SE JE TRUMP IZNEVERIL SVOJIM VOLIVCEM IN POPUSTIL VOJNIM LOBISTOM?

Objavil/a Aktualno ., dne 2017-04-10 ob 18:39:02

Ameriški predsednik Trump je kratek čas pred napadom tudi uradno odstopil od ameriške zahteve (Obamine administracije), da je potrebno na vsak način odstraniti sirskega predsednika Assada. Napovedal je, da se ne strinja z intervencijo, ter da imajo Sirci sami pravico izbrati kdo jim bo vladal.
Nekaj dni kasneje izgleda, da je situacija popolnoma obrnjena. Zgodil se je nepričakovan napad s sarinom na civiliste, za katerega so pro-Zahodni mediji, sunitske države ter Izrael nemudoma okrivile sirski režim. Rusija po drugi strani trdi, da so bili za plin krivi uporniki. Trump je po napadu nenadoma popolnoma zamenjal svoje stališče, ter govori, da bo proti Siriji »potrebno ostro ukrepati«. Še isto noč je na sirsko letališče poslal vojne rakete.

Zanimivo je predvsem to, da so Trumpova nova stališča takoj in enoglasno pozdravili njegovi nekdanji največji nasprotniki: DeepState neokonservativci in vojni hujskači, kakršen je John McCain, Demokrati, liberalni masovni mediji, ter globalisti. Veliko navdušenje nad Trumpovo intervencijo so izrazile tudi skrajne islamistične skupine, povezane z Al-kaido, pa Savdska Arabija in Turčija. Izraelski predsednik Netanjahu, ki je sicer znan po svojih obračunih s Palestinci je takoj pokazal svojo »nežno plat«, se pridružil žalovanju in zgroženosti nad sirskim režimom ter hvalil intervencijo. Mimogrede, Izrael si nad sirskim ozemljem vsake toliko časa privošči tudi izvedbo kakšnega nelegalnega letalskega napada.

Po drugi strani so Trumpovi ključni (bivši) zavezniki nad to potezo zgroženi. Kandidatka francoske nacionalne fronte Marine Le Pen, od katere si je Trump »izposodil« večino političnih idej s katerimi je zmagal na volitvah se je ostro odzvala: »Trump napačno razmišlja o vojaški intervenciji v Sirijo. Če bo to storil, bo sledil isti poti, ki so jo naredili njegovi predhodniki, ki so intervenirali v Irak!«. Nigel Farage je izjavil, da je nad to potezo zelo presenečen. »Kaj si bodo mislili Trumpovi volivci?« se je vprašal. Močan podpornik Trumpove kampanje in novinar Mike Cernovich trdi, da gre v primeru plinskega napada za prevaro, za katero stojijo ameriški lobisti iz DeepState: »Po kakšni logiki mislite, da bi Assad le nekaj dni potem, ko mu je v vojni z uporniki in ISISom kazalo zelo dobro ter so se končno tudi s strani ZDA izrekli, da ga bodo nehali rušiti, odločil za plinski napad na svoje ljudi? Fakenews mediji želijo, da bi nehali razmišljati v okviru osnovne logike ter bi podprli povsem iracionalno odločitev za vojaško intervencijo, ki je v interesu peščice.«. Priljubljeni bivši teksaški kongresnik Ron Paul Trumpa opozarja, da gre v primeru napada za jasen »false flag«, ter da sirski napad s plinom s strani režima nebi imel povsem nobenega smisla. Laura Ingraham pravi, da »ko začnejo Trumpa naenkrat hvaliti neokonservativci in elitni mediji bi se moral zamisliti nad svojim početjem«. Bloger Paul Joseph Watson je uradno naznanil, da je njegova podpora Trumpu končana. Na Twitterju se je medtem pojavilo tudi sporno sporočilo sirskega novinarja, ki je napovedoval, da bodo »dobro medijsko pokrivali napad s sarinom« kar en dan preden se je ta dejansko zgodil.
"Doktor", ki naj bi bil ključna priča, ki je potrdila napad s sarinom je bil v Veliki Britaniji obtožen džihadizma, ker je želel ugrabiti angleško-nizozemska novinarja John Cantlie in Jeroen Oerlemans.

DailyMail je leta 2013 po podobnem sirskem napadu poročal, da so v »shekanem« emailu britanskih varnostnih sil odkrili podatke, po katerih naj bi šlo za dogovor, da naj Katar oboroži sirske upornike s kemijskim orožjem, za napad pa nato skupno obtožijo režim predsednika Assada. Med podatki naj bi bilo tudi zapisano, da omenjeni načrt podpira Obamova administracija v ZDA.

Zanimivo so v teh dneh prav tiste osebe, ki jih masovni mediji razglašajo za največje »rasiste«, »fašiste«, »ksenofobe« in »skrajne desničarje« praktično edini močni in skeptični glasovi proti vojni in vojaški intervenciji v Sirijo. Masovni mediji, liberalci in globalisti, pa so postali naenkrat veliki navdušenci nad Trumpom. V medijih, kakršen je CNN pa se še isti dan vrstijo bizarni naslovi, kot so »Bomo sedaj Trumpa prepričali tudi glede sprejemanja beguncev?«.

Spletni potral Breitbart poroča, da naj bi imel na Trumpove odločitve vse večji vpliv njegov zet, Jared Kushner, ki naj bi imel reden stik z liberalnimi masovnimi mediji ter vanje razširjal različne »zgodbe proti« Steveju Bannonu. Medtem, ko je Bannon intervenciji nasprotoval ter Trumpa opozarjal na njegove pozabljene predvolilne obljube, Kushner ne želi, da Trump te obljube tudi dejansko izpolni. Bannon je imel ključno vlogo pri oblikovanju političnih stališč Trumpove kampanje, ki so mu prinesla zmago in predstavlja enega izmed ključnih akterjev nacionalistične struje v Trumpovi administraciji. Po oblikovanju administracije je Trump vanjo poleg nacionalistov vključil tudi več članov Wall Streetskih elit. Hitro je prišlo do trenj med nacionalisti na eni strani ter elitnimi in globalističnimi Republikanci na drugi. Uhajale so različne novice, da so nacionalisti, kakršen je recimo zagovornik Trumpove ekonomsko protekcionistične politike Peter Navarro vse bolj osamljeni, ter da imajo stare elite, ki so delovale v povezavi z DeepState v Trumpovi administraciji vedno več moči. Zanimivo se je spremenila tudi Trumpova retorika, kjer je v času volitev napovedoval »čiščenje (Wall-Streetskega) močvirja« danes pa vse manj kritizira »skorumpirane elite«. Jared Kushner ima nedvomno močan vpliv na predsednika, saj je poročen z njegovo hčerko Ivanko, ki je tudi podprla sirsko intervencijo. Kot član ugledne judovske družine, pa je zelo verjetno, da prav Kushner igra vlogo izraelskega lobista v Beli hiši. Prav Izraelski interesi pa si skupaj s Savdsko Arabijo, Turčijo in Katarjem že dalj časa zelo močno prizadevajo za Assadovo odstranitev in uveljavitev svoje, »izraelu prijazne« sirske vlade.

V kakšnem letu pa bo povsem jasno, če bo Trump na ključnih področjih tudi dejansko poskušal izvesti to, kar je obljubil, ali pa bo zgolj nadaljeval z dosedanjo neprekinjeno prakso sodelovanja ameriških predsednikov z »Deep State« lobističnim podzemljem.

Besedilo: Narodna Straža

Viri:

http://www.ronpaullibertyreport.com/archives/false-flag-ron-paul-says-syrian-chemical-attack-makes-no-sense

http://www.breitbart.com/national-security/2017/04/06/6-apr-17-world-view-president-trump-plans-military-action-on-syria-after-horrific-nerve-gas-attack-on-civilians/#disqus_thread

https://pbs.twimg.com/media/C8vU6w5XgAAksR9.jpg

https://twitter.com/Marine2017_EN/status/850079979027275776

http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/04/05/roger-stone-jared-kushner-leaking-anti-bannon-stories-msnbcs-joe-scarborough/

http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/04/trumps-syria-strike-is-sign-of-bannons-waning-influence.html

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/07/nigel-farage-right-wing-populists-turn-donald-trump-missile/

https://twitter.com/PrisonPlanet/status/850171163527581697

http://edition.cnn.com/2017/04/07/politics/trump-syria-chemical-attack-refugees/index.html?sr=twCNN040717trump-syria-chemical-attack-refugees0634PMStoryGalLink&linkId=36304928

https://www.wsj.com/articles/donald-trump-considering-major-shakeup-of-senior-white-house-team-1491588185

https://www.nytimes.com/2017/04/07/us/trump-far-alt-right-syria.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur&_r=1

https://pbs.twimg.com/media/C80ydNWXcAU_8gM.jpg

http://edition.cnn.com/2017/04/07/politics/donald-trump-syria-populist-support/index.html?sr=twCNN040717donald-trump-syria-populist-support0612PMStoryLink&linkId=36304155

http://www.thegatewaypundit.com/2017/04/doctor-syrian-chemical-attack-jihadist-u-k-video/

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Aktualno .
Aktualno .
Objavil/a 2017-04-10 18:39:02 (Apr 10, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šarec bo kaznoval nasprotovanje multikulturi
Igor Akrapovič in drugi slovenski najuspešnejši podjetniki iščejo nove sodelavce. Preverite, katere kadre želijo.
Poskusna objava
Javnomnenjska raziskava: Marjanu Šarcu in njegovi LMŠ podpora pada, SLS v parlamentu!
Angleške multikulturne grozote: ugrabljena 15 letna angleška deklica je bila 12 let spolna sužnja pakistanski tolpi
Zahteva po razveljavitvi izidov državnozborskih volitev z dne 3.6.2018
Glavni krivec za propad SLS je Peter Vrisk, največji kmečki tajkun, ki počasi izgublja nadzor!
Javni poziv nove generacije SLS Ljubljana vodstvu SLS
Ali bi večinski sistem v Sloveniji res favoriziral pomladnike?
Rezultati vzporednih volitev ob 15.15
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sds
(3)
SMC
(3)
eu
(2)
nsi
(2)
ZDA
(2)
LMŠ
(2)
sd
(2)
lidl
(2)
sls
(1)
NATO
(1)
CETA
(1)
joga
(1)
LGBT
(1)
epp
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

vsak problem, ki ga občutimo, je posledica porušenega ravnovesja v nas samih. negativne misli in čustva, kot so žalost, jeza, strah,sram, krivda, zavist, ljubosumnost, občutek nemoči, nizka samopodoba in podobno, sprožajo v nas neprimerne odzive na zunanje okoliščine. tako lahko odreagiramo pretirano čustveno ali povsem hladno, arogantno in agresivno. lahko se povsem umaknemo in se ne znamo postaviti zase, drugič spet se pretirano in nerazumno izpostavljamo tveganju in kljubujemo brez pravega razloga. do sebe in drugih smo pretirano kritični, perfekcionizem nas duši, nikoli nismo res zadovoljni z doseženim. težko prepoznamo ali se soočimo z realnostjo in živimo v iluzijah, ali pa življenje dojemamo kot težko in depresivno. počutimo se ogroženo ali smo povsem apatični. zato pogosto podležemo predsodkom in smo netolerantni do ljudi, ki mislijo drugače, v najbolj skrajni obliki se to izraža kot fanatizem. v astrologiji so negativna čustvena stanja opisana z medsebojnimi vplivi različnih planetov v osebnem horoskopu, ki je v bistvu energijski zemljevid osebe. v energijski astrologiji energijsko anatomijo opisuje 7 telesnih čaker, ki so razporejene vzdolž hrbtenice, glavnega telesnega meridiana, in 3 izventelesne čakre vnašem eteričnem telesu. njihova naloga je, da zagotavljajo dovajanje energije za nemoteno delovanje vitalnih funkcij in telesnih organov, s katerimi so povezani in nemoten pretok energije po telesu. energijska astrologija človeka obravnava celostno, kot duhovno, čustveno, mentalno in telesno bitje, ki živi povezan z drugimi v socialni mreži – torej tudi kot socialno bitje. če se na kateremkoli področju življenja soočamo s težavami, ki jih ne zmoremo obvladovati, to kaže na energijsko neravnovesje v nas samih.   več informacij: http://astrohealing.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

7740.) miškolin - josip ribičič

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7081.) cesarjeva nova oblačila snežna kraljica - hans christian andersen

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

6640.) moj prijatelj piki jakob - kajetan kivič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj