SOČASNI KONEC IN NOV ZAČETEK NAŠEGA OSONČJA

Objavil/a abram1b2 Cej, dne 2016-06-13 ob 18:59:55

http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/06/13/publishwall_resized_1465832792_8599008.jpg

Eksplozije iz zvezde bele pritlikavke v dvozvezdju RS Kačenosca
Copyright: David A. Hardy & PPARC

Pojasnilo: Spektakularne eksplozije se ponavljajo v dvozvezdju, imenovanem RS Kačenosca. Približno vsakih 20 let zvezda rdeča orjakinja odloži dovolj vodika na sosednjo belo pritlikavko in tako povzroči na površini bele pritlikavke sijajno termonuklearno eksplozijo. Posledična eksplozija nove na razdalji okoli 2000 svetlobnih let povzroči, da sistem RS Oph močno zasveti in postane viden s prostim očesom. Zvezda rdeča orjakinja je naslikana na desni strani gornje risbe, medtem ko je bela pritlikavka v središču svetlega akrecijskega diska na levi. Medtem, ko zvezdi krožita druga okoli druge se tok plina giblje od zvezde velikanke proti beli pritlikavki. Astronomi domnevajo, da bi se enkrat v naslednjih 100.000 letih na beli pritlikavki lahko akumuliralo toliko snovi, da bi jo potisnilo čez Chandrasekharjevo mejo, kar bi povzročilo mnogo močnejšo zaključno eksplozijo, poznano kot supernova.

Moja razlaga:

Hvala Davidu za tole sliko.S tem je dokazal mojo teorijo o vesolju in ponavljajočih 15 milijardnih ciklih satelitskih osončij kakršno je tudi naše.PLanetrna, ali matična osončja delijo 150 milijardnih ciklov galaksije ko se ta zopet samozlije.Vseobsežno Vesolje ni nikoli začelo obstajati in ne bo nikoli končala,ampak večno sedaj sočasno samo umira in se samorojeva na vseh nivojih -pojavnostih lastne  samomanifestacije.Veliki pok so nerealne sanje astro fizike in celotnega človeštva,ki to teorijo priznava..

Tu je viden dokaz, kako prav imam !

Kaj se dogaja v našem osončju predvsem na nivoju Jupiter -Sonce .Sonce in Jupiter si preko skupne gibljive osi osončja,ki je asteroidnem pasu sočasno izmenjujeta helij in vodik.Sonce spreminja Jupiterjev vodik v helij od tu sončne črne vsakih 11.5 leta  pege helij iz Sonca pa se veže z vodikom in tako se Jupitrov vodik kovinizira s čemer premosorazmerno raste magnetno polje JupitraPravilno povedano s tem se nenehno-tekoče veča gravitacijski vlek  Jupitra.KO bo naše Sonce staro 12 milijard let se bo začelo spreminjati v rdečo velikanko,njegov gravitacijski vlek  in helij se bo razpršil v osončje

Jupiter pa bo postajal bela pritlikavka z mogočnim magnetnim poljem  -verjetno deset tisočkrat večjim-gravitacijskim vlekom od danšnjega. Nato se bo začelo pospešeno zlivanje helija in vodika.Jupiter si bo samo povečeval gravitacijski vlek in nase vlekel razpršeno in onemoglo Sonce..

Na koncu 15 milijardnega cikla bo Jupiter potegnil nase celotno zgradbo osončja onemoglo Sonce in vse planete in satelite in začel se bo nov 15 milijardni cikel našega osončja.Po cca 3 milijardah let se bo zopet izpostavilo popolnoma enako  osončje kot je naše sedanje.ZAKAJ?

Zato ker je naše osončje ujeto v gravitacijsko EM vezje galaktičnega telesa---- popolnoma enako kot naša bio celica v našem telesu,katera se lahko obnavljajo v 7 letnih ciklih samo tam,kjer je njeno gravitacijsko polje v našem telesu.Vesoljna zakonitost je večno sedaj enotna in velja za vse elementarne in življenjske pojavnosti.Elementarna samopojavnost atomi,planeti,osončja,galaksije se se ciklično samobnavljajo,življenje ima lastne reprodukcijske verige vrst s čimer se isto večno sedaj samo ohranja..Kjer poseže človek vmes s svojim neznanjem vrste povečini izumrejo- malo jih zaradi klimatskih sprememb..Ko je osončje v vsakem ciklu staro 3 milijarde let je naša Zemlja zopet pripravljena,da gosti nas prve vrste življenje ki ga mi prinesemo s seboj.

Razlaga je v osnovi dovolj razumljiva,da se da razumeti tistemu,ki jo hoče razumeti.Če ima kdo drugačno teorijo naj izvoli.Prosim za tehtno in argumentirano debato!

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
4
rastko plohl
0
Jun 14, 2016
kot razumem pišeš o pojavnem svetu
#4
rastko plohl
1
Jun 14, 2016
ni enostavno pisati kot dajti svoje misli
če veš pa je vse skupaj le igra
spreminanje oblike oziroma nečesa iz en v drugo obliko
kot lego kocke
#3
abram1b2 Cej
0
Jun 13, 2016
rastko
Točno tako.že osnovni delec mase energije ima popolnoma enako zgradbo,samodelovanje ,samohranitev itd., kot celotno vesolje.Sistem je popolnoma enoten večno-sedaj.rastko edini si,ki se mu sploh zdi vredno komentirati.Berejovsekakor,samo pravega komentiranja ni:D**
#2
rastko plohl
0
Jun 13, 2016
torej ima atom ves zapis celega vesolja, saj drugače to ne bi bilo mogoče
torej je v atomu celotno vesolje in vesolje je iz atomov

igra atomov je kozmična igra in obratno
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-06-13 18:59:55 (Jun 13, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
KOGA LAHKO SPOŠTUJE OBIČAJEN SLOVENEC ?
SMO MI POTOMCI NEZEMLJANOV IZGNANIH IZ RAJA ?*
VESOLJNA GEOMETRIJA
SINTROPIJA- Fizika Andreja Detele
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2019
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

2661.) kriv - jason pinter

Kategorija: Šport

Cena: 25 €

4691.) nomadi brez oaze  -  boris pahor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5885.) vidna tema - izpoved o depresiji - william styron

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 12.99 €

6455.) oj, hišica očetova - cilka dimec žerdin

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

6983.) luč fantastike - terry pratchett

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

https://www.naravni.si/blog/filtri-za-vodo/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

dober dan,   ste v kakšni finančni krizi? ali vam je banka zavrnila posojilo? ali potrebujete posojilo? ne skrbite več, ker je podjetje, ki je tu, da vam pomaga, daje posojila tako posameznikom kot podjetjem od 2000 evrov in več, obrestna mera je dostopna. če vas zanima, se lahko s svojimi prošnjami obrnete na hopkinsonloan@outlook.com.   hvala.  

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

v kolikor igrate igre na srečo, spremljate športi in radi tudi stavite, imate sedaj možnost, da ob registraciji na spletni strani: https://www.betsonhand.com/sl/william-hill/william-hill-bonus/ prejmete tudi william hill bonus.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kakšna znaša pokritost lte 4g omrežja pri enem izmed večjih operaterjev v sloveniji. na njihovi spletni strani si lahko ogledate zemljevid: https://www.a1.si/omrezje/hitrost-interneta-4g-lte

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

https://www.naravni.si/tehnologija/filtri-za-vodo.html

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor razmišljate o nakupu kvalitetnega mobilnega telefona in zanj ne želite odšteti celega premoženja, je smiselno, da razmislite o nakupu samsung galaxy a7. zmogljiv telefon po ugodni ceni, ki vas bo zagotovo navdušil. več lahko najdete in preberete na naslovu: https://www.a1.si/telefoni/samsung-galaxy-a7-zlata

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

računalnik all in one envy velja za premium izdelek hp.  z top procesorjem in ločeno grafično kartico, nudi hitro in zmogljivo delovanje.  primeren tudi za zahtevne igerce!     

Kategorija: All-in-one računalniki

Cena: 1499 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj