Članek
Le kaj se gre Ljerka Bizilj?
Objavljeno Nov 02, 2013

Parlamentarni program slovenske televizije je postal platforma za izražanje stališč korumpiranega predsednika SDS. Človeka, ki je v številnih kazenskih in preiskovalnih postopkih.

Ponovni in kdo ve že kateri intervju z Janezom Janšo na TV SLO 3 (30. okt.) je direktno kršenje nevtralnosti javne televizije. Gledalci – prebivalci in volivci Republike Slovenije imamo pravico do verodostojnega poročanja od politikov, ki so politično čisti. Opozicija ima za postavljanje ogledala vladajajoči koaliciji dovolj neobremenjenih mož in žena. Janez Janša je pričujoči intervju izkoristil ne zgolj za uresničevanje svoje napovedi, da bo svojo, sicer nepravnomočno sodbo sodišča o sodelovanju pri korupciji, branil tudi s političnimi sredstvi. Priložnost je izkoristil tudi za netenje in stopnjevanje kulturnega boja.

Takšna uredniška politika Dr. Ljerke Bizilj ne pomeni zgolj neposredne politizacije javne televizije, ampak je tudi velik pritisk na samostojnost sodne veje oblasti. Poslušalci oddaje namreč nismo dobili celovite informacije o dejstvih pri obsodbi Janše. Dobili smo zgolj njegov politični zagovor. Novinarstvo kot četrta veja oblasti se je v tem primeru krepko vpregla v politični voz.