za te ljudi, je za pričakovati, da bo Slovenija postala prenatrpana z njimi. Če jih pride miljon, to pomeni polovico sedanjega prebivalstva Slovenije. Ker pa bodo ti nezakoniti migranti želeli pot nadaljevati na zahod, kar pa jim bo onemogočeno, lahko računamo na njihovo močno nezadovoljstvo in nasilnost, čemur pa ob slabi opremljenosti in maloštevilnosti naših varnostnih sil, ne bomo zmožni obvladovati. Zaradi tega bomo Slovenci in njeni državljani prepuščeni sami sebi, kar pomeni le vojno stanje, neslutenih razsežnosti. Zatorej lahko pri nas pride do spopadov ter vojne prej kot bi ob sedanjem tempu migracij pričakovali.

Ob vsem tem ne gre zanemariti dejstva, da EU in NATO, pritiskata na makedonskega predsednika, kateri ne želi podeliti mandata za predsednika vlade Zaevu, da to končno tudi stori. S tem pod pretvezo zakonitosti, ti dve organizaciji, Makedoniji vsiljujeta njen lasten propad, ter podpirata Sorošev načrt razbitja države, netenja nemirov, vojne, ter še hitrejše uničenje celotne EU.

Vir:  Telegraf