Članek
Andrej Karoli, blišč in beda podelitve viktorja.
Objavljeno Apr 19, 2015

Ob zadnjem serijskem "dosežku" akademije Viktor - podelitev viktorja popularnosti Andreju Karoliju - berem hvalnice o Andreju kot o človeku, ki nima dlake na jeziku in se sprašujem, ali vsi gledamo isti film?

Andrej Karoli je najbolj duhamorno bitje na radiju. Njegova obsesivna potreba, da iz vsakega stavka naredi vic, ali večpomenski stavek, ali modro misel, ali vsaj duhovitost “erste klase”, ta njegova obsesivnost je tista ki ubija. Poslušalec mora biti vseskozi na preži. Koliko pomenov, podpomenov in skritih misli nam bo v enem samem stavku še povedal ta duhovitež? Da ne bomo česa zamudili? Ali bili za kaj prikrajšani?
Ne, Andreja Karolija ni mogoče poslušati za volanom, ali med delom. Zelo hitro bi zaradi nezbranosti lahko prišlo do nesreče. Karoli nam posrka ves hitri spomin, Karoli nam posrka še rezerve, ki so namenjene rutinskim opravilom. Vse drugo odpove.

Mogoče ga je poslušati le polno osredotočen, s slušalkami na ušesih in v zaprti temni sobi.
Zaradi varnosti torej takoj, ko zaslišim Andrejev glas, preklopim na radio Veseljak. Le-tega lahko poslušam brez strahu, da sem zamudil kaj zelo pomembnega. Ali da ne bom česa razumel.
Isto priporočam tudi vam.