Makedonija-Igra z ognjem

Objavil/a Aleksander Zamuda, dne 2017-03-11 ob 17:14:26

  Naletel sem na članek v časopisu Delo, katerega normalno ne prebiram. To je bil zapis pod katerim je podpisan Vili Einspieler. Naslov tega članka je Igra z ognjem. Na naslednji povezavi: http://www.delo.si/mnenja/komentarji/igra-z-ognjem_3.html , si članek lahko tudi ogledate, vendar ne v celoti, če niste njihov naročnik. Zato sem si dovolil ter vsebino prilagam tukaj, da boste imeli vpogled ter razumeli moje razmišljanje.

Igra z ognjem

VILI EINSPIELER

Na makedonske ulice se je znova zlil primitivni nacionalizem. Protestniki s parolami proti Albancem branijo nekdanjega premiera Nikolo Gruevskega, in ne države. Predsednik države Gjorge Ivanov je z odločitvijo, da ne bo podelil mandata za sestavo nove vlade prvaku socialdemokratov Zoranu Zaevu, prilil Olja na ogenj nacionalizma in medetničnih napetosti.

V državi so odprte vse opcije. Mir v Makedoniji nikoli ni bil nekaj samoumevnega. Ne nazadnje tudi zato, ker je Balkan pogosto šahovnica velikih globalnih igralcev. Čeprav so socialdemokrati obtožili Ivanova, da je izpeljal državni udar in izzval ustavno krizo, je najpomembnejši njihov

 

Mir v Makedoniji ni bil nikoli nekaj

samoumevnega

 

 

poziv državljanom, naj v tej vročici ne dovolijo, da bi jih Gruevski potegnil v mednacionalno sovraštvo in spopade. Naj se uprejo takšnemu scenariju, so svoje privržence pozvale tudi albanske stranke.

Albanska platforma ni bila sporna za Gruevskega, ko se je z voditeljem največje albanske stranke Alijem Ahmetijem pogajal o sestavi vladajoče koalicije. Kljub zmagi na volitvah mu ni uspelo sestaviti vlade, ker Ahmeti ni soglašal z ukinitvijo posebnega tožilstva. Ivanov je bil prisiljen, da si izmisli dlako v jajcu. Kot da stari sosedi, Makedonci in Albanci, nikoli niso prenehali biti sovražniki.

Postavlja se vprašanje, kako daleč bo Šel Gruevski, da bi ohranil oblast. Ali bo kriza ušla nadzoru ali ne, je odvisno od tega, ali so Gruevski in njegovi sodelavci pripravljeni iti do konca. Pozive Bruslja in Washingtona ignorirajo. Si bodo drznili izzvati v državi medetnične in državljanske spopade, da bi se izognili odgovornosti za kazniva dejanja, za katera so osumljeni?

Če bi politična in institucionalna kriza v Makedoniji prerasli v medetnični spopad, bi se ta hitro lahko razširil zunaj njenih meja. Politiki v Skopju se igrajo z ognjem in zamrznjenimi konflikti

No pa če začnemo. Že v samem začetku je avtor zlil gnojnico na protestnike, kateri hočejo zaščititi zdaj že bivšega premieja in svojo državo, čemu sicer avtor zapisa oporeka, ter jih označil za gnile nacionaliste, kar bi marsikomu lahko dalo zelo napačen pogled na situacijo. Če pogledamo širšo sliko , obstajajo  v tej zgodbi vsaj tri dejstva:

1. Makedonija je bila v času največjega navala migrantov, prva država na balkanu, katera je dokaj uspešno zaprla svoje meje ter preprečila le tem nadaljno pot v Evropo.

2. V svetu obstajajo sile, katere so pravzaprav sprožile migracije afriške in bližnjevzodnih muslimanov v Evropo, z namenom katerega sem že opisal v enem od mojih prejšnjih zapisov, zato jim ta vlada katera jim uničuje načrte ni niti malo po volji. Eden glavnih akterjev teh sil je seveda Georg Soroš.

3. Zadnje dejstvo pa pravzaprav podpira trditev oziroma drugo dejstvo, saj je znano da je Soroš preko svoje Open Society Foundation, financiral levičarsko liberalne  organizacije v Makedoniji, z blagoslovom takrat še Obamove administracije, katere se zavzemajo za odprte meje, ter druge Soroševemu identične cilje. ( preberi več o tem)

Torej ko so nam jasne te zadeve so nam dogodki v Makedoniji lahko popolnoma jasni. Soroš je financiral levičarje ter Albance v Makedoniji, povzročil politično krizo v tej državi, ob čemer je padla konzervativna vlada, ki ni imela posluha za liberalno Soroševo mantro s katero uničuje evropske narode in države z namenom ustvariti NWO.

Zato je zgoraj omenjen članek, napisan na hitro ter posplošuje in napačno razlaga dogodke v Makedoniji, kar je tipično za levo-liberalna trobila. Če še podrobneje pogledamo Albance v Makedoniji, je popolnoma logično da se je Soroš ob rušenju legitimne vlade v Makedoniji, ob levici, obrnil prav na njih, saj so že prej morali dobiti poseben status v Evropi, s strani Soroševih organizacij, ter posledično tudi liberalno-levičarskih političnih elit, kajti drugače si dejstva, da se z migranti iz Afrike in bližnjega vzhoda selijo brez omejitev po celi Evropi, ter jih po teh zahodnih državah tudi sprejmejo, ne moremo razložiti. Albanci so namreč v marsičem podobni migrantom, ki okupirajo Evropo. So nacija katera ima še vedno visoko rodnost, so muslimani, v vojni za Kosovo so se zelo militarilizirali, kar je pa še pomembnejše, imajo sanje po ustvarjanju velike Albanije. V tujih državah se Albanci naseljujejo več ali manj skupaj, njihova plemenska tradicija je še kako živa, ter z lahkoto zavračajo avtoriteto države v katero so se naselili, s čimer tvorijo zaprto družbo, malodane države v državi, zelo podobno kot muslimanski migranti, kateri so naseljeni po getih v zahodni Evropi, kateri so postali celo za represivne organe NO-GO cone. Zato je tudi integracija Albancev zelo počasna ali nična.

Torej po vseh dokazanih dejstvih in načelu zdrave pameti je razvidno, da protestniki v Makedoniji niso primitivni nacionalisti, temveč so domoljubni Makedonci, kateri si ne pustijo vzeti države, ter jo podvreči levičarsko-liberalni doktrini, katera izvaja genocid nad narodi v Evropi. Mislim da lahko zapis Vilija Einspielerja mirno prezremo, kot še en mozaik propagande levčarskega trobila.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
9
Aleksander Zamuda
1
Mar 12, 2017
Zato je pa o tem potrebno veliko govoriti, le tako se bo resnica prebila na plan in mediji ne bodo mogli več prikrivati. To pa je tudi edini način da Rothschild, Soroš in ostali zločinci proti človeštvu padejo. Šele takrat lahko dosežemo mir na svetu ter navadnim ljudem dostojno življenje.
#9
Radmila Čučak
0
Mar 12, 2017
vesela sem, ko poslušam o zlikovcu George Sorošu na javnem mediju....

čakam, kdaj bodo na TV spregovorili o njegovem gospodarju Rothschildu
#8
Radmila Čučak
1
Mar 12, 2017
Aleksander......je mogoče, da je PW avantgarda :))
#7
Aleksander Zamuda
1
Mar 12, 2017
Resnica vedno najde pot, da pride na dan.
#6
Aleksander Zamuda
0
Mar 12, 2017
Radmila morda je pa Grims ta moj članek prebral ;)
#5
Radmila Čučak
0
Mar 12, 2017
Končno so o Georgu Sorošu spregovorili slovenski politiki na javnih medijih in ne le teoretiki resničnih zarot
#4
Radmila Čučak
1
Mar 12, 2017
mag Branko Grims: Sorošev špekulativni kapital v tem trenutku ruši Makedonijo

vir: TV SLO 3 12.3. 2017 ob 22.40
#3
abram1b2 Cej
6
Mar 11, 2017
Kdor resnično pozna Kosovarje in Albance tako na Kosovu,Albaniji in v Makedoniji,kjer je sedaj Kumanovo njihov center,bo že razumel o čem pišeš.Clinton je krivec za vse sranje na Balkanu ! Bil sem sam leta med Kosovarji podmukli,lažnivi, egistični,zaostali kradljivi pajaci brez trohice morale in etike. Kdor mi bo povedal drugače,ta ni živel med temi pokvarjenci.
Ti bodo s pomočjo ZDA zjebali Evropo. Že sam Skenderbeg je bil janičar ,ki je ustanovil Albanijo ,ki je bila prej katoliška.Albanci ki so ostali katoličani so prebegli v Črno goro.Danes so Cetinje v Črni gori živ smetnjak albanske navlake. Po Makedoniji sledi Črna gora ,nato še Bosna..V Sloveniji so pa že tako šerifi iz Kosova in Albanije. Na KOsovo dnevno emigrira iz Albanije 100 -200 Albancev,ki se širijo kot podgane po Balkanu.Nihče me ne bo prepričal drugače,ker pišem iz osebnih večletnih izkušenj z njimi.Poznam vse politike generale iz Kosova in običajne lažnivce in kradljivce. Slovenci omogočimo vsakomur živeti med nami ,sami pa trpimo v lastni državi kot ,da smo sužnji ne pa avtohtoni narod Slovenije, Naj mi levičarski posuni ,politični hlapci kapitala geji in deci brez jajc, podrepniki in prodane duše ne ugovarjajo.Ves heroin,, ki je v Evropi pride preko Kosova. In naša policija je uspešna.Je uspešna,da jebe Slovence,ne pa te albanske barabe.
#2
Laščan Zlatorog
0
Mar 11, 2017
Hehe, nov izraz - domoljubni Makedonci :) Koliko procentov že predstavlja ta avtohtona manjšina?
p.s, slovenski mediji itak ne poročajo skoraj nič o tej tempirani bombi za Balkan
#1
Aleksander Zamuda
Aleksander Zamuda
Objavil/a 2017-03-11 17:14:26 (Mar 11, 2017)
Starejša objava Novejša objava
Naroči se na novice Stranke Slovenskega Naroda

Spremljaj našo dejavnost, dogodke v Sloveniji in po svetu.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Sedaj ko imamo demokracijo, moramo paziti kaj govorimo
Dramatičen Intervju z Venezuelskim Slovencem o stanju v tej državi
Še pomnite poplave 2012 ? Takrat najbolj prizadeti še danes čutijo njihove posledice.
Slovenija kot pravna in demokratična država ne obstaja
Evropa v primežu terorizma
Vlada utrjuje Jankovičevo vladavino z dodatnimi proračunskimi sredstvi MO Ljubljana
Dodatnih 1.2 miljona evrov našega denarja za nevladne organizacije
Urad za Slovence po svetu ter zunanje ministrstvo, namesto pomoči Slovencem v Venezueli, delita politične floskule
Miro Cerar v Venezueli imaš svoje vojne begunce, jim boš pomagal?
Odprto pismo predsedniku vlade Miru Cerarju in vladi RS
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Ptuj
(2)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2017
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Oglasi

objavite brezplačni mali oglas na strani http://www.kupimprodam.si/ tudi vi. primerjajte ugodno ponudbo kupim prodam malih oglasov. nepremičnine, avto-moto, mobilni telefoni, športna oprema, računalniki, dom, kmetijstvo, živali,...

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo? pri amikum-u vam ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverjeno. preizkušeno. uspešno. kontaktirajte nas. gsm: 031/530-081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne  pa vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si/lektoriranje facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

terapevtske masaže in terapije robert tonković s.p., dunajska cesta 63, 1000 ljubljana parkirišče za stranke brezplačno! terapevt robert tonković   tuina masaža, akupresura, kineziotaping, refleksoterapija, meditacije,.. nudimo relaksacijske masaže in terapije s terapijami odpravljamo ali rehabilitiramo težave v vratu,težave v ramenih, kalcinacije, glavobole, migrene, težave s karpalnim živcem, težav v hrbtenici, križu, bolečine v kolenih, krči pri otrocih, prebavne motnje, težave z notranjimi organi, težave v limfnem delovanju, prebavne motnje, zaprtosti, inkontinenci, rehabilitacija in odprava posledic po možganskih kapeh, poškodbah,...   nudimo tudi 45minutni brezplačni posvet, kjer se seznanimo s težavami in naredimo plan izved tehnik, za čimprejšnje okrevanje in rezultate, da najdemo vzrok in ga odpravimo. www.facebook.com/terapevtske.masaze.in.terapije.robert.tonkovic gsm: 040 635 272

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če ste se poškodovali na delovnem mestu, potem je nujna prijava poškodbe pri delu, saj ima večina delodajalcev sklenjeno zavarovanje svojih zaposlenih in vam posledično pripada tudi določena odškodnina. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

strešniki gerard so tako kakovostni, da so odpori na vse vremenske razmere. prav tako so enostavni za namestitev, saj jih večinoma lahko kar namestite na obstoječo strešno kritino.

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

najboljša otroška trgovina je tista, ki nudi vse, kar družinica potrebuje ob prihodu novega družinskega člana. ena od takih trgovin je tudi spletna trgovina hajdi.si, ki ponuja tudi razne popuste za tiste, ki bi te izdelke želeli kupiti po malce nižji ceni. 

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

zlatarna muršič izdeluje nakit po naročilu. če torej iščete poročne prstane in bi radi, da bi bili le-ti nekaj posebnega, potem obiščite njihovo spletno stran. prstane vam bodo naredili hitro in kvalitetno ter v skladu z vašimi željami. 

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

looking for reputable and accredited private credit companies that give loans a chance to live. did banks and other financial institutions refuse you? do not look for more than we are here to make all your financial problems become a thing of the past. no social security number is required and no credit check is needed, 100% is guaranteed.

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 1 €

če želite, da bodo vaša lesena vrata še dolgo časa izgledala kot nova, uporabite vosek silvacera

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

6302.)  cashelmara 1

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7637.) shakespeare

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj