Makedonija-Igra z ognjem

Objavil/a Aleksander Zamuda, dne 2017-03-11 ob 17:14:26

  Naletel sem na članek v časopisu Delo, katerega normalno ne prebiram. To je bil zapis pod katerim je podpisan Vili Einspieler. Naslov tega članka je Igra z ognjem. Na naslednji povezavi: http://www.delo.si/mnenja/komentarji/igra-z-ognjem_3.html , si članek lahko tudi ogledate, vendar ne v celoti, če niste njihov naročnik. Zato sem si dovolil ter vsebino prilagam tukaj, da boste imeli vpogled ter razumeli moje razmišljanje.

Igra z ognjem

VILI EINSPIELER

Na makedonske ulice se je znova zlil primitivni nacionalizem. Protestniki s parolami proti Albancem branijo nekdanjega premiera Nikolo Gruevskega, in ne države. Predsednik države Gjorge Ivanov je z odločitvijo, da ne bo podelil mandata za sestavo nove vlade prvaku socialdemokratov Zoranu Zaevu, prilil Olja na ogenj nacionalizma in medetničnih napetosti.

V državi so odprte vse opcije. Mir v Makedoniji nikoli ni bil nekaj samoumevnega. Ne nazadnje tudi zato, ker je Balkan pogosto šahovnica velikih globalnih igralcev. Čeprav so socialdemokrati obtožili Ivanova, da je izpeljal državni udar in izzval ustavno krizo, je najpomembnejši njihov

 

Mir v Makedoniji ni bil nikoli nekaj

samoumevnega

 

 

poziv državljanom, naj v tej vročici ne dovolijo, da bi jih Gruevski potegnil v mednacionalno sovraštvo in spopade. Naj se uprejo takšnemu scenariju, so svoje privržence pozvale tudi albanske stranke.

Albanska platforma ni bila sporna za Gruevskega, ko se je z voditeljem največje albanske stranke Alijem Ahmetijem pogajal o sestavi vladajoče koalicije. Kljub zmagi na volitvah mu ni uspelo sestaviti vlade, ker Ahmeti ni soglašal z ukinitvijo posebnega tožilstva. Ivanov je bil prisiljen, da si izmisli dlako v jajcu. Kot da stari sosedi, Makedonci in Albanci, nikoli niso prenehali biti sovražniki.

Postavlja se vprašanje, kako daleč bo Šel Gruevski, da bi ohranil oblast. Ali bo kriza ušla nadzoru ali ne, je odvisno od tega, ali so Gruevski in njegovi sodelavci pripravljeni iti do konca. Pozive Bruslja in Washingtona ignorirajo. Si bodo drznili izzvati v državi medetnične in državljanske spopade, da bi se izognili odgovornosti za kazniva dejanja, za katera so osumljeni?

Če bi politična in institucionalna kriza v Makedoniji prerasli v medetnični spopad, bi se ta hitro lahko razširil zunaj njenih meja. Politiki v Skopju se igrajo z ognjem in zamrznjenimi konflikti

No pa če začnemo. Že v samem začetku je avtor zlil gnojnico na protestnike, kateri hočejo zaščititi zdaj že bivšega premieja in svojo državo, čemu sicer avtor zapisa oporeka, ter jih označil za gnile nacionaliste, kar bi marsikomu lahko dalo zelo napačen pogled na situacijo. Če pogledamo širšo sliko , obstajajo  v tej zgodbi vsaj tri dejstva:

1. Makedonija je bila v času največjega navala migrantov, prva država na balkanu, katera je dokaj uspešno zaprla svoje meje ter preprečila le tem nadaljno pot v Evropo.

2. V svetu obstajajo sile, katere so pravzaprav sprožile migracije afriške in bližnjevzodnih muslimanov v Evropo, z namenom katerega sem že opisal v enem od mojih prejšnjih zapisov, zato jim ta vlada katera jim uničuje načrte ni niti malo po volji. Eden glavnih akterjev teh sil je seveda Georg Soroš.

3. Zadnje dejstvo pa pravzaprav podpira trditev oziroma drugo dejstvo, saj je znano da je Soroš preko svoje Open Society Foundation, financiral levičarsko liberalne  organizacije v Makedoniji, z blagoslovom takrat še Obamove administracije, katere se zavzemajo za odprte meje, ter druge Soroševemu identične cilje. ( preberi več o tem)

Torej ko so nam jasne te zadeve so nam dogodki v Makedoniji lahko popolnoma jasni. Soroš je financiral levičarje ter Albance v Makedoniji, povzročil politično krizo v tej državi, ob čemer je padla konzervativna vlada, ki ni imela posluha za liberalno Soroševo mantro s katero uničuje evropske narode in države z namenom ustvariti NWO.

Zato je zgoraj omenjen članek, napisan na hitro ter posplošuje in napačno razlaga dogodke v Makedoniji, kar je tipično za levo-liberalna trobila. Če še podrobneje pogledamo Albance v Makedoniji, je popolnoma logično da se je Soroš ob rušenju legitimne vlade v Makedoniji, ob levici, obrnil prav na njih, saj so že prej morali dobiti poseben status v Evropi, s strani Soroševih organizacij, ter posledično tudi liberalno-levičarskih političnih elit, kajti drugače si dejstva, da se z migranti iz Afrike in bližnjega vzhoda selijo brez omejitev po celi Evropi, ter jih po teh zahodnih državah tudi sprejmejo, ne moremo razložiti. Albanci so namreč v marsičem podobni migrantom, ki okupirajo Evropo. So nacija katera ima še vedno visoko rodnost, so muslimani, v vojni za Kosovo so se zelo militarilizirali, kar je pa še pomembnejše, imajo sanje po ustvarjanju velike Albanije. V tujih državah se Albanci naseljujejo več ali manj skupaj, njihova plemenska tradicija je še kako živa, ter z lahkoto zavračajo avtoriteto države v katero so se naselili, s čimer tvorijo zaprto družbo, malodane države v državi, zelo podobno kot muslimanski migranti, kateri so naseljeni po getih v zahodni Evropi, kateri so postali celo za represivne organe NO-GO cone. Zato je tudi integracija Albancev zelo počasna ali nična.

Torej po vseh dokazanih dejstvih in načelu zdrave pameti je razvidno, da protestniki v Makedoniji niso primitivni nacionalisti, temveč so domoljubni Makedonci, kateri si ne pustijo vzeti države, ter jo podvreči levičarsko-liberalni doktrini, katera izvaja genocid nad narodi v Evropi. Mislim da lahko zapis Vilija Einspielerja mirno prezremo, kot še en mozaik propagande levčarskega trobila.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
9
Aleksander Zamuda
1
Mar 12, 2017
Zato je pa o tem potrebno veliko govoriti, le tako se bo resnica prebila na plan in mediji ne bodo mogli več prikrivati. To pa je tudi edini način da Rothschild, Soroš in ostali zločinci proti človeštvu padejo. Šele takrat lahko dosežemo mir na svetu ter navadnim ljudem dostojno življenje.
#9
Radmila Čučak
0
Mar 12, 2017
vesela sem, ko poslušam o zlikovcu George Sorošu na javnem mediju....

čakam, kdaj bodo na TV spregovorili o njegovem gospodarju Rothschildu
#8
Radmila Čučak
1
Mar 12, 2017
Aleksander......je mogoče, da je PW avantgarda :))
#7
Aleksander Zamuda
1
Mar 12, 2017
Resnica vedno najde pot, da pride na dan.
#6
Aleksander Zamuda
0
Mar 12, 2017
Radmila morda je pa Grims ta moj članek prebral ;)
#5
Radmila Čučak
0
Mar 12, 2017
Končno so o Georgu Sorošu spregovorili slovenski politiki na javnih medijih in ne le teoretiki resničnih zarot
#4
Radmila Čučak
1
Mar 12, 2017
mag Branko Grims: Sorošev špekulativni kapital v tem trenutku ruši Makedonijo

vir: TV SLO 3 12.3. 2017 ob 22.40
#3
abram1b2 Cej
6
Mar 11, 2017
Kdor resnično pozna Kosovarje in Albance tako na Kosovu,Albaniji in v Makedoniji,kjer je sedaj Kumanovo njihov center,bo že razumel o čem pišeš.Clinton je krivec za vse sranje na Balkanu ! Bil sem sam leta med Kosovarji podmukli,lažnivi, egistični,zaostali kradljivi pajaci brez trohice morale in etike. Kdor mi bo povedal drugače,ta ni živel med temi pokvarjenci.
Ti bodo s pomočjo ZDA zjebali Evropo. Že sam Skenderbeg je bil janičar ,ki je ustanovil Albanijo ,ki je bila prej katoliška.Albanci ki so ostali katoličani so prebegli v Črno goro.Danes so Cetinje v Črni gori živ smetnjak albanske navlake. Po Makedoniji sledi Črna gora ,nato še Bosna..V Sloveniji so pa že tako šerifi iz Kosova in Albanije. Na KOsovo dnevno emigrira iz Albanije 100 -200 Albancev,ki se širijo kot podgane po Balkanu.Nihče me ne bo prepričal drugače,ker pišem iz osebnih večletnih izkušenj z njimi.Poznam vse politike generale iz Kosova in običajne lažnivce in kradljivce. Slovenci omogočimo vsakomur živeti med nami ,sami pa trpimo v lastni državi kot ,da smo sužnji ne pa avtohtoni narod Slovenije, Naj mi levičarski posuni ,politični hlapci kapitala geji in deci brez jajc, podrepniki in prodane duše ne ugovarjajo.Ves heroin,, ki je v Evropi pride preko Kosova. In naša policija je uspešna.Je uspešna,da jebe Slovence,ne pa te albanske barabe.
#2
Laščan Zlatorog
0
Mar 11, 2017
Hehe, nov izraz - domoljubni Makedonci :) Koliko procentov že predstavlja ta avtohtona manjšina?
p.s, slovenski mediji itak ne poročajo skoraj nič o tej tempirani bombi za Balkan
#1
Aleksander Zamuda
Aleksander Zamuda
Objavil/a 2017-03-11 17:14:26 (Mar 11, 2017)
Starejša objava Novejša objava
Naroči se na novice Stranke Slovenskega Naroda

Spremljaj našo dejavnost, dogodke v Sloveniji in po svetu.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
A slovenska država sploh še obstaja?
Legebitra v vsak dom!
A smo Slovenci še vedno večinski narod v tej državi?
Slovenci Preštejmo se!
Čas je za narodno zavedno politiko
Sedaj ko imamo demokracijo, moramo paziti kaj govorimo
Dramatičen Intervju z Venezuelskim Slovencem o stanju v tej državi
Še pomnite poplave 2012 ? Takrat najbolj prizadeti še danes čutijo njihove posledice.
Slovenija kot pravna in demokratična država ne obstaja
Evropa v primežu terorizma
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Ptuj
(2)
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2018
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

diagonostični center ultralab vam nudi ultrazvok srca, dojk, trebuha, ožilja, ščitince. na voljo so vam izkušeni zdravniki in najnovejša tehnologija. več: https://ultralab.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

gerard so priznane strešne kritine, v kolikor vas zanimajo krovci si lahko ogledate seznam pod krovstvo in kleparstvo: https://www.gerardroofs.si/sl/krovstvo-kleparstvo

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

otroški vozički v najrazličnejših barvah, na voljo velika izbira bugaboo vozičkov. preverite ponudbo: https://www.hajdi.si/potepanje/otroski-vozicki.html

Kategorija: Otroški vozički

Cena: Pokličite za ceno

če želite sprostitev za vas in vašega partnerja je razvajanje v dvoje idealna priložnost. preverite ponudbo: https://1nadan.si/ponudbe/maribor/lepota-in-razvajanje

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

rabljeni prenosniki - široka ponudba! !. gre za izredno kvaliteten produkt proizvajalca hp, ki se ponaša z i5 procesorjem tretje generacije ter 4 gb delovnega spomina. hp elitebook 8570p vas

Kategorija: Prenosniki

Cena: 325 €

prenosni računalnik hp elitebook 850 g1 je opremljen z. skupaj z  omogoča nemoteno delovanje. za shranjevanje različnih podatkov vam je na voljo . 

Kategorija: Prenosniki

Cena: 419 €

1645.)  čemu  

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3528.) godovina sloenskega naroda

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 7.99 €

5911.) filiper

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

7703.)  zločini slovenskega kajna

Kategorija: Leposlovje

Cena: 44.99 €

2928.) človk na obehstraneh stene

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10.99 €

7700.) obačun

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 10 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj