O RESNICI IN PRAVICI

Objavil/a abram1b2 Cej, dne 2016-06-11 ob 10:53:30

http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/06/11/publishwall_1465635210_7848789.jpg

Vsak normalen med nami ima svojo resnico in svoje mišljenje o svetu in samemu sebi.To pomeni,da je na Zemlji toliko resnic kolikor nas je tu in sedaj.Dejstva,da je nad nami absolutna resnica,pa ne poznamo.Smisel našega življenja je težiti k absolutni resnici,šele to spoznanje nas bo poenotilo,naredilo enakopravne med seboj. KO se bo zgodilo to naše spoznanje bomo šele zaživeli v pravični in humani  družbi.

Potem ni umestno vprašanje zakaj ni družbenega soglasja,dogovora,konsenza,v kakšni družbi želimo živeti.Ve se zakaj je naša družba kaotično neurejena,razpršena na 7 miljard resnic. Ko bo človeški Monarh- absolutna resnica -,bo civilizacijski sistem zmogel temu absolutnemu monarhu-principu resnice-, pravice in enakosti med nami -slediti.!!!

Nevedni človek ne more urejati lastnega življenja,ker je objektivno omejen v svojem delovanju.To isto je z našo celotno civilizacijo.Lahko se mi s tem popolnoma ne strinjamo in niti ni potrebno polemizirati okoli tega,če samo zaznate,da naša civilizacijska pot ni prava za nikogar.

Zakaj poznamo vsakodnevni stres,nemoralo,idiotizem političnih in kapitalskih elit, da o zlagani znanosti niti ne govorim.Zakaj ne posedujemo notranjegas miru,ampak nam ta tako željeni notranji mir vsakodnevno uničuje ravno nepravilno ,nepravično in kaotično družbeno delovanje.Zakaj sami sebi delamo probleme? Zato ,ker se v resnici ne poznamo!! 

Ne poznamo bistva in smisla lastnih življenja. Iz tega vzroka nimamo prepotrebnega notranjega miru lastnega sebstva.Ne znamo biti resnični takšni kot smo in zato ne znamo biti tudi pravični drug do drugega.Družbeni kaos in naš osebni kaos nosi v sebi nemoralo,laž,igranje življenja ,brez etike,ki je potrebna,da bi lahko sobivali. Ker ne poznamo absolutne resnice našega bivanja, nam je zaprta pot,do našega uravnoteženega ega in življenja,ki bi imelo smisel in cilj.Danes ni več razvojnih vizij družbe,ker smo ustvarili sami ubijalski tempo življenja,ki brezkompromisno ločuje uspešne od neuspešnih.Mogoče so pa neuspešni življenjsko uspešnejši v smislu bivanja  in mirnejši od uspešnih.! To pomeni,da sploh ne znamo in ne zmoremo ovrednoti lastno življenje.

Danes se new age bleferji vedno sklicujejo na ljubezen med ljudmi,zakaj ne bi bilo spoštovanje in sopomoč med nami naše vodilo? Brez nepotrebnega trkanja kako humani in humanitarni ,da smo in se nam revni smilijo.Brez nepotrebnega igranja!

Prave ljubezni mi niti ne poznamo,poznamo zgolj nagonsko ljubezen,ki jo premorejo tudi višje razvite vrste.Naša ljubezen se veže na partnerja,otroke in sorodnike vse to zmorejo tudi živali,ki živijo v čredah in tropih.Mi v resnici tudi prave univerzalne življenjske  ljubezni sploh ne živimo,ker jo še nimamo  vraščene v lastno bit.

Krivica! Vsi mi smo krivi in sočasno nedolžni,ker ne odločamo mi sami kakšni smo in bomo,ampak smo vesoljno soodvisni.Mi se te vesoljne soodvisnosti lastnega bivanja niti ne zavedamo,ne da bi poznali vzrok zakaj je temu tako. Če ne poznaš vzroka bolezni jo tudi pozdraviti ne moreš! Tako je to z nami.*

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
2
rastko plohl
0
Jun 12, 2016
lp
#2
Komentar izbrisal uporabnik
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-06-11 10:53:30 (Jun 11, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
KOGA LAHKO SPOŠTUJE OBIČAJEN SLOVENEC ?
SMO MI POTOMCI NEZEMLJANOV IZGNANIH IZ RAJA ?*
VESOLJNA GEOMETRIJA
SINTROPIJA- Fizika Andreja Detele
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2019
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

ste posameznik ali institucija, ki jo potrebujete za povečanje kapitala. brez skrbi, dajem vam na razpolago zanesljive kratkoročne in dolgoročne kapitalske sklade z nizko stopnjo 3%. če ste resni in resnično potrebujete, nas za več informacij kontaktirajte.   e-pošta: henrybenette@outlook.fr   whatsapp: +33644687693

Kategorija: Delo

Cena: 2000 €

ste posameznik ali institucija, ki jo potrebujete za povečanje kapitala. brez skrbi, dajem vam na razpolago zanesljive kratkoročne in dolgoročne kapitalske sklade z nizko stopnjo 3%. če ste resni in resnično potrebujete, nas za več informacij kontaktirajte.   e-pošta: henrybenette@outlook.fr   whatsapp: +33644687693

Kategorija: Osebna vozila

Cena: 2000 €

2661.) kriv - jason pinter

Kategorija: Šport

Cena: 25 €

4691.) nomadi brez oaze  -  boris pahor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5885.) vidna tema - izpoved o depresiji - william styron

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 12.99 €

6455.) oj, hišica očetova - cilka dimec žerdin

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

6983.) luč fantastike - terry pratchett

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

https://www.naravni.si/blog/filtri-za-vodo/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

dober dan,   ste v kakšni finančni krizi? ali vam je banka zavrnila posojilo? ali potrebujete posojilo? ne skrbite več, ker je podjetje, ki je tu, da vam pomaga, daje posojila tako posameznikom kot podjetjem od 2000 evrov in več, obrestna mera je dostopna. če vas zanima, se lahko s svojimi prošnjami obrnete na hopkinsonloan@outlook.com.   hvala.  

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

v kolikor igrate igre na srečo, spremljate športi in radi tudi stavite, imate sedaj možnost, da ob registraciji na spletni strani: https://www.betsonhand.com/sl/william-hill/william-hill-bonus/ prejmete tudi william hill bonus.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kakšna znaša pokritost lte 4g omrežja pri enem izmed večjih operaterjev v sloveniji. na njihovi spletni strani si lahko ogledate zemljevid: https://www.a1.si/omrezje/hitrost-interneta-4g-lte

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

https://www.naravni.si/tehnologija/filtri-za-vodo.html

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj