TEMNA SNOV IN NJENA VLOGA V VESOLJU

Objavil/a abram1b2 Cej, dne 2016-12-09 ob 10:38:55

Temna snov je nevidna. Na podlagi gravitacijskega lečenja so odkrili obroč temne snovi na tej sliki jate galaksij (CL0024+17) in je prikazan z modro.[1] vir: wikipedija

Delci WIMP -Če delci WIMP resnično sestavljajo temno snov, potem je Zemlja dobesedno potopljena v juho takšnih delcev. Drugi kanditat za temno snov so nevtrini in tretji aksioni .Aksioni so zelo šibko sklopljeni s snovjo in imajo tudi zelo majhno maso okoli 10-5 eV. Zaradi šibke interakcije s snovjo so zelo stabilni in imajo razpadni čas veliko daljši, kot je današnja starost vesolja. Vir Abrakadabra. Madžarski znanstvenik-Zoltan Forom  trdi,da imajo aksioni 10 milijard majšo maso od običajnih elektronov.Američan Jonotan Feng trdi,da je temna snov sestavljena iz protofobičnih bozonov,ki so sestavljeni iz znanih protonov in nevtronov. Značinost temne snovi je,da je ni moč opaziti,ker ne oddaja svetlobe. Ker nisem fizik, ampak sem laik, si lahko  dovolim svoje neodsvisno razumevanje temne snovi. S tem si ne bom uničil svoje kariere fiizka, ker te strokovne kariere nimam. Torej me ni strah, da me kdorkoli obtoži strokovne zmote.

Kaj je potem t.i. temna snov?  Po meni edina konstantna nespreminjajoča snov, ki ohranja ravno možnost barionski snovi, vidnemu vesolju,da lahko to večno sedaj samodeluje,kar omogoča A akumulirani in  R realizirani masi energiji, da se lahko večno sedaj medsebojno zlivata,znotraj te vesoljne konstante,ki jo predstavlja temna snov.V bistvu je temna snov vseobsežna vesoljna  konstantna temeljna zgradba , ki omogoča da se medsebojno vežeta akumulirana in realizirana m- masa  e-energije preko elektromagnetnih vezi.Temno snov lahko primirjamo z osnovnim  vseobsežnim večnim gravitacijskim hologramov ,znotraj katerega,se medsebojno zopet  podgravitacijsko vežeta akumulirana in realizirana masa energija. Na vidno vesolje lahko gledamo kot na elektromagnetno vezje,kjer  se pod gravitacijsko  /šibka-močna sila /medsebojno vežeta akumulirana in realizirana masa energije,prostor, t.čas *življenje.= Xmept*

Na ta način se lahko A akumulirana in  R realizirana masa neovirano sočasno medsebojno ciklično zlivata preko skupne ničelne točke . T.O,kjer je posedica EM sila,kjer vsak konec O-mega zlivanja obeh vrednosti pomeni sočasno nov začetek A-lfa njunega večno sedanjega cikličnega samozlivanja. Iz napisanega sledi,da vseobsežno vesolje nikoli ni nastalo in nikoli ne bo končalo,ampak večno sedaj ciklično samoumira in se ciklično samorojeva na vseh in vsakem nivoju svoje samopojavnosti od osnovnega delca do jate galaksij itd...Iz tega vzroka je vseobsežno vesolje večno sedaj,samodelujoče,samoohranitveno in samozadostno.Vsako iskanje osnovnih delcev temne in vidne snovi je v bistvu brezpredmetno mučenje fizikov samih.

Vidno vesolje je enako v osnovnem delcu kot v svoji vseobsežni večno-sedanji samopojavnosti, kjer se lahko vsak X pojav mase energije sočasno v  EM navezju z drugimi X pojavi me lahko sočasno izraža kot akumulirana in realizirana vrednost mase energije Hermafrodizem..

Če vzamemo nek  delec mase -energije iz njegovega vezja se bo vedno izražal navzven nevtralno,če ga razcepimo bomo vedno dobili dva  delca, kjer bosta  v vsakem delcu prisotni obe vrednosti. Iz povedanega je verjetno jasno,da osnovnega delca mase energije sploh  ni mogoče deliti. Fiziki v Cernu iščejo nemogoče in nikoli ne bodo uspeli najti delec in protidelec,niti Higgsovega bozona,  ker to enostavno, ne obstaja v vidnem vesolju.

Vesoljna konstantna enačba se lahko zapiše ravno zaradi obstoja temne snovi in se zapiše

 Vesoljna konstanta = Xmept* = Rmept*> EM T.O. A/O< Amept*= Xmept* = Vesoljna konstanta

Upam da se me da razumeti in se tudi da ustvariti sliko razumevanja vseobsežnega večno-sedajnjega vesolja.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
65
abram1b2 Cej
0
Dec 16, 2016
oleg
kvant je medeljiv osnovni delec sestavljen iz realizirane in akumulirane mase energije.V navezi z drugimi osnovnimi delci se lahko sočasno izraža kot akumulirana in realizirana vrednost mase energije. V bistvu ima osnovni delec hermafroditno naravo,kot dvospolnik.Sirove luknjice ne morejo obstajati brez sira.
#65
oleg
1
Dec 15, 2016
kvantni delčki so iz sirovih lukjnic
#64
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2016
Komentar 62# sem zbrisal, ker tu ne dajemo nobenih posojil.Ne brišem komentarjev, a takšno zlorabo ne bom dovolil na svojem blogu.Lp
#63
Komentar izbrisal abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
0
Dec 12, 2016
Oleg
Misliš vakum ?
#61
Oleg
0
Dec 12, 2016
temna snov je iz siporeksa
#60
abram1b2 Cej
0
Dec 12, 2016
Zim Zelen
Resnično ostanejo tvoje misli pri tebi.Vprašanje je kaj je osnova sončnemu vetru ?
#59
Zim Zelen
0
Dec 12, 2016
Moje misli ostanejo pri meni:
https://migrantenej.wordpress.com/2011/01/28/soncni-veter/

Sončni veter | Enejev prostor

Po dolgem času brez pisanja bo tokrat na vrsti vrhunski članek. Govorili bomo o gibanju nabitih delcev, ki jih sončni ve
#58
abram1b2 Cej
0
Dec 12, 2016
Zim Zelen
MIsliš magnetni veter?
#57
abram1b2 Cej
0
Dec 12, 2016
Vladislav
Po svoje imaš prav glede vetra.:)
#56
Zim Zelen
0
Dec 12, 2016
Sončni veter razmiga temno snov.
#55
vladislav stres
0
Dec 12, 2016
Veter in kot veter sta različna pojma
#54
abram1b2 Cej
0
Dec 11, 2016
Vladislav

NIč nima izvora v vseobsežnem vesolju niti človek ,niti flora,niti favna nič,ker je vseobsežno vesolje večno sedaj, samodelujoče,samozadostno in samohranitveno Sočasno zlivanje akumuliranega in realiziranega mept* /je osnova vesoljnega samodelovanja /preko skupne ničelne točke,kjer je vsak konec cikla sočasno nov začetek samozlivanja obeh vrednosti.Posledica EM sila. Veter je ravno posledica sočasnega zlivanja akumuliranih in realizirabih vrednosti . Zemeljske vode so njena akumulirana vrednost in kopno njena realizirana vrednost mase energije.Vremenski tokovi so posledica tega medsebojnega samozlivanja ,tudi veter,cikoni,orkani, padavine, morski tokovi itd.
#53
vladislav stres
0
Dec 11, 2016
Vse izvira iz temne snovi.
in kot veter obrusi vse kreacije.
#52
abram1b2 Cej
0
Dec 11, 2016
Radmila
Dovoljeno je verjeti, tako kot verjameta ti in Ladislav. Nimam nič proti. Sam si razlagam in razumem zadeve popolnoma drugače.

Sam ne poznam nobene materije in antimaterije, ampak samo akumulirano in realizirano vrednost mase,energije prostora,časa ,življenja.

Ne poznam drugih sil kot Elektromagnetno,kot nosilno silo vseh sil. Peta esenca je temna snov, ne pa eter, če hočeš jo lahko zopet imenuješ eter,ker je nevidna.
Vsak ima pravico do lastnega mišljenja. Žal tvojega komentarja ne morem sprejeti, pa če bi ga še tako rad. :)*
Sodbo kdo ima kaj prav, raje prepustimo času in svojemu delu .Lp
#51
Radmila Čučak
0
Dec 11, 2016
Abram ...Vladislav ima prav....temna materija ima prav tako pet elementov, kakor običajna materija....to je elemente zemlje (Peter-kamen)...vode, ognja..zraka (veter) in etra ( v- eter.....= element zrak ki se spreminja v eter)

materija je sestavljena iz treh delov: običajna materija, anti-materija in temna materija......

film ki ga je dal Haapy jack #34.....je zelo lepo posnet....a ne pove bistva......videti je da se vesolje širi vse hitreje zato, ker je v obliki torusa...kot je prikazano na začetku komentarjev.....

temna snov ne razteza vesolja...niti se ne povečuje v svoji masi.....je v stalnem razmerju z materijo in anti-materijo......v popolnem ravnotežju...

je pa izvor velike energije
#50
abram1b2 Cej
0
Dec 11, 2016
Vladislav
Nisem dojel in ne zmorem dojeti. Eter ni element. Tako,da bo potrebna nova razlaga s tvoje strani.:) Zaenkrat toliko.
#49
vladislav stres
0
Dec 11, 2016
Vladislav Stres: “Štirje elementi. Kateremu ustreza temna snov?”

Tvoj odgovor, ki govori da nisi dojel stavka:
“Kateri so štirje elementi ki ustrezajo temni snovi ? “

Nadaljujem
Črni Peter – VETER – v ETER…

Vse je živo in se giblje po poti dozorevanja.
Zaenkrat toliko.
#48
abram1b2 Cej
0
Dec 11, 2016
Strah je ravno posledica 90% neozaveščenega v nas samih.Ko bomo v večini ponovno postali vesoljno samospoznana bitja ,straha ne bo več. Ker se naš realiziran um ne bo več bal smrti, naš akumuliran um se nikoli ne boji smrti,ker ima v sebi brezčasen genski spomin naše vesoljne vrste.

Na koncu lepo poveš čista pozaba. Res je, pozabili smo vedenje in možnosti,ki so jih naši predniki že uresničili.Pozabili pa jih nismo po lastni krivdi, ampak zaradi same cikličnosti večno sedanjega samodelovanja enotne vesoljne zakonitosti,pod katero živimo na Zemlji. Ta nas ciklično dvigna na vrh gore in ciklično pahneg nazaj v jame,da bi nas zopet dvignilas in tako večno sedaj.. Zato vedno trdim, mi nič novega ne odkrivamo ,mi samo ponovno odkrivamo.l Se da razumeti ? :)*
#47
Zim Zelen
1
Dec 11, 2016
"Strah" je v človeku že od začetka! Zato si je našel (ustvaril) Boga in z njim si je pričaral večnost (lastno:) ter upanje, da ni bil le nano trenutek v neskončnosti, brez čutne ali materialne sledi v vesolju. Vsa dela na tem planetu, katera kažejo proti zvezdam, so brez veze (vezja:).
Čista pozaba.
#46
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-12-09 10:38:55 (Dec 09, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
KOGA LAHKO SPOŠTUJE OBIČAJEN SLOVENEC ?
SMO MI POTOMCI NEZEMLJANOV IZGNANIH IZ RAJA ?*
VESOLJNA GEOMETRIJA
SINTROPIJA- Fizika Andreja Detele
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

7740.) miškolin - josip ribičič

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7081.) cesarjeva nova oblačila snežna kraljica - hans christian andersen

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

6640.) moj prijatelj piki jakob - kajetan kivič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

6128.) sloni si zapomnijo - agatha christie

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj