Članek
Odprto pismo vladi RS, NPU ter slovenski javnosti
Objavljeno Apr 08, 2016
Stranka Slovenskega Naroda
Efenkova 10, 2000 Maribor
tel.:040-700-256
IN
CIVILNA DRUŽBA SOCIALNA OPCIJA
LJUDSTVA SLOVENIJE
Zakova 7a, 32141 Zreče
tel.: 051-691-195
 
ZADEVA: ODPRTO PISMO VLADI REPUBLIKE SLOVENIJE IN NACIONALNEMU PREISKOVALNEMU URADU, VSEM MEDIJEM TER VSEJ SLOVENSKI JAVNOSTI.
 
Stranka Slovenskega Naroda in Socialna opcija Slovenije, ki nas združuje in povezuje skrb za narod in domovino ter državo Slovenijo, v odprtem pismu za javnost ter naslovljene institucije apeliramo in zahtevamo, da vlada RS in NPU nemudoma sprejmejo vse potrebne ukrepe in izvedejo konstruktivne konkretne aktivnosti in preiskave za dosledno ukrepanje v davčnih oazah. Neizpodbitno dejstvo je, da je v davčnih oazah od 70-80 miljard evrov denarja slovenskih davkoplačevalcev, ki je bil nelegalno odtujen. Prav tako je neizpodbitno dejstvo, da je Slovenija po osamosvojitvi od EU po poti prijave na razpise dobila 8 miljard evrov, medtem ko je v davčne oaze bilo odtujeno 20 miljard evrov. To so nam jasno povedali sedanji evropski poslanci, ki za to tudi pričujejo. Parlamentarni odbor za finance in za pravosodje dela neodgovorno in netransparentno in ima skrajno indiferenten odnos do te nacionalne katastrofe. Naj si vzame vlada RS vzgled po Islandiji.
 
Organi pregona RS, tudi v povezavi z konzorcijem mednarodnih raziskovalnih novinarjev, morajo absolutno in nemudoma dosledno raziskati in natančno ugotoviti ter javno razkriti kateri neodgovorni politični funkcionarji, bankirji in menedžerji, odvetniki ter sodniki, so vse do danes nelegalno odtujevali javne ter vse druge finance v davčne oaze. V tradicionalni pošteni avtoriteti slovenskega naroda se moramo vsi zavedati, da so naredili nacionalno katastrofo, ker so za tako velike vsote oškodovali državo ter slovenske davkoplačevalce.
V kolikor obstoječa zakonodaja ne zadostuje, jo je potrebno nemudoma dopolniti za izvedbo natančnih preiskav in v konkretnih korakih za ukrepanje v davčnih oazah ter javno razkrivanje kršiteljev. V naši skupni osebni in družbeni odgovornosti je absolutno potrebno vsem kršiteljem odvzeti odtujeni denar in ga vrniti davkoplačevalcem in državi. Tukaj posebej povdarjamo področja:
-vsa oškodovanja v gospodarstvu
-javne kraje v načrtnih stečajih
-javne kraje v prisilnih poravnavah
-oškodovanja v državnih podjetjih, bankah ter drugih gospodarskih in ekonomskih ustanovah
-nekonsistentno zadolževanje države brez zakonsko utemeljenega namena in brez kontrole učinkovitosti, ter brez odgovornosti in transparentnosti breznamenske rabe denarja.
-javna naročila in javno-zasebno partnerstvo ter njih velike anomalije v škodo ljudstvu in državi
-provizije pri mednarodnih naročilih (nafta, plin...)
-v vsem obsegu neracionalno trošenje finančnih sredstev po posamičnih ministrstvih
- Neučinkovita in negospodarna organiziranost državnih institucij, ki jih je vsaj polovico odveč in nepotrebnih ter kvečjemu že 25 let izrazito zavirajo učinkovitost le teh. Dalje neodgovorna ter pokvarjena sprega, odvetniki-sodniki in njihove neodgovorne ter pokvarjene stranke v korupcijskih dejanjih.
 
Za vso povzročeno škodo ljudstvu in državi, mora vsak kršitelj odgovarjati kazensko, moralno in materialno. Potrebno je vsem kršiteljem odvzeti ves nelegalno odtujen in pridobljen denar ter ga vrniti davkoplačevalcem in državi.
 
Odgovorno povezani z vsem poštenim ,ljudstvom Slovenije, apeliramo na vladoo RS ter NPU, da prevzameta odgovornost za izvedbo konkretnih korakov, kakor tudi da na naše odprto javno pismo odgovorno zavzamete stališče in nam v čimkrajšem času posredujete konkretne odgovore, glede konstruktivne izvedbe konkretnih korakov.
 
 
Stranka Slovenskega Naroda
v imenu predsedstva univ.dipl. ekon. Miha Majc
 
Socialna opcija ljudstva Slovenije
v imenu ljudskega komiteja univ.dipl.ing. Marjan Hren
in Dušan Egidij Kubot Totislo duhovnik in moderator