Članek
Ali je Bog milosten ali ne?
Objavljeno May 13, 2018

Ali pekel je ali ga ni? V cerkvi po eni strani pridigajo o obstoju pekla in o tem, da bomo šli v pekel, če bomo grešili, po drugi strani pa v apostolski veri dajemo bogu očetu stvarstvo samo nad nebesi in zemljo. (vir)

Prav tako nas cerkev uči, da je Bog milosten, milostljiv. Milosten pomeni usmiljen. To pomeni, da ljudem daje milost in jih sprejme k sebi, v nebesa, v večno življenje, ne pa da jih vrže v pekel, ki ga, mimogrede, niti ni sam ustvari.

Torej, poraja se mi vprašanje, zakaj bi milosten Bog ljudi, ki so grešili, vrgel v nekaj, česar ni sam ustvari?

Če je Bog res milosten, česa takšnega ne bi nikdar storil. S svojo vsemogočnostjo bi ljudi odrešil grehov (v ta namen je tudi poslal Jezusa na zemljo), in jih privedel k sebi v nebesa.

Če pa Bog ni milosten, bi poleg nebes in zemlje ustvaril tudi pekel, kamor bi pometal vse, razen svetnikov. Kajti, če nisi ravno svetnik, je težko živeti brez vsakega greha.

Če čutiš mir v srcu, ljubezen do sebe in bližnjega si lahko četudi v nič ne verjameš, bliže bogu kot kak duhovnik, ali papež, kajti čutenje miru in ljubezni je več, kot kakršnokoli verjetje v Boga, kajti bog je še najbolj tista ljubezen, ki jo lahko čutiš v svojem srcu, vse ostalo je zgolj domišljija in pravljice za lahkonoč otroci.

Prepustil ti je milostno, da se odločiš po lastni svobodni volji kako boš živel. V sožitju z ljudmi naravo stvarstvom ali ga boš pa biksal in to nadaljeval tudi po odhodu iz zemeljskega raja :-) Obstaja tudi teza, da pekla ni za grešnike ampak le izbris dušice, tako ne boš motil rajskega petja in hvaljenje Boga. (to le kot pomiritev pred strahom Božjim:)

Ne morem razumeti ljudi, ki verjamejo v boga.

AL

@Stoyan Svet, strinjam se s tem, da cerkev nima nič z bogom, kajti resničen bog cerkve ne rabi. Bog je v naših srcih, ne glede na to, kateri cerkvi pripadamo in nas ima brezpogojno rad. Bog nas je ustvaril, še preden je bila ustanovljena rimskokatoliška ali katerakoli druga cerkev ali vera. Takrat, ko še ni bilo kristjanov, židov, muslimanov, budistov,... nas je imel prav tako brezpogojno rad kot nas ima rad zdaj, ne glede na to, kateri cerkvi oz. veri pripadamo... Moramo ga le poiskati v naših srcih in sprejeti njegovo dobroto in ljubezen.

nebesa, ali pekel so stanja tvoje zavesti, ki se bodo po koncu življenja prenesla v onostranstvo, cerkveno učenje ima zelo malo, ali nič veze z Bogom. Zakaj? Ker učijo eno delajo pa drugo, če pa to delaš, nikoli ne moreš priti do tiste resnice za katero je že Jezus rekel, da osvobaja. Jezus ni prišel na zemljo, da bi nas odrešil grehov, to je žal zgolj RKC vatikanska izmišljotina. Prišel je zato, da bi ljudje v sebi prepoznali ta mir za katerega je rekel, da ni od tega sveta in da bi skozenj prišli do resnice, ki osvobaja, ki pa je mimogrede tudi brezpogojna ljubezen. Kdor se ne nauči pogledati v svoje srce o Bogu lahko samo sanja.