Članek
Čestitke vsem Slovencem ob dnevu državnosti
Objavljeno Jun 24, 2016

25 let nazaj se je zgodil eden največjih dogodkov v zgodovini slovenskega naroda. 25. junija 1991 smo Slovenci končno dobili državo katero si je želelo in po njej hrepenelo toliko generacij pred tem. V zanosu svobode, uresničitve večstoletnih sanj, ter v pozitivnem enotnem vzdušju se je zdelo, da je vse mogoče, da nas ne more nihče ustaviti. 

In zdaj smo tukaj, samostojni, državljani ubobožani, smo člani EU katera ob iracionalni politiki vrha EU razpada, smo člani NATO-a kateri bije bitke v imenu kapitala nehumanih kapitalistov.  Prišli smo tako daleč, da čeprav je jutri eden največjih državnih praznikov, je praznovanje le tega ter dela prost dan za ogromno delavcev, kateri delajo za mizerno minimalno plačo onemogočeno, saj veliko podjetij že dolgo ne spoštuje več prazničnih dni in se jim delo delavcev na dela proste dneve, tudi praznikov zdi nekaj samoumevnega. Vse to jim je ob lažni gospodarski krizi, katero so skovali gospodarstveniki, bančniki ob pomoči politike dovoljeno. Država jim tega ne preprečuje, ker nima interesa. Predvsem primanjkuje interes za ureditev razmer našim politikom, saj jim to ne bi čisto nič napolnilo žepov. Zadeva je namreč takšna da je kršenje zakonodaje katera ureja delavske pravice, med katere sodi tudi pravica do dela prostih dni ob državnih praznikih tako slabo sankcionirana, da se delodajalcem enostavno izplača.  V bistvu so vse kršitve delavskih pravic mizerno sankcionirane ter v posmeh poštenim delavcem, kateri nimajo več nobene zaščite. Sindikati kateri bi morali ščititi delavske pravice, tega ne počno, saj je njihov edini cilj lagodno življenje vodilnih sindikalistov, njihovo prikazovanje "boja" za pravice delavcev v javnosti je pa lažno. Kako si lahko drugače razlagamo njihovo neučinkovitost, ter dopuščanje mizernega stanja večine delavcev v Sloveniji?

Torej, imamo zadolženo državo brez denarja, imamo profesionalno vojsko brez municije in ob zapuščanju vojakov le te, tudi kmalu brez vojakov, imamo delavce brez dela in brez zasluženega plačila, imamo kršitelje zakonov katerih ne kaznujemo, imamo sodišča brez resnih obsodb, ter imamo izvolje politike v službi naroda, katerim ni mar za narod.

Čestitke dragi Slovenci in drage Slovenke še enkrat ob prazniku državnosti, upam da so vaša pričakovanja izpred 25 let izpolnjena. Če niso se pa ve kdo so bili tisti kateri so nas vodili vsa ta leta, ste jih volili vsaka 4 leta, morda je čas da se jih pokliče na odgovornost!?