FRANCIJA: Marine v 2. krog, a sama proti združenim levim in desnim globalistom

Objavil/a Aktualno ., dne 2017-04-25 ob 22:38:45
Marine Le Pen se je v prvem krogu francoskih predsedniških volitev kljub usklajeni medijski gonji in grožnjami s sodnim preganjanjem uspela prebiti naprej. V drugem krogu bo kot kaže soočena sama proti vsem ostalim strankam. Poglejmo si »politično nekorektno« analizo francoskih razmer s strani pro-narodnega političnega pogleda:
 
Lažni »protiimigrantski« Fillon odvrgel masko
 
Pred volitvami so mnogi nasprotniki imigracije, ki jim je blizu desna politična opcija zaradi njegove podpore prostotrgovinski politiki podpirali Fillona, češ, da je tudi on »izrazito proti-imigrantski« in ima v drugem krogu večje možnosti kot Le Penova. Fillonova »proti-imigrantska« retorika pa je ironično zdržala zgolj do dneva volitev, takoj ko je videl, da se ne bo uvrstil v drugi krog je namreč podprl »multikulturno-globalističnega« Macrona ter nagovoril svoje volivce, naj v drugem krogu glasujejo zanj. Francoski desničarji so znani po tem, da so bili pripravljeni sklepati kompromise tudi s socialisti ter umikati svoje kandidate, da so lahko na ta način skupaj blokirali Nacionalno Fronto. Fillonov primer nas uči, da moramo biti domoljubi posebno pri kandidatih sicer mainstreamovskih strank, ki pred volitvami naenkrat postanejo »veliki patrioti« zelo skeptični.
Svojo podporo sta Macronu pričakovano takoj napovedala tudi levičarski Hamon in sedanji socialistični predsednik Hollande. Nenazadnje je Macron bivši član socialistične vlade. Edino radikalno levi Mechelon, sicer "zmeren evroskeptik", ki ima marsikatere poglede bližje Marine Le Pen kot Macronu ni svoje podpore napovedal nikomur.
 
Zakaj je Macron »sredinski« in »neodvisen« ter Le Penova »skrajno desna«?
 
Marine Le Pen in Emmanuel Macron imata vsaj nekaj skupnega – oba trdita, da njune stranke niso »ne leve«, »ne desne«, temveč, da želita preseči levo-desno delitev. To je po svoje res, saj oba predstavljata ideje, ki jih lahko podpirajo tako levi, kot desni. Bistvena razlika pa je v medijih. Ko Le Penova reče, da njena stranka ni ne desna, ne leva, temveč želi združiti leve in desne patriote, ali ko harvardska študija uvrsti Nacionalno fronto (in njene ekonomske ideje) celo med "leve populistične" stranke medijev to popolnoma nič ne gane in še naprej neverjetno usklajeno tolčejo z oznako "far right".
Ko pa Macron podpre skrajno globalistične in liberalne ideje ter hkrati izjavi, da "ni ne lev ne desen, temveč sredinski", pa vsi mediji takoj začnejo z enako usklajenim skupinskim razglašanjem "sredinskega" in "neodvisnega" kandidata Macrona...
 
Rezultat in namen takega, izrazito pristranskega medijskega poročanja v korist Macrona ni slučajen, temveč je jasen: Ideje kot so »multikultura«, »globalizem«, »evropska federacija«, in »prostotrgovinski sporazumi« morajo biti pred ljudmi namerno konstantno predstavljene kot »sredinske«, »zmerne« in »dobre za vse«. Njim nasprotne ideje, kot npr. »nasprotovanje masovni imigraciji«, »nacionalizem«, »protekcionizem«, »nacionalna suverenost« pa so v javnosti konstantno prikazane kot nekaj groznega, »skrajnega«, »ekstremističnega«, kar ima največkrat in najlažje asociacije Hitlerja in nacizem. Tu gre torej za sistematično besedno in čustveno manipulacijo bralcev, pred kakršnimi je svaril že Orwell in jih napovedoval v svojih delih 1984 in Živalska farma.
 
Francoski Miro Cerar - po poklicu Rotschildov bankir
 
Macron je pred svojim političnim udejstvovanjem uspel v svoji karieri kot Rotschildov bankir. Njegov program je tipično liberalno globalistični – podpira globaliziran prosti trg, masovne imigracije, okrepljen Bruselj, »progresivne vrednote« ter »multikulturo«. Njegova stranka z medijsko ustvarjeno visoko podporo je stara le nekaj mesecev. Glede na razvoj dogodkov je jasno, da se v Franciji dogaja podobna strategija, kot se je zgodila pri nas z Mirotom. Podora mainstream levici in desnici je drastično padala, stare elite pa so ugotovile, da nazadnje nimajo česa več za pokazat. Zato so neverjetno hitro "iznašle" nov obraz, primeren za ene volitve. Naenkrat praktično celoten evropski »establishment«, od desnega Fillona, Merklove ter Junckerja, do levega Hamona in Hollanda usklajujejo svojo podporo "neodvisnemu" Macronu. Skratka klasično slepljenje volivcev s prikazom izbire med levico in desnico, pri čemer pa obe izhajata iz istega liberalno globalističnega korita. Takšno izživljanje z volivci lahko traja deset, dvajset let, na srečo pa ne more trajati v nedogled.
 
V drugem krogu bo Macron prisiljen občinstvu pojasniti svoje poglede, posebno kar se tiče globalizacije in masovnih imigracij. Pri tem je že opazna njegova nova strategija, po kateri je izjavil, da podpira »v redu« domoljube, medtem ko »nacionalisti« Marine Le Pen predstavljajo državno nevarnost. O Macronovi resnični podpori »domoljubju« lahko presodite sami. Ob nedavnem streljanju v Parizu je dejal, da naj se ljudje na to kar navadijo, saj bo »terorizem v prihodnosti predstavljal del vsakdanjega življenja Francozov«, Merklovo politiko odprtih vrat je označil za »dejanje, ki je obvarovalo naše dostojanstvo«, njeno kritiko pa za »gnusno«.
Ima Marine ob radikalni demonizaciji njene stranke sploh kakšne možnosti? Bomo videli, a kljub temu že zdajšnji rezultat v takih razmerah lahko dojemamo kot neverjetno velik uspeh.
 
Besedilo: Narodna Straža
Viri:
http://www.breitbart.com/london/2017/01/02/macron-merkel-open-door-migrant-policy-saved-dignity/
http://www.breitbart.com/london/2017/04/21/macron-terrorism-part-daily-lives-years-paris-shooting/
https://research.hks.harvard.edu/publications/getFile.aspx?Id=1401
http://www.cbc.ca/news/world/france-election-vote-1.4081777
http://www.rtvslo.si/svet/le-penova-se-umika-s-polozaja-predsednice-nacionalne-fronte/
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
0
Apr 28, 2017
Res se medijsko potiska Macrona v ospredje, ampak gospa je z svojimi idejami nevarna za € skupnost. (vsaj na jeziku:)
#5
Stoyan Svet
0
Apr 28, 2017
Volilno pravico imajo tudi vsi Francozi po svetu, katerih je kar 9 milijonov. Kar je zanimivo je to, da je volilna komisija vsakemu volivcu, ki živi izven Francije poslala po dve glasovnici v upanju, da bodo vsi glasovali za Macrona. No če ne bodo, bo pa volilna komisija poskrbela za dodatne glasove.
Zgleda, da so dobili inštrukcije od naše RVK.
#4
Zim Zelen
0
Apr 26, 2017
Ženska je katastrofa. S Trumpom bi dobro orala skupaj :-)
#3
Branko Gaber
0
Apr 26, 2017
Odličen komentar stanja v Franciji. Mediji pridno delujejo v korist svojih gospodarjev.
#2
vladislav stres
0
Apr 26, 2017
Sem jo zaznal kot pozitivno že pred leti, ko je ven zbrcala svojega konservativnega precej ošabnega očeta in pričela na gradnji sodobne stranke ščitenja skupnih državljanskih pravic.
Vse dobro novi Franciji, če bi to uspelo, bo svež veter zapihal tudi k nam.
http://www.rtvslo.si/blog/vta-mrel-a/preureditev-eu-in-izstop-iz-nata/92249

PREUREDITEV EU IN IZSTOP IZ NATA :: VTA MREŽA :: Blog :: MMC RTV Slovenija

Blog - del največje spletne skupnosti Moj splet z največ registriranimi uporabniki. Sodelujte s svojimi blogi tudi vi.
#1
Aktualno .
Aktualno .
Objavil/a 2017-04-25 22:38:45 (Apr 25, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Zahteva po razveljavitvi izidov državnozborskih volitev z dne 3.6.2018
Glavni krivec za propad SLS je Peter Vrisk, največji kmečki tajkun, ki počasi izgublja nadzor!
Javni poziv nove generacije SLS Ljubljana vodstvu SLS
Ali bi večinski sistem v Sloveniji res favoriziral pomladnike?
Rezultati vzporednih volitev ob 15.15
Volilna kampanja Alenke Bratušek je bila financirana z denarjem za drugi tir?!!!!!
Marjan Podobnik: glavni mediji niso objavili delitve poslanskih mest. Delež neopredeljenih sumljivo visok!
Za svobodo, proti cenzuri!
Bojan Požar: Slovenska notranja ministrica in njen državni sekretar že javno priznavata, da namerava Avstrija kmalu zapreti mejo med Avstrijo in Slovenijo
Vabimo vas v Unionsko dvorano, danes 30.5. ob 18.30 na javni nastop Mateja Tonina, Janeza Janše in Marka Zidanška
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(3)
sds
(3)
ZDA
(2)
lidl
(2)
nsi
(2)
sd
(2)
eu
(2)
epp
(1)
LMŠ
(1)
joga
(1)
sls
(1)
LGBT
(1)
CETA
(1)
NATO
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2018
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

5292.) mala čarovnica lili  polet na luno - knister

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 14.99 €

7481.) travniške rastline na slovenskem - andrej seliškar in tone wraber

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 19.99 €

7716.) ana karenina - tolsoj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

5032.) alkimist - paulo coelho

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

ponudba posojila med posamezniki resno in hitro v 72 urah   smo skupina posameznikov z a kapital, ki se bo uporabljal za dodeljevanje kreditov med posamezniki osebam v finančnih težavah in lahko vrnejo znesek posojila. naši posojilni pogoji so preprosti in dobro opredeljeni. naše posojilo se začne od 5.000 do 20.000.000 € z 2-odstotno diskontno stopnjo in roki bodo določeni glede na vaš proračun. če ste zainteresirani ali če imate projekte, ki nam jih lahko pokličete to e-poštno sporočilo: mariakovac841@gmail.com

Kategorija: Motorji za plovila

Cena: 50000 €

4907.) nemščina za ptt delavce

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 17.99 €

4204.) aikido - ljubomir vračarević 3.dan

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 27.99 €

3568.) srečanje z umetniki - kristina brenkova

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

7708.) opća  enciklopedija jugoslavenskog leksikografskog zavoda

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 50 €

7710.) veliki splošni leksikon zbirka 20 knjig

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 50 €

če še razmišljate o tem, kaj podariti za darilo, ker greste popoldne na praznovanje rojstnega dneva, potem je nabolje, da pregledate ponudbo podjetja moje darilo. tam boste našli različna darila za rojstni dan.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7362.) za zdrav naraščaj - dr. živko prebeg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj